INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Detalii din imensul scandal care o amenință pe Chelsea » Milioane plătite prin firme-paravan înregistrate în Insulele Virgine Britanice!

Marina Granovskaia, fostul director general al lui Chelsea
Marina Granovskaia, fostul director general al lui Chelsea

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 20:22 / Actualizat marti, 26 martie 2024 20:56

Chelsea riscă o pedeapsă dură, minimum 10 puncte de penalizare, dar ar putea fi retrogradată într-un caz extrem din cauza plăților secrete făcute la transferuri de clubul londonez prin companii offshore deținute de Roman Abramovich. Tranzacții dirijate de Marina Granovskaia, fost director general la Chelsea în perioada Abramovich.

Chelsea e anchetată de liga engleză pentru încălcarea fair-play-ului financiar, pentru numeroase nereguli descoperite în actele sale, și riscă o sancțiune severă. Se speculează că ar fi minimum zece puncte penalizare, dar e posibilă inclusiv o lovitură extrem de dură: retrogradarea din Premier League!

Chelsea riscă minimum 10 puncte de penalizare! Milioane plătite prin firme-paravan înregistrate în Insulele Virgine Britanice!

Cei care au dat alarma, anunțând autoritățile fotbalului insular de posibile încălcări ale legii pe Stamford Bridge au fost chiar actualii conducători ai clubului londonez, în fruntea lor fiind americanul Todd Boehly. Miliardarul care a preluat în mai 2022 clubul de la Roman Abramovich, fostul patron al albaștrilor.

Marina Granovskaia, fostul director general, a primit de la club 40 de milioane despăgubiri

Inițial, Boehly a vrut să o păstreze în funcție pe Marina Granovskaia, ex-director general la Chelsea, foarte apropiată de Abramovich. Dar, după ce a aflat o parte a secretelor acesteia la Londra, a concediat-o.

Fotbalistul transformat în spărgător de bănci, găsit fără suflare » Poliția l-a căutat timp de 36 de ani!
ELVEȚIA
Fotbalistul transformat în spărgător de bănci, găsit fără suflare » Poliția l-a căutat timp de 36 de ani!

Directorii îndepărtați au primit o despăgubire totală de 49,75 milioane de lire sterline (echivalentul a 58 de milioane de euro), dintre care 35 de milioane de lire (40 de milioane de euro) au ajuns în contul antreprenoarei canadiene de origine rusă.

Plăți făcute unor companii offshore la transferurile lui Willian, Eto’o și Eden Hazard

The Guardian și The Times au aflat detalii din afacerile întunecate dirijate de Granovskaia cu acordul lui Abramovich. Directorul general a trimis copii ale unor acorduri legate de plăți făcute unor companii offshore la transferurile lui Willian, Samuel Eto’o și Eden Hazard, plus ale altor jucători în perioada 2012-2019.

Firme conectate la „sistemul Abramovich" și prin care i s-au oferit și Marinei Granovskaia diferite sume. Printre ele, 7,5 milioane de lire (8,7 milioane de euro) pentru a achiziționa o casă la Londra și un bonus de 1,63 milioane de lire (1,9 milioane de euro), bani încasați de la Ovington Worldwide, deținută de Abramovich și înregistrată în Insulele Virgine Britanice.

10milioane de euro a fost amenda primită anul trecut de Chelsea de la UEFA pentru plățile făcute de clubul londonez pe piața transferurilor numai în perioada 2018-2019

Agentul lui Eden Hazard a luat 7 milioane, bani mutați din Insulele Virgine Britanice în Dubai

Iată doar o plată dezvăluită de jurnaliștii englezi! În 2013, când Willian și Eto’o s-au mutat la Chelsea de la clubul rus Anzhi Makhachkala, la doar un an de la transferul lui Hazard de la Lille la Chelsea.

Atunci, o companie a lui Abramovich, Leiston Holdings, înregistrată în Insulele Virgine Britanice, a plătit 7 milioane de euro firmei Gulf Value FZE (cu baza în Dubai) pentru „servicii de consultanță sportivă". Contractul fiind semnat în numele Gulf Value de agentul lui Hazard, John Bico-Penaque

Potrivit presei britanice, au fost descoperite alte plăți făcute de Chelsea prin companiile-paravan deținute de Abramovich spre diferite firme ruse legate de transferurile lui Willian și Eto’o la Londra.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gică Hagi, înaintea lui Neymar și Salah în Top 100 all-time: „Unul dintre cei mai creativi ai istoriei
IERARHIE
Gică Hagi, înaintea lui Neymar și Salah în Top 100 all-time: „Unul dintre cei mai creativi ai istoriei" » Surprize mari la Top 10: „Nu-mi pare rău pentru Cristiano"
Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!
ITALIA
Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează