INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MÂINE ÎNCEPE CUPA CONFEDERAȚIILOR

Campionii Europei vor toate trofeele: "Cu mine, Portugalia învinge!" » Ronaldo și lusitanii vor face 8.395 km înaintea finalei de la St. Petersburg!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2017 09:09

După un sezon lung, dificil și extenuant, mai ales pentru Cristiano Ronaldo, care are acum pe urme și Fiscul spaniol, lusitanii au traversat continentul de la un capăt la altul pentru a juca la Cupa Confederațiilor.

Au zburat miercuri 4.640 km de la Lisabona la Kazan, în capitala Tatarstanului, unde vor juca duminică primul meci, și vor avea 8.395 km cu avionul înaintea finalei de la St. Petersburg, din 2 iulie.

"Credința și fotbalul nu joacă împreună"

Campionii Europei nici nu se gândesc să nu joace ultimul act al competiției. Și să nu câștige. "Cu mine, Portugalia învinge!", anunță selecționerul Fernando Santos, așteptând un nou succes la "națională": "Nici anul trecut, nu eram favoriți, doar candidați la trofeu. Vreau să fim primii și în Rusia".

- Aveți încredere că veți cuceri Cupa Confederațiilor?, a fost întrebat la plecare de jurnaliștii portughezi.
- Eu sunt o persoană credincioasă, cred în Dumnezeu și pentru mine asta înseamnă credința. Credința și fotbalul nu au nimic în comun, pentru că nu joacă împreună, a răspuns Santos.
Dar antrenorul a continuat: "Am încredere totală în echipa mea, în capacitatea jucătorilor, în munca mea și a staffului tehnic. Și, din ziua în care am devenit selecționer, mi-am spus că băieții mei vor învinge".

"Recuperarea e esențială"

Tehnicianul în vârstă de 62 de ani știe însă cum este Cupa Confederațiilor: "O competiție-fulger. Sunt trei meciuri în șapte zile în grupă. Recuperarea e esențială". 

"Într-o asemenea competiție, nu mai ai timp de antrenament. Doar joci și te recuperezi după meciuri. Fernando Santos va mai pune la punct strategia și tactica" José Peseiro, ex-Rapid, antrenor Al Sharjah (Emirate)

Hațegan arbitru-video și la CM?

FIFA va experimenta la turneul din Rusia tehnologia VAR (Video Assistant Referee), sistem ce va fi folosit și la Mondialul de anul viitor. Iar Ovidiu Hațegan apare printre cei 8 arbitri-video ce vor ajuta "centralii". Arbitrul arădean va ajunge probabil și la CM 2018 în această poziție. 

Nemții pot călători 4.951 km în Rusia!

Dintre cele 8 echipe, una singură ar putea avea șansa de a face doar trei călătorii cu avionul în Rusia pe durata întrecerii. Germania, care va juca ultimul meci al grupei B la Soci, contra Camerunului, va disputa semifinala tot în orașul de pe malul Mării Negre, dacă va câștiga seria sa.

Totuși, din cauza distanțelor mari, va aduna nu mai puțin de 4.951 km (în cazul în care va disputa finala). Mai mult decât Rusia (4.793 km), Portugalia (3.755 km) sau Chile (3.360 km) din 4 zboruri, dacă una din acestea va juca ultimul act. 

Trupele speciale păzesc turneul

Timp de 16 zile, cât va dura competiția, toate cele 8 "naționale" vor fi protejate de trupele speciale OMON. Jucătorii vor fi păziți non-stop în Rusia cu mașini blindate, elicoptere de luptă și drone. 

5.000.000 $va primi câștigătoarea. Celelalte premii: 4,5 milioane finalista; 3,5 milioane locul 3; 3 milioane locul 4; câte 2 milioane locurile 5-8 

GRUPA A

Rusia (gazda CM 2018)
Portugalia (Euro 2016)
Mexic Cupa (CONCACAF 2015)
Noua Zeelandă (Cupa Oceaniei 2016)

GRUPA B

Germania (Mondial 2014)
Chile (Copa America 2015)
Camerun (Cupa Africii 2017)
Australia (Cupa Asiei 2015)

4 stadioane în 4 orașe

Krestovski (68.134 locuri) - St. Petersburg
Fișt Olimpic (47.69 locuri) - Soci
Kazan Arena (45.379 locuri) - Kazan
Otkritie (45.360 locuri)-  Moscova

Transmite TVR

Toate meciurile acestei competiții vor fi tranmise pe TVR 2 și TVR HD.

Programul meciurilor din prima etapă:

Sâmbătă
18:00 Rusia - Noua Zeelandă St. Petersburg
Duminică
18:00 Portugalia - Mexic Kazan
21:00 Camerun - Chile Moscova
Luni
18:00 Australia - Germania Soci

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează