INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fostul selecționer al Spaniei, intruziune în cantonament: „Ne cerea să lăsăm ușa la cameră deschisă și ne întreba ce avem în genți”

Jorge Vilda (stânga) a fost demis de Spania după câștigarea Campionatului Mondial cu Spania. Foto: Imago
Jorge Vilda (stânga) a fost demis de Spania după câștigarea Campionatului Mondial cu Spania. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 18:33 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 20:58

Campioană mondială cu naționala feminină a Spaniei, Jennifer Hermoso (33 de ani) a lansat acuzații dure la adresa fostului selecționer Jorge Vilda. 

Abia se mai liniștiseră apele la naționala feminină a Spaniei, după scandalul în urma căruia președintele Federației, Luis Rubiales, și-a pierdut postul. Dar n-a ținut mult.

Dinamo, fără cel mai bun om în meciul cu Petrolul » Echipa gândită de Kopic
Dinamo
Dinamo, fără cel mai bun om în meciul cu Petrolul » Echipa gândită de Kopic

Jennifer Hermoso, 33 de ani, jucătoarea pe care Rubiales o sărutase la festivitatea de premiere din septembrie, când ibericele s-au încoronat campioane mondiale, a lansat mai nou acuzații dure la adresa fostului selecționer Jorge Vilda.

Fostul selecționer al Spaniei, intruziune în cantonament: „Ne cerea să lăsăm ușa la cameră deschisă și ne întreba ce avem în genți”
Gestul i-a fost fatal. Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, o sărută pe jucătoarea Jennifer Hermoso. Foto: Imago Images

Jennifer Hermoso: „Jorge Vilda spunea că doar așa ne poate vorbi personal”

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani, cu care Spania a câștigat titlul mondial, a fost demis, ca și Rubiales, după evenimentele din septembrie. Iar Hermoso a dezvăluit acum practicile sale îndoielnice.  

„Când mergeam la culcare, trebuia să lăsăm ușile la camere deschise. Și să ne așteptăm că ar putea intra să discute cu noi. Spunea că doar așa ne poate vorbi personal”, le-a povestit Jennifer Hermoso reporterilor de la „Planeta Calleja“.

Jennifer Hermoso: „Jorge Vilda ne aștepta la întoarcere”

Și încă ceva. „Când mergeam la cumpărături, ne aștepta la întoarcere și ne întreba ce avem în genți”, a mai relatat jucătoarea formației mexicane UANL Tigres.

Cu metodele sale îndoielnice, Vilda a întors împotriva sa o mare parte a echipei. În 2022, 15 jucătoare și-au anunțat retragerea pe e-mail, în semn de protest împotriva selecționerului. Printre motivele citate se număra și „obsesia antrenorului pentru control”.

Federația l-a susținut pe Jorge Vilda în 2022

Cu toate acestea, Federația (FREF) l-a susținut pe Vilda, iar trei dintre cele 15 rebele și-au anunțat în cele din urmă retragerea, pentru a se întoarce înaintea Cupei Mondiale.

După triumful din septembrie, selecționerul a fost nevoit în cele din urmă să plece, în urma „cazului Rubiales”. El era considerat drept un aliat al președintelui RFEF și se spune că ar fi încercat s-o convingă pe Hermoso să nu depună mărturie împotriva lui.

Mai puteți citi:

Șansa lui Radu Drăgușin! Transformarea radicală de la Tottenham i-a deschis calea » Cine a lucrat în culise pentru a-l aduce pe „tricolor" la Londra

Cât câștigă Ianis Hagi la Alaves și unde se află în ierarhia salariilor

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează