INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Confirmare în Franța! Bordeaux a pierdut azi la „masa verde” » Boloni și Metz au promovat în Ligue 1!

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 18:38 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 19:03

Comisia de Disciplină a ligii franceze a dictat astăzi 0-3 la meciul Bordeaux - Rodez, după ce un fan al gazdelor l-a lovit pe marcatorul golului oaspeților. În urma acestei decizii, Bordeaux a rămas în Ligue 2, iar Loți Boloni și Metz au urcat în elita Franței.

Hotărârea așteptată de Laszlo Boloni și Metz a fost luată astăzi. Comisia de Disciplină a ligii franceze a decis să dea victorie la „masa verde” lui Rodez în meciul de la Bordeaux, întrerupt pe 2 iunie în prima repriză, după ce Lucas Buades (Rodez) a fost bruscat pe teren de un fan advers. Și, după acest 0-3, Bordeaux rămâne pe locul 3, iar Metz își păstrează poziția secundă. Se confirmă promovarea lui Loți în Ligue 1!

„Fără îndoială, Boloni va fi la Metz și sezonul viitor”

Președintele lui Metz, Bernard Serin, e fericit cu antrenorul său. „După Cupa Mondială, Laszlo a știut să construiască echipa, planul de joc și, de atunci, n-am mai suferit nicio înfrângere, reușind o serie incredibilă. Am dovedit ce nivel avem și că merităm să urcăm în Ligue 1", a declarat pentru jurnalul local Le Republicain Lorrain. 

25de partide la rând fără înfrângere a bifat Boloni la Metz: 16 victorii și 9 egaluri.

E sigur că va rămâne: „Pentru mine, nu există nicio îndoială că el va fi pe bancă și sezonul viitor”. S-a amuzat: „E sub contract și nu cred că va demisiona”.

S-a înclinat în fața tehnicianului: „A fost formidabil. O muncă de refacere a spiritului colectiv, de promovare a tinerilor, de creștere a anumitor jucători. Trebuie să recunoaștem și să salutăm tot ce a realizat! E cert că datorită lui suntem astăzi aici”.

Boloni a numit cei 3 fotbaliști pe care ar fi urmat să se bazeze la națională: „E momentul ideal pentru a crea acest grup”
DECLARAȚII
Boloni a numit cei 3 fotbaliști pe care ar fi urmat să se bazeze la națională: „E momentul ideal pentru a crea acest grup”

Susținut de Boloni, Mikautadze a fost golgheterul și jucătorul anului!

Dincolo de revenirea în Ligue 1, Loți a readus fanii în tribunele arenei „Saint-Symphorien” și a scos la lumină jucători. „În ultimele săptămâni, am avut de mai multe ori peste 20.000 de spectatori și stadionul a fost arhiplin la meciul decisiv, fără a lua în calcul cele 4.000 de persoane strânse la Place d’Armes în fața unui ecran uriaș”, a evidențiat Serin.

Unul dintre fotbaliștii sprijiniți total de Boloni a fost atacantul Georges Mikautadze. După două sezoane de împrumut în Belgia, la Seraing, până în 2022, internaționalul georgian născut la Lyon a devenit titular indiscutabil la Metz.

„Unde să joace, pe aripă sau în centru, știind că un număr 9 de 1,77 m nu e obișnuit? Laszlo a ezitat, dar l-a fixat ca vârf și Georges a început să înșire golurile într-o manieră excepțională”, l-a felicitat președintele.

Mikautadze a fost ales cel mai bun jucător al campionatului, golgheterul L2 (23), al doilea pasator (8). Totuși, Serin avertizează că tânărul ar putea pleca: „Va fi greu să-l păstrăm, dacă apare o ofertă enormă”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Genial, i-a răspuns Julia! Guardiola uimea cu declarația sa: „Nici dacă iau trofeul Ligii nu se poate compara cu decepția provocată de Julia Roberts”

Romelu Lukaku, ținta abuzurilor » Vârful lui Inter Milano a fost atacat din nou rasist după ratările din finala Ligii Campionilor

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  13 Iunie 2023, 00:02

Mare pacat de Corsica, sezonul asta Ajaccio a retrogradat din Ligue 1 iar Bastia a ratat la limita promovarea in Ligue 1...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează