INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - AUSTRIA 2-1 D. PREL.

Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența”

Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența” +48   FOTO
Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența”

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 10:13 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 23:26

Pentru prima oară la Euro, doi jucători intrați pe parcurs au marcat în prelungiri. S-a întâmplat în partida Italia - Austria 2-1. Chiesa admite că „e meritul selecționerului”, Pessina nici nu trebuia să joace la turneu.

Italia cea încântătoare și ofensivă din grupe a avut nevoie de suferință și prelungiri pentru a face pasul mai departe, pe "Wembley". Austria i-a pus mult mai multe probleme decât adversarele din grupă, a avut și un gol anulat cu VAR (Arnautovici) și a cedat greu (1-2), luptând până în ultima secundă pentru a împinge "optimea" și la loviturile de departajare.

Austria și-a depășit condiția

Mancini n-a trimis cea mai inspirată formulă de start în teren, iar ocaziile n-au mai abundat ca până acum și pentru că trupa lui Foda s-a închis bine. Mijlocul nu a strălucit, din benzi n-au venit mingi în careu pentru atacanți, doar Immobile fiind cel mai aproape de gol, bară, cu unul din șuturile ce au trecut de blocaj! 

Iar partea secundă a fost cea mai slabă de la acest turneu a squadrei azzurra, crispate și parcă puțin obosite, surprinsă de curajul prins de Austria, care și-a depășit evident condiția etalată în partidele de pe „Arena Națională”.

Chiesa: „Am fost foarte calm”

Declicul a venit de pe bancă, de la vedeta echipei, Roberto Mancini. Deși a mutat cam târziu, rezervele au făcut diferența, la fel ca împotriva Țării Galilor. Inexistentului Berardi i-a luat locul Chiesa, iar Federico a rupt echilibrul cu o execuție cu sânge rece. 

La 25 de ani și 12 zile de la unica reușită a tatălui său Enrico la CE contra Cehiei. „Am fost bun la gol, nu m-am grăbit să șutez din voleu, am preluat calm și am marcat. E însă meritul selecționerului, ne pregătește mereu pe toți să fim titulari sau să intrăm pentru a face diferența”. Niciodată italienii nu punctaseră în prelungiri la Euro!

Cât marca la Atalanta

Și cu Pessina a nimerit-o Mancio. Mijlocașul care l-a înlocuit în ultima clipă pe Sensi a desprins-o pe Italia, la fel de necruțător cu Bachmann. „Încă nu realizez că eu am marcat cu galezii, imaginați-vă acum! N-o să uit toată cariera acest gol, dar în echipa asta oricine poate înscrie. A fost o explozie fantastică de bucurie după ce-am văzut mingea în plasă”, a mărturisit Matteo, ce reușise tot două goluri, ca la Euro 2020, pentru Atalanta în tot campionatul! 

Punctul lui Kalajdzici, altă rezervă, n-a mai prelungit decât suspansul și l-a scos în evidență și pe Donnarumma: „Am suferit pe final, dar ne ajută pentru mai departe. La golul anulat cu VAR nici nu mi-am dat seama dacă e ofsaid. Bine că am scăpat”. 

1.168 de minutefără gol primit este noua serie a Italiei (oprită de Kalajdzici), record mondial pentru o națională. A depășit astfel performanța trupei lui Dino Zoff (1972-1974)

31 de partidefără înfrângere are squadra azzurra, de la un eșec cu Portugalia din 2018 în Nations League. A doborât recordul istoric al legendarei echipe a lui Vittorio Pozzo

Am meritat acest succes și calificarea, deși am scăzut după pauză. Rezervele au înclinat balanța, intrând cu mentalitatea potrivită. Mai avem doar trei meciuri până la capăt 
- Roberto Mancini, selecționer Italia

FOTO: Alexandra Fechete
+44 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

VIDEO Ion Țiriac are o nemulțumire legată de EURO: „Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Francezii continuă să critice Bucureștiul! Ironia pentru „micul Paris”: „În afara unei replici a Arcului de Triumf...”

Pierdere uriașă pentru Croația » Perisic are coronavirus și ratează meciul cu Spania

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează