INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Everton, dată în judecată de mai multe rivale din Premier League care solicită despăgubiri de 340 de milioane de euro!

Mai multe cluburi din fotbalul englez, printre care Leeds United, Leicester City, Southampton, Nottingham Forest și Burnley amenință că vor da în judecată formația Everton.
Foto: Imago
Mai multe cluburi din fotbalul englez, printre care Leeds United, Leicester City, Southampton, Nottingham Forest și Burnley amenință că vor da în judecată formația Everton. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 14:59 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 16:01

Mai multe cluburi din fotbalul englez, printre care Leeds United, Leicester City, Southampton, Nottingham Forest și Burnley, amenință că vor da în judecată formația Everton. Clubul din Liverpool e acuzat că ar fi încălcat Fair Play-ul Financiar.

„Vom fi dați afară!” » Henry împietrit, Carragher și Richards au izbucnit în râs când au auzit ce a spus colega prezentatoare
INTER - AC MILAN 1-0
„Vom fi dați afară!” » Henry împietrit, Carragher și Richards au izbucnit în râs când au auzit ce a spus colega prezentatoare

Mai multe cluburi din Premier League dau în judecată Everton

Leeds United, Leicester City, Southampton, Nottingham Forest și Burnley ar fi contactat conducerea Premier League pentru a-i aduce la cunoștință faptul că trebuie să fie despăgubite, în cazul în care vor fi găsite nereguli din punct de vedere financiar în cazul lui Everton, scrie Mundo Deportivo. 

Acestea chiar au cerut ca procesul împotriva lui Everton să fie judecat mai repede, în cazul în care albaștrii vor fi găsiți vinovați că au încălcat fair-play-ul financiar. Solicită despăgubiri de 340 de milioane de euro! S-ar putea ajunge chiar până la depunctarea lui Everton, lucru care ar afecta lupta pentru salvarea de la retrogradare în acest sezon de Premier League. 

Trupa din Liverpool este prima deasupra liniei roșii, cu 32 de puncte, la numai un punct distanță de prima poziție retrogradabilă, ocupată de Leeds United. Mai sunt două etape de disputat în acest sezon de Premier League. 

Burnley îi cere lui Everton alte despăgubiri. Încă 140 milioane de euro!

Dacă Everton va fi găsită vinovată, „caramelele” i-ar putea plăti alte 140 de milioane de euro formației Burnley, care acuză că investițiile făcute de Everton ar fi influențat decisiv retrogradarea acestora din Premier League vara trecută. Picată în 2022 în Championship, micuța formație a revenit pe prima scenă fotbalistică din Anglia după numai un sezon. 

De altfel, Burnley ar fi deschis o acțiune în justiție, împreună cu Leeds United, în primăvara anului trecut, împotriva lui Everton, punând la îndoială bilanțul financiar al trupei de pe Merseyside din ultimii 3 ani. 

234,87milioane de euro a cheltuit Evetton pe transferuri, în perioada 2019-2022

În ultimii 3 ani fiscali, Everton a raportat pierderi financiare în valoare de 360 milioane de lire sterline (aproximativ 413,95 milioane de euro), chiar dacă Premier League restricționează pierderile unui club afiliat la numai 120 de milioane de lire. 

Trupa din Liverpool a raportat pierderi de 103 milioane de lire sterline din cauza cheltuielilor pe infrastructură, echipa feminină a clubului, alte proiecte, dar și din cauza coronavirusului, care a împiedicat fanii să vină la meciuri pe stadion. 

Așadar, ar rămâne pierderi financiare în valoare de 257 de milioane de lire sterline, nejustificate până în acest moment de clubul Everton. 

VIDEO. Rezumat: Leicester City - Everton 2-2

Citește și: 

Secretul lui Real Madrid » Unguentul miraculos cu care se dau jucătorii pe tricou înaintea meciurilor. Și e legal!

Mijlocașul cu 7 sezoane petrecute în tricoul lui Arsenal pleacă de pe Emirates în această vară » Ajunge sub comanda lui Xabi Alonso în Bundesliga

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close