INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Scandal imens la despărțirea lui Jose Mourinho de AS Roma » Insulte între portughez și patronul clubului!

Jose Mourinho a rămas doi ani și jumătate la Roma Foto: Imago
Jose Mourinho a rămas doi ani și jumătate la Roma Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 12:29 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 13:26

Jose Mourinho, 61 de ani, a fost concediat marți de proprietarul american Dan Friedkin. După ce a fost anunțat, antrenorul portughez și miliardarul au schimbat cuvinte grele.

Nu a fost un cadou prea frumos pentru Jose Mourinho în luna în care își aniversează ziua de naștere. Pe 26 ianuarie, faimosul antrenor portughez împlinește 61 de ani. Pe 16 ianuarie, a fost demis de la AS Roma!

Jose Mourinho, de cinci ori dat afară în zece aventuri la club

A zecea aventură a lui Mou (nouă cluburi, de două ori la Chelsea) s-a încheiat rău. După doi ani și jumătate, perioadă în care a cucerit Conference League și a jucat finala Europa League, lusitanului i s-a arătat ușa, a cincea concediere în carieră.

Conflict de analiză la Alaves cu Ianis la mijloc » Ziariștii basci îl contrazic pe antrenor: „Realitatea e că Hagi arată prea puțin”
STRANIERI
Conflict de analiză la Alaves cu Ianis la mijloc » Ziariștii basci îl contrazic pe antrenor: „Realitatea e că Hagi arată prea puțin”

Ultima zi a lui Jose la clubul giallorosso a fost cumplită. Corriere dello Sport a aflat tot ce s-a petrecut marți la centrul sportiv Trigoria. Cum a fost întâlnirea decisivă între patron și antrenor. Incendiară!

138de meciuri a stat Jose Mourinho pe banca Romei: 68 de victorii (49,3% procent), 31 de egaluri, 39 de înfrângeri, golaveraj 213-143

Momente încinse în biroul președintelui Romei între Jose Mourinho și Dan Friedkin

Dan Friedkin, președintele și proprietarul Romei, s-a întors luni seară în capitala Italiei, decis să nu mai piardă timpul, așa cum îi spusese și fiul său, Ryan.

Marți dimineață, miliardarul american i-a transmis un mesaj lui Mourinho: „Vino în biroul meu!". Puțin după 8, ora Italiei, Friedkin l-a anunțat pe tehnician că l-a dat afară!

Niciunul nu și-a asumat responsabilitatea pentru situația echipei, locul 9, la 22 de puncte de liderul Inter Milano. Patronul i-a spus ce îi reproșează. Antrenorul i-a amintit de promisiunile nerespectate. S-a ajuns la cuvinte grele, insulte în engleză, potrivit cotidianului peninsular.

La 9:30, clubul a comunicat oficial că Mourinho a fost destituit. Câteva ore mai târziu, Daniele De Rossi a devenit antrenorul Romei.

26de trofee a cucerit Jose Mourinho în întreaga carieră, cele mai multe la Chelsea (8). A câștigat Liga Campionilor în 2004 (Porto) și 2010 (Inter)

Ultimul mesaj al lui Jose Mourinho: „Sânge, lacrimi, bucurie, tristețe..."

Luni seară, Jose a postat pe Instagram un colaj de imagini cu tot ce a însemnat AS Roma pentru el, având ca fundal melodia lui Andrea Bocelli, „Nelle tue mani". Tehnicianul a scris opt cuvinte: „Transpirație, sânge, lacrimi, bucurie, tristețe, dragoste, frați, istorie, inimă, eternitate".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Cristi Chivu pleacă de la Inter » Italienii au anunțat deja numele înlocuitorului
ITALIA
Cristi Chivu pleacă de la Inter » Italienii au anunțat deja numele înlocuitorului
Primele declarații date de Radu Drăgușin după debutul său la Tottenham: „Doar cerul mi-este limita!”
ANGLIA
Primele declarații date de Radu Drăgușin după debutul său la Tottenham: „Doar cerul mi-este limita!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
magic4ever
magic4ever  •  17 Ianuarie 2024, 17:03

Ce sa faca Mourinho mai mult cu actualul lot daca nu i-au fost adusi jucatorii doriti....Mourinho a castigat Conference League si a dus Roma si in finala Europa League in 2 ani consecutivi si nu ii faci transferuri si il dai afara...bataie de joc...

rumunek
rumunek  •  17 Ianuarie 2024, 14:32

E de urmărit ce impact va avea această schimbare in planul cel mai important pentru americani, cel al prezenței suporterilor la meciuri. Adică al vânzărilor de bilete și diverse. Clar nimeni nu-l va contesta pe De Rossi, dar oare va mai fi sold-out-uri la toate meciurile? Am fost acolo in primul sezon al portughezului și pot spune că cel mai tare era strigat numele antrenorului, la prezentarea dinaintea meciului. Chiar peste Pellegrini. Și tot așa părea, din ce am văzut pe YouTube, și acum, după venirea lui Dybala. Cumva moda umplerii Olimpico a coincis cu venirea lui Mou la Roma și a continuat indiferent de rezultate sau joc. Vedem dacă au gândit-o bine americanii, clar motivul a fost de a liniști eventualele proteste ale suporterilor, dar nu cred că Daniele este un antrenor capabil să adune puncte mai bine ca Mourinho. Ori, ăsta ar fi al doilea target al americanilor, să prindă Champions. Și cred că trebuie să aleagă, prin campionat sau prin Europa League, după experiența nereușită de anul trecut. Totuși ambele par departe de posibilitățile actuale ale Romei, chiar dacă concurența nu e mult peste. Atalanta, Fiorentina, Lazio și actualul Napoli sunt la nivelul Romei, restul sunt întâmplător acolo, dar fără posibilități de îmbunătățire a lotului, cred că era nevoie de un antrenor experimentat, nu un simbol.

legio.sud
legio.sud  •  17 Ianuarie 2024, 14:26

Ăsta a păcălit peste tot pe unde a fost ( a adunat peste 90 mil € doar din clauze de reziliere ) cred că i s-a înfundat de data asta … nu cred că mai prinde vreun contract cu clauze uriașe de reziliere .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează