INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DIVERSE

Nu tot Globul e cu ochii pe finala Euro: trei meciuri care se joacă de la aceeași oră!

foto: Imago
foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 15:13 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 15:23

Atât în America de Nord, cât și-n America de Sud se joacă mai multe partide care încep de la aceeași oră cu finala Italia - Anglia. 

Cel mai tare joc e din B-ul argentinian, unde Belgrano, un nume istoric, țintește o victorie care s-o apropie de promovare. În Bolivia, un jucător născut la Roma nu-și va vedea favoriții, iar în Brazilia joacă trupa care se laudă că are cele mai multe trofee în aceeași competiție

Mapamondul nu se oprește pentru Italia - Anglia, deși e de așteptat ca sute de milioane de oameni să urmărească, la televizor, jocul de diseară. 

De exemplu, finala Euro 2016 a fost urmărită, conform ESPN, de 600.000.000 de telespectatori. Iar 2 miliarde de oameni au văzut măcar o fază dintr-o partidă. 

Însă nici măcar toți fotbaliștii nu se vor uita live la ultimul act Euro. În SUA și America de Sud sunt programate mai multe partide care încep de la aceeași oră cu șocul de pe Wembley.

  • ARGENTINA - Primera Nacional
  • Belgrano - Agropecuario

Cu toate că e un meci de liga a doua, Belgrano e un nume cunoscut în fotbalul sudamerican. Clubul din Cordoba are 116 ani vechime și a lansat nume importante în Argentina, precum Jose Luis Villarreal, Emiliano Rigoni, Matias Suarez, Carlos Bossio și Mario Bolatti, toți foști internaționali.

Primul este unul dintre cei care, ca scouter, l-au remarcat pe Lionel Messi.

Interesant e că unul dintre foștii jucători lansați de Belgrano, Franco Vazquez, a jucat pentru „naționala” Italiei. El și-a schimbat opțiunile între timp și a revenit la selecționata Argentinei.

Dincolo, Agropecuario, formație din orășelul Carlos Casares, are o poveste recentă. E fondat acum 10 ani de un antreprenor local care a făcut bani din plantații de soia, de aici și numele echipei.

Echipele sunt pe locurile 8 și 9, însă gazdele pot urca, dacă bat, până pe locul 5, primul de sub play-off-uri.

  • BOLIVIA - Division Profesional
  • Always Ready - Palmaflor

Meci de primă ligă între campioana Boliviei, Always Ready („Mereu Pregătiți” în engleză) și Palmaflor.

Always Ready e echipa care joacă în orașul de peste 100.000 locuitori de la cea mai mare altitudine din lume, El Alto („Înălțimile”).

El Alto a depășit chiar, recent, bariera celor 1.000.000 de locuitori.

Cel mai cunoscut jucător e portarul Carlos Lampe, fost la Boca Juniors și participant, alături de „naționala” Boliviei, la recent încheiata Copa America.

Dincolo, Palmaflor are doi fotbaliști cu rădăcini italiene. Iar unul a jucat chiar la Vaslui: Matias Abelairas! Celălalt, Freddy Abastoflor, e chiar născut la Roma. 

  • BRAZILIA - Serie D
  • ABC - Central SC

Pare greu de crezut, însă o echipă din a 4-a divizie braziliană se laudă ca fiind echipa cu cele mai multe titluri câștigate în aceeași competiție.

E vorba de 56 de titluri de campioană a statului Rio Grande do Norte, depășind cele 54 de titluri câștigate în Scoția de Rangers. Sigur, e o forțare, însă micuța trupă alb-neagră știe să se bucure de reușită. Plus că are 106 ani de istorie!

Dincolo, Central SC din Pernambuco e aproape la fel de veche, 102 ani de la apariție. Însă n-a câștigat niciun campionat statal. Mai greu cu Sport Club Recife, Nautico sau Santa Cruz! 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

GALERIE FOTO Imagini senzaționale: cum a reacționat Leo Messi, imediat după fluierul final din Argentina - Brazilia

„Am vrut să-l ajutăm pe Messi să câștige trofeul. Acum merg să-mi îmbrățișez fetița” » Povestea emoționantă a lui Emiliano Martinez, eroul Argentinei din semifinale

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează