INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA

Jose Mourinho, DEMIS de la AS Roma! A venit prima reacție a portughezului

Jose Mourinho, dat afară de la AS Roma, foto: Guliver/gettyimages
Jose Mourinho, dat afară de la AS Roma, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 10:29 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 16:52

Portughezul Jose Mourinho a fost demis de la AS Roma, echipă cu care se clasa pe locul 9 în Serie A. 

Jose Mourinho a fost al 60-lea antrenor al clubului, era la al treilea sezon cu romanii, acolo unde fusese numit în mai 2021. Portughezul a câștigat cu AS Roma un trofeu de Conference League, în 2022, și a pierdut o finală de Europa League, în 2023. 

Cine vine în locul lui Mourinho la AS Roma: De Rossi acum, un nume greu favorit din vară
ITALIA
Cine vine în locul lui Mourinho la AS Roma: De Rossi acum, un nume greu favorit din vară

E posibil ca echipa din capitala Italiei să fie condusă interimar de Daniele De Rossi, fostul mijlocaș cu peste 450 de partide în tricoul lui AS Roma. 

  • De-a lungul carierei, Jose Mourinho a antrenat echipe importante precum Chelsea, Manchester United, Inter Milano sau Real Madrid, dar a intrat într-un con de umbră după 2015, nemaireușind să câștige niciun campionat acolo unde a activat. 

Evoluția sub orice critică și eșecul de pe San Siro i-au semnat sentința lui Jose Mourinho. Antrenorul portughez, suspendat la partida împotriva Milanului (1-3) după cartonașul roșu primit în etapa anterioară, a fost concediat în această dimineață printr-un comunicat oficial postat pe site-ul clubului și pe rețelele sociale. 

Înfrângerea din derbyul aprinscu Lazio în Coppa Italia (0-1) îl pusese deja cu spatele la zid, iar ultimatumul primit acum o săptămână din partea conducerii clubului s-a dovedit a fi real.

A patra concediere la rând pentru Jose Mourinho!

Având un singur succes în ultimele 5 meciuri și depărtându-se la cinci puncte de ultima poziție care asigură prezența în grupele Ligii, „The Special One" a ajuns cu giallorossii la capătul de linie și cu răbdarea tifosilor epuizată. Este a patra concediere la rând pentru managerul portughez de 60 de ani, după aventurile la Chelsea, Man. United și Tottenham.

Numit la începutul sezonului 2021-2022, Mourinho a strâns 138 de partide pe banca echipei capitoline, înregistrând 68 de victorii, 30 de remize și 40 de eșecuri, golaveraj 215-147. 

A reușit să aducă, după 11 ani de așteptare pentru fanii giallorossi, primul trofeu, cucerind Conference League și jucând în sezonul următor finala Europa League, pierdută în fața celor de la FC Sevilla.

Jose Mourinho la AS Roma: cea mai slabă medie a punctelor obținute din cariera de antrenor!

Afectat de multe probleme de lot, cu jucători importanți accidentați, Jose a avut o a treia stagiune foarte zbuciumată și dese conflicte cu arbitrii, care nu l-au iertat și l-au făcut să ajungă la șase eliminări în ultimele trei sezoane, mai multe decât a încasat orice jucător din Serie A! 

Ultimul „roșu” s-a soldat cu o suspendare de o etapă și cu intrarea în silenzio stampa impus tuturor celor de la AS Roma.

Este însă de așteptat ca antrenorul lusitan să reacționeze și să explice de ce nu i s-a mai acordat credit. A terminat experiența pe Olimpico cu cea mai mică medie a punctelor acumulate, 1,70, record negativ atins și la începuturile carierei sale, la Uniao Leiria, unde nu a rezistat decât 20 de meciuri în sezonul 2001-2002!

Mourinho lăsase modestia deoparte: „Nu există un alt exemplu de profesionalism în afară de mine”

Jose Mourinho declarase înaintea partidei cu AC Milan că nu deține puteri supranaturale, dar este iubit de suporteri: „Fanii Romei sunt cei mai incredibili pe care i-am văzut. Pentru ei sunt Jose Harry Mourinho Potter. Nimeni nu ne poate acuza că nu ne-am luptat, nu accept să-mi fie contestate demnitatea și profesionalismul. Sunt aici de doi ani și cinci luni și sunt unica persoană care nu a ratat niciun antrenament. 

Pentru mine nu au existat boală sau proastă dispoziție. Nu am făcut nimic greșit, nici măcar atunci când aproape toată lumea era bolnavă. Dacă există un exemplu de profesionalism, acela sunt eu. Nu am ratat niciun meci în peste 20 de ani de carieră”.

Cum a reacționat Jose Mourinho după demiterea de astăzi!

Managerul portughez a oferit prima replică în urma destituirii produse în această dimineață: „La revedere, Roma!”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

S-a aflat! Cu cine au votat Messi și Mbappe la gala FIFA The Best » Apariție-surpriză între preferințele lui Leo
PREMIILE FIFA THE BEST
S-a aflat! Cu cine au votat Messi și Mbappe la gala FIFA The Best » Apariție-surpriză între preferințele lui Leo
George Pușcaș a semnat cu Bari, 450.000 de euro salariu până în vară! Un oficial al noului club: „L-aș fi preferat pe maghiarul Puskas
STRANIERI
George Pușcaș a semnat cu Bari, 450.000 de euro salariu până în vară! Un oficial al noului club: „L-aș fi preferat pe maghiarul Puskas"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (83)
freddy
freddy  •  18 Ianuarie 2024, 21:05
Postat de _Adriann_ pe 18 Ianuarie 2024, 16:09

Parca eram un hater al ciobanului ma :)) IAR TE INCURCI IN TEMPLATE-URI? :))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

_Adriann_
_Adriann_  •  18 Ianuarie 2024, 16:09
Postat de freddy pe 18 Ianuarie 2024, 15:16

Esti un trol! :)))) Cu conturi peste tot. :)))

Parca eram un hater al ciobanului ma :)) IAR TE INCURCI IN TEMPLATE-URI? :))

freddy
freddy  •  18 Ianuarie 2024, 15:16
Postat de _Adriann_ pe 18 Ianuarie 2024, 12:03

Ma eu daca eram p(r)ostac de "ferma" ca tine nu scriam acolo cu acelasi cont de pe acelasi IP etc. RELEVANT E INSA FAPTUL CA TU STII CA EU AM MAI SCRIS SI ACOLO CATE UN MESAJ :)) Cum dai din degetele in afara template-ului CUM TE DAI DE GOL :))

Esti un trol! :)))) Cu conturi peste tot. :)))

Vezi toate comentariile (83)
Comentează