INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”

Andres Blazquez are gânduri mari cu Genoa // Foto: Guliver/Getty Images
Andres Blazquez are gânduri mari cu Genoa // Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 14:26 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 14:45

Andres Blazquez (53 de ani), directorul general al lui Genoa, a contestat alegerea lui Radu Drăgușin de a se transfera la Tottenham: „Știam potențialul său și că nu a avut cele mai potrivite experiențe. Ideea era să nu-l vindem, nici el n-a vrut să plece în ianuarie, pentru că era foarte atașat de echipă, dar nu a mai rezistat presiunii”.

La mai bine de 100 de zile de la transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, un înalt oficial al lui Genoa a făcut ieri dezvăluiri legate de negocierile purtate cu mai multe echipe care-l doreau pe internaționalul român. Într-un interviu acordat pentru Caughtoffside, directorul general al Grifonului s-a arătat dezamăgit că fundașul de 22 de ani nu a plecat la Bayern.

Patronul echipei lui Man și Mihăilă, investiții mai mari decât Inter și Milan împreună, din 2020 încoace!
ITALIA
Patronul echipei lui Man și Mihăilă, investiții mai mari decât Inter și Milan împreună, din 2020 încoace!

„Drăgușin era foarte atașat de echipă"

„Am avut un talent fantastic, ideea era să nu-l vindem și nici el n-a vrut să plece în ianuarie, pentru că era foarte atașat de echipă. A vrut să se asigure că Genoa își atinge obiectivul pentru acest sezon.

De asemenea, mi-a zis să-l las să stea până la sfârșitul lunii ianuarie, dar nu a fost posibil, întrucât exista o presiune mare din partea lui Bayern, Tottenham și a altor echipe", a declarat Andres Blazquez. Ce a precizat că clubului rossoblu i-ar fi convenit mai mult ca Drăgușin să se transfere în Bundesliga, grație ofertei financiare superioare.

6goluri și un assist în 62 de meciuri a avut Radu Drăgușin la Genoa. În acest sezon, stoperul român a prins doar 229 de minute în șase partide la Tottenham

„A făcut câteva erori, dar s-a corectat"

Conducătorul spaniol a explicat că nu i-a pus bețe în roate „tricolorului" și a făcut o previziune despre viitorul fotbalistului vândut cu 25 de milioane de euro și 6 milioane ca bonusuri de performanță: „Știam potențialul său. Cariera lui nu merge în direcția bună. Când a venit aici i-am spus că va fi titular din prima zi și că va crește. A făcut câteva greșeli la început, dar este un fotbalist foarte inteligent și a corectat totul încă din start.

Ultimele ore de negociere? Credem că vrem să ne tratăm diferit angajații și jucătorii noștri. Oferta lui Bayern a fost mult mai mare. Însă i-am spus lui Radu că este vorba de cariera lui și, prin urmare, va fi alegerea sa și l-am lăsat să ia decizia finală.

Dorim să cooperăm cu fotbaliștii noștri pentru a ne asigura că sunt fericiți atât în viață, cât și în plan profesional. A existat și multă presiune, în special din partea celor două echipe. Radu își luase deja un angajament cu Tottenham, care s-a dovedit bună în a-l convinge să se mute la Londra".

Dacă nu se transfera atunci, Radu Drăgușin ar mai fi crescut sigur în valoare și după participarea la Euro 2024 l-am fi cedat mai scump, undeva la 40-50 de milioane de euro
Andres Blazquez, director general Genoa, pentru GSP.ro în ianuarie

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania
SPANIA
Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Barcelona
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Danutzu75
Danutzu75  •  25 Aprilie 2024, 16:06

Vedeti ce inseamna un impresar bun, care stie sa preia presiunea de pe clientul sau si negociaza doar in interesul acestuia? Un impresar elegant, cu o aparitie profesionista, elegant, cu o carisma pentru meserie care nu este interesat de comision ci doar de binele jucatorului...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează