INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

„E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”. Povestea șocantă a celebrului David Ginola, resuscitat 8 minute pe teren

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 11:43 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 12:41

În 2016, fostul internațional francez David Ginola, victima unui puternice crize cardiace, a prezentat un sindrom de moarte subită. Pur și simplu a căzut pe teren la un meci caritabil, unde părea că se simte în formă și înscrisese și un gol. 

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 56 de ani, a fost salvat de intervenția promptă a unui bun prieten: „David a prezentat sindromul morții subite și a fost salvat datorită masajului cardiac prompt făcut de Frederic Mendy", a declarat doctorul care l-a operat. Sindromul morții subite i-a ucis pe Marc-Vivien Foe, în 2003, și mai recent, pe jucătorul lui Dinamo Patrick Ekeng, pe 6 mai 2016.

Ginola a fost transportat la spital și acolo s-a decis intervenția chirurgicală, care a durat 5 ore. „Nu am nicio amintire despre acele momente, nu-mi amintesc nici începutul meciului. M-am trezit pe masa de operație. Le mulțumesc medicilor, celor care mi-au făcut masaj cardiac pe teren... celor care mi-au salvat viața”, spunea David Ginola atunci. 

„Când este inconștient, ești la o răscruce și sunt două direcții în care pot merge lucrurile: spre viață sau spre moarte. Nu știu cum de am ales viața, dar știu că sunt un luptător”, a explicat fostul fotbalist de la PSG, Newcastle sau Tottenham, citat de The Sun

David Ginola: „Dacă Frederic nu acționa rapid, aș fi fost mort”

„O doamnă medic care era la meci le-a spus prietenilor mei că dacă nu îmi revin cu defibrilatorul de 3 ori, s-a terminat. Dar s-a înșelat. Prietenii mei au văzut că mă lupt și i-au spus să continue. A folosit defibrilatorul de încă două ori și apoi inima mea a început să bată iar. Am întâlnit-o pe acea doamnă un an mai târziu la Nisa și a plâns când m-a văzut. A spus că a fost ca și cum ai vedea o fantomă. Trebuie să-i mulțumesc ei și prietenului meu. Medicii au spus că dacă Frederic nu ar fi acționat atât de repede și nu ar fi efectuat manevrele de resuscire timp de peste 8 minute, aș fi fost mort sau lăsat în stare vegetativă, deoarece creierul meu era înfometat de oxigen”. 

Interesant este că David Ginola și-a găsit iubita actuală fix în aceeași zi, la un restaurant din Cannes. Maeva Denat, un model de 38 de ani, care avea deja un copil și urma să îi ofere o fiică lui Ginola, a rămas alături de fostul jucător până în ziua de astăzi. „Când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun «E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit»”.

Infarctul lui Ginola a venit la doar două luni după ce s-a despărțit de soția sa vreme de 25 de ani, Coraline, de 54 de ani, mama fiului Andrea, de 31 de ani, și a celeilalte fiice, Carla, de 28 de ani.

+16 FOTO

Citește și: 

Știm salariul lui Alexandru Maxim » Cât va câștiga în 4 luni la Beșiktaș

Benzema, peste legendarul Raul! Performanța francezului în tricoul lui Real Madrid, în urma „dublei” înscrise în poarta lui Elche, în La Liga

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  22 Februarie 2023, 16:21

bunaciune femeia

danut.petnaise
danut.petnaise  •  17 Februarie 2023, 21:19

Ce titlu și ce zice comentariul? La banii lui , gagica asta e super.

Adrian
Adrian  •  17 Februarie 2023, 00:07

Chiar ca merita sa "mori" pt. O asemenea faptura.!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close