INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

Dan Petrescu, o nouă victorie în Coreea de Sud! Două șanse pentru a-și duce echipa în Liga Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 16:41 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 17:32

Dan Petrescu își continuă seria bună în Coreea de Sud. Jeonbuk s-a impus în etapa a 21-a, 2-1 cu Seoul.

Formația lui Dan Petrescu a ajuns la 3 victorii și o înfrângere de la numirea antrenorului român. După 2-0 cu Jeju, Jeonbuk s-a impus în derby-ul cu Seoul (locul 3), scor 2-1.

Dan Petrescu, o nouă victorie în Coreea de Sud

Jeonbuk a început tare meciul. A marcat în minutul 11, prin Gustavo, dar reușita a fost anulată de VAR, pe motiv de ofsaid.

După ce scorul la pauză a fost alb, Jeonbuk a dat lovitura în minutele 67, prin Cho Gue-Sung, și 76, prin Rafa Silva. Oaspeții au marcat golul la ultima fază, în minutul 90+9, din penalty, prin Na Sang-Ho.

După acest rezultat, Jeonbunk ajunge la 33 de puncte 21 de etape și este pe locul 4, la egalitate cu Seoul, locul 3, și la 4 puncte de Pohang, locul 2. 

Miza uriașă pentru Petrescu: calificarea în Liga Campionilor

Obiectivul lui Dan Petrescu în acest moment este calificarea cu Jeonbuk în Liga Campionilor Asiei. Are două șanse prin care poate reuși acest lucru:

  • clasarea pe locul 2, care asigură calificarea în play-off-ul Ligii. Momentan e ocupat de Pohang Steelers, care are 4 puncte avans. Primul loc e de neatins, formația lui Petrescu fiind la 20 de puncte de Ulsan Hyundai. Mai sunt de jucat 12 etape din sezonul regulat și 5 din play-off.
  • câștigarea Cupei, care duce direct în grupele Ligii. Jeonbuk s-a calificat în semifinale, alături de Pohang Steelers, Jeju United și Incheon United.

Nana Boateng, în drum spre Jeonbuk, echipa lui Dan Petrescu

Mijlocașul defensiv Nana Boateng (29 de ani) este la un pas de Jeonbuk. El s-a fotografiat în aeroport, în drum spre formația sa. 

După aproape doi ani la CFR Cluj, Nana Boateng schimbă campionatul. Ghanezul care a impresionat în SuperLigă va merge pe urmele fostului său antrenor, Dan Petrescu. Oficializarea transferului va veni în curând. Boateng a plecat deja din România pentru a rezolva cu vizita medicală și formalitățile aferente mutării.

Boateng fusese adus în Gruia de la echipa finlandeză KuPS. În cele două sezoane în România, ghanezul și-a clădit imaginea de cel mai bun „închizător” al campionatului. El și-a încheiat aventura la CFR Cluj cu 7 goluri în 88 de partide. Transferul va aduce în conturile lui CFR Cluj aproximativ două milioane de euro.

Citește și:

UEFA ridică interdicția » Două cluburi cu același proprietar vor putea juca în aceeași competiție

Borussia Dortmund i-a pus în contract o clauză de Instagram noului transfer » Dacă o încalcă, plătește o amendă de un milion de euro

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
temujin
temujin  •  08 Iulie 2023, 18:24

Ete de aceea nu puteam să beau o bere ca nu știam ca Jeonbuk s-a impus în etapa a 21-a, 2-1 cu Seoul! Multumesc GSP pentru informatie! ????

viktorrush
viktorrush  •  08 Iulie 2023, 17:41

nu mai intereseaza pe nimeni de dan penalty,si-a terminat cariera terminand pe locul 3 cu buget de salari dublu fatza de celalte echipe. mai mare rusine nue xista.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close