INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

FOTO Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Articol de , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 14:10 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 16:18

Atacantul Olivier Giroud a intrat sâmbătă seară, în Genoa - AC Milan 0-1, pe lista jucătorilor de câmp care au intrat în poartă. Francezul a avut o prestație foarte bună.

În minutul 90+6, Maignan, portarul lui AC Milan, a văzut cartonașul roșu. După aceea, Olivier Giroud a preluat mănușile și a apărat poarta echipei lui Stefano Pioli, iar în minutul 90+14 a ieșit senzațional și l-a blocat pe George Pușcaș.

Astfel, Giroud a intrat pe lista jucătorilor de câmp care au intrat în poartă și au avut o prestație bună. Pe listă mai sunt nume ca John Terry, Kyle Walker, Samuel Eto'o sau Harry Kane. Pe listă se află și doi români: Daniel Pancu și Cosmin Moți.

Daniel Pancu, erou pentru Beșiktaș

La 17 aprilie 2005, pe „Şükrü Saracoğlu", Pancu a intrat definitiv în istoria lui Beșitaș. A apărat timp de 16 minute și a rezistat asaltului celor de la Fenerbahce, în victoria 4-3. 

Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Fanii „vulturilor” nu l-au uitat niciodată, supranumindu-l „Pantera din Kadıköy”. Au și acum în muzeul clubului tricoul de portar al lui Pancu. Numărul 1.

Cosmin Moți a dus-o pe Ludogoreț în Champions League

În august 2014, în play-off-ul Champions League, Cosmin Moți a fost eroul lui Ludogoreț în returul cu FCSB. În minutul 119, portarul bulgarilor a fost eliminat, iar fundașul român a intrat în poartă. 

Olivier Giroud, alături de Daniel Pancu și Cosmin Moți! Ce alți jucători de câmp au fost portari pentru o zi

Și a avut o prestație incredibilă, apărând penalty-urile lui Cornel Rîpă și Paul Pîrvulescu.

Ce alți jucători de câmp au fost portari în timpul meciurilor

Dani Alves
Alvaro Arbeloa
Olivier Giroud
Olivier Giroud
Olivier Giroud
+13 FOTO

Samuel Eto'o, pe vremea când juca la Mallorca

Unul dintre exemple este Samuel Eto'o, fostul atacant de la Real Madrid, FC Barcelona sau Inter. Camerunezul a jucat în poartă pe vremea când era legitimat la Mallorca.

Se întâmpla în 2003, când Mallorca era învinsă clar în deplasare de Athletic Bilbao, 0-4. El i-a luat locul atunci lui Leo Franco, portarul titular, care fusese eliminat.

Jose Enrique l-a înlocuit pe Pepe Reina în poarta lui Liverpool

Jose Enrique, fostul fundaș al lui Liverpool, a devenit portar pentru ultimele 13 minute ale duelului pierdut de „cormorani” în fața lui Newcastle United, scor 0-2, în aprilie 2012.

Pepe Reina, titularul din poarta trupei de pe Anfield Road, fusese eliminat, iar Kenny Dalglish, managerul de atunci al englezilor, efectuase toate schimbările. Locul lui în poartă a fost luat de Jose Enrique, care a apărat buturile „cormoranilor” în ultimele 13 minute ale meciului.

Dani Alves, la PSG

Fundașul dreapta Dani Alves a apărat timp de 30 de secunde poarta lui PSG într-o partidă din februarie 2018, din Cupa Ligii Franței, câștigată de parizieni pe terenul lui Sochaux, 4-1.

Kevin Trapp, germanul din buturile lui PSG, a fost eliminat în prelungirile partidei. Unai Emery, antrenorul de atunci al parizienilor, efectuase toate schimbările, iar brazilianul a apărat poarta lui PSG pentru numai jumătate de minut.

John Terry a apărat și el poarta lui Chelsea

Pe 14 octombrie 2006, Chelsea o învingea acasă pe Reading, 1-0, în Premier League, Petr Cech, titularul din poarta londonezilor, se accidentase și a fost înlocuit de rezerva Carlo Cudicini.

Acesta s-a accidentat la rândul lui, iar Jose Mourinho, antrenorul de atunci al lui Chelsea, nu mai avea schimbări la dispoziție. Locul în poarta lui Chelsea a fost luat de John Tery. Fundașul londonezilor a apărat buturile lui Chelsea în ultimele minute ale meciului. Terry a reușit să nu primească gol, iar Chelsea s-a impus în fața lui Reading.

Kyle Walker, la Manchester City

Kyle Walker, fundașul dreapta al lui Manchester City, a apărat poarta „cetățenilor” în ultimele 10 minute ale meciului cu Atalanta, scor 1-1, din faza grupelor Ligii Campionilor, ediția 2019-2020.

Ederson, brazilianul din poarta lui Manchester City, a fost înlocuit la pauză de rezerva Claudio Bravo. Doar că chilianul a primit cartonaș roșu în minutul 80, iar Pep Guardiola efectuase deja toate schimbările.

Astfel, Kyle Walker a devenit noul portar al lui City în ultimele 10 minute ale confruntării cu Atalanta, Englezul a ținut poarta intactă.

Citește și: 

Dennis Man, „anonim, fără repere și idei” în Venezia - Parma 3-2 » Valentin Mihăilă, „superficial, se pierde la prima greșeală”

Marius Șumudică dă vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Bașakșehir: „Mi s-a mai întâmplat numai când eram la Astra” + Ce zice despre Alexandru Maxim și Denis Drăguș

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează