INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE GSP

Florin Răducioiu își prezintă scuzele față de Radu Drăgușin: „Acolo am greșit!”

Florin Răducioiu / Foto: captură de ecran la Orange Sport (YouTube)
Florin Răducioiu / Foto: captură de ecran la Orange Sport (YouTube)

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 21:49 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 23:08

Florin Răducioiu, cel mai bun marcator al României la campionatele mondiale (4 goluri), și-a prezentat public scuze pentru că s-a întrebat retoric dacă „se premiază ciobănia”, cu privire la Ancheta Gazetei Sporturilor în urma căreia Radu Drăgușin a fost ales Cel mai bun fotbalist român al anului 2023.

Răducioiu a explicat că a greșit când a alăturat cuvântul „ciobănie” numelui lui Radu Dragușin, chiar dacă în continuare consideră că stoperul lui Tottenham nu trebuia să fie premiat de către GSP.

Se anunță exod la FCSB » 4 jucători își termină contractul în vară, iar alți doi sunt ca și ieșiți din planurile lui Gigi Becali
FCSB
Se anunță exod la FCSB » 4 jucători își termină contractul în vară, iar alți doi sunt ca și ieșiți din planurile lui Gigi Becali

Florin Răducioiu a subliniat, de asemenea, că nu are nimic personal cu Radu Drăgușin.

Florin Răducioiu admite că a greșit

„Nu a fost o chestie personală. A fost doar o reacție a mea, poate un pic dură, recunosc, prin acel cuvânt «ciobănie». Cred că acolo am greșit, îmi cer scuze și, de fapt, am făcut-o acum câteva luni.

Înțeleg că a luat amploare acest transfer al lui Tottenham, dar nimic nu îl îndreptățea și nimeni nu trebuia să-l premieze cel mai bun jucător al României.

Consider că cel mai bun jucător al României trebuie să fie un jucător de spectacol, un jucător care să îmi transmită emoție, ceea ce Drăgușin nu a făcut. Asta a fost, nimic personal!”, a declarat Florin Răducioiu, conform Orange Sport.

Denis Alibec, favoritul lui Florin Răducioiu

Florin Răducioiu și-a exprimat indignarea pentru că Radu Drăgușin a fost premiat de Gazeta Sporturilor drept Cel mai bun fotbalist român al anului 2023.

Răducioiu a apreciat că Denis Alibec merita să primească cea mai înaltă distincție din fotbalul românesc.

„De unde și până unde l-ați premiat pe Radu Drăgușin jucătorul anului? Cu tot respectul pentru el, este un jucător foarte limitat din punct de vedere tehnic. Se premiază ciobănia?

Nu am absolut nimic cu el, este foarte tânăr, la început de carieră, dar dă două pase, în dreapta și în stânga, și două lovituri de umăr! Mi se pare că am pierdut esența fotbalului în România, premiem un fotbalist cu un stil de joc foarte rudimentar din punct de vedere tehnic.

Alibec a dat foarte multe goluri, a contribuit la multe lucruri în fotbalul românesc, a făcut spectacol și a dat goluri... sunt revoltat de această decizie! Fotbalul înseamnă spectacol, goluri, driblinguri. Drăgușin nu a oferit absolut nimic. Este prea devreme pentru o asemenea decizie.

Este o decizie eronată, pripită, rușine celor care l-au desemnat! În schimb, trebuia premiat Alibec, care a fost extraordinar de spectaculos și foarte, foarte eficient. Fotbalul înseamnă spectacol, driblinguri, goluri, emoții.

Am fost un jucător care am dat goluri, am oferit emoții suporterilor români. Nimeni nu a oferit emoții suporterilor români mai mult decât Alibec, deci este anul lui! Alibec mi-a transmis emoție pe teren, ceea ce Drăgușin nu a reușit”, declara Florin Răducioiu, la finalul anului trecut, pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Radu Drăgușin, despre acomodarea la Tottenham, debutul la un turneu final și obiectivul României la EURO 2024

Citește și:

Andrei Nicolescu, chemat să dea declarații în fața autorităților: „Ne-am constituit parte civilă!”
Dinamo
Andrei Nicolescu, chemat să dea declarații în fața autorităților: „Ne-am constituit parte civilă!”
O nouă ipoteză șocantă în cazul morții iubitului Arynei Sabalenka » Dezvăluirea fostei soții
TRAGEDIE
O nouă ipoteză șocantă în cazul morții iubitului Arynei Sabalenka » Dezvăluirea fostei soții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adypoparo
adypoparo  •  21 Martie 2024, 11:10

Florine, Florine . Sunt un admirator al tau ... dar nu pot sa cred , inca , cit de gresit ai fost cind ai renuntat la nationala . Tu esti ADEVARATUL golgeter al Romaniei din toate timpurile . Ai renuntat cind nationala mare era fantastica , cind incepeau grupele pentru Europene si Mondiale , unde dadeai cel putin 20-30 de goluri . Ai avut niste ambitii - si eu am facut aceleasi greseli ca tine in viata de zi-cu-zi -care ti-au afectat cariera si ne-ai frustrat pe noi, cei ce te-au iubit . Cit despre comentariul tau neortodox ... nu era cazul ... bafta in viata cotidiana ...

tase67
tase67  •  21 Martie 2024, 10:47

Florine iti inteleg punctul de vedere vine de la un marcator de rasa totusi trebuie sa iti spun ca sa intelegi Dragusin a luat titlul de cel mai bun jucator al anului pentru ca aparitia lui in aparare la nivelul pe care l-a demonstrat intr-o perioada confuza a nationalei lui Edi a facut posibila creearea unei structuri bazate pe siguranta defensiva de care aveam vital nevoie si pe acea siguranta am inceput sa zburdam si sa ii eliberam pe Puscas Ianis Morutan Mihaila de acea ezitare si timiditate la nivel de nationala care risca sa ii pastreze in anonimat meritul lui Radu este incontestabil pentru ca a aparut cu acea coada demna de veritabil samurai de care vorbesc si vedetele sud coreene de la Tottenham si moldoveanul nostru de prin zona Bacau a dovedit ca are singe de Stefan cel Mare in ce priveste performanta pe care a aratat-o deocamdata la nationala in aceste batalii majore care ne-au calificat eu ii doresc sa creasca si sa luam putine goluri in grupa cu el in centrul apararii pentru ca astfel golurile unui Ianis Morutan Puscas Mihaila sau Dragus cintaresc la valoare de material pretios cind ai blocat tabela pe zero sau 1 in dreptul adversarului. Golurile marcate au valoare dubla sau chiar tripla atunci cind nationala de la mijoc in sus duce lipsa vedetelor care ne-au alintat pasiunea pentru fotbal incepind cu Hagi Dumitrescu Munteanu si terminind chiar cu tine Raducioiu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează