INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cum a fost convins Eto'o să semneze cu Inter: „O poză și un SMS!”

Mourinho l-a convins pe Samuel Eto'o să semneze cu Inter prin intermediul unei poze
Mourinho l-a convins pe Samuel Eto'o să semneze cu Inter prin intermediul unei poze

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2020 20:12

Atacantul camerunez Samuel Eto'o (39 de ani) a părăsit Barcelona, semnând cu Inter după ce a primit de la Mourinho o fotografie cu tricoul Interului cu numărul 9 și de la Materazzi mesajul „dacă vii, câștigăm tot!”.

Samuel Eto'o a reușit o performanță fantastică în carieră. După ce, în 2008-2009, a cucerit „tripla” titlu - Cupă - Liga Campionilor cu Barcelona, atacantul camerunez s-a transferat la Inter Milano, realizând „hat-trick-ul” de trofee și sezonul următor, în Italia! Numărul 1 în Serie A, Cupa Italiei și Champions în nerazzurro. 

Imagine de la Mourinho, SMS de la Materazzi

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Eto'o a revelat ce l-a convins să semneze cu Inter în vara lui 2009. Două lucruri: o fotografie și un SMS aparent banal. Detaliile scot la lumină cât de importante erau acea poză și acel mesaj primit pe telefon. 

Gestul lui Mourinho în timpul negocierilor? „Foarte simplu. Mi-a trimis o imagine a tricoului lui Inter cu numărul 9 și mi-a zis că e al meu, mă așteaptă”. Iar SMS-ul era de la Marco Materazzi: „Dacă vii la Inter, câștigăm tot”. Fotbalistul african completează: „Așa mi-a devenit frate Materazzi”. 

36 de goluria marcat Samuel Eto'o pentru Barcelona în sezonul 2008-2009 (52 de meciuri) 16 goluri a reușit atacantul camerunez la Inter Milano stagiunea următoare (48 de partide)

Citește și alte știri desre fotbalul din Serie A:

Samuel Eto'o s-a autointitulat cel mai bun fotbalist din istoria Africii: „Nu există niciun fel de dezbatere!”

Ionuț Radu poate ajunge în Spania! O echipă din La Liga l-a pus pe lista de transferuri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează