INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL CLUBURILOR

A câștigat aproape totul la nici 24 de ani: Palmaresul nemaipomenit pe care îl deține un atacant argentinian!

Julian Alvarez ridică deasupra capului ultimul trofeu cucerit la Jeddah // Foto: Imago
Julian Alvarez ridică deasupra capului ultimul trofeu cucerit la Jeddah // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 12:18 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 12:55

Julian Alvarez (23 de ani) a adăugat ieri un trofeu la colecția sa extraordinară Atacantul lui Manchester City a fost omul finalei Campionatului Mondial al Cluburilor în finala cu Fluminense (4-0), în care a reușit o „dublă” și a pasat la un alt gol al „cetățenilor”. L-a suplinit perfect pe Erling Haaland, accidentat.

Nu este titular în echipa lui Pep Guardiola, însă colecționează trofee pe bandă rulantă. Julian Alvarez impresionează prin performanțele deosebite realizate până la vârsta de 24 de ani, pe care o va împlini pe 31 ianuarie 2024. 

Echipa lui Radu Drăgușin a întors dramatic rezultatul cu Sassuolo! Ce notă a primit fundașul celor de la Genoa
ITALIA
Echipa lui Radu Drăgușin a întors dramatic rezultatul cu Sassuolo! Ce notă a primit fundașul celor de la Genoa

Ultima cupă câștigată a fost aseară, la Jeddah, după corecția aplicată campioanei Americii de Sud, Fluminense (4-0), în finala CM al Cluburilor. Meci în care atacantul argentinian a deschis și a închis tabela și a pasat la al treilea gol semnat de Foden (al patrulea a fost un autogol), fiind și cel mai bun de pe teren!

Alvarez a câștigat totul și cu echipa națională

Jucătorul lui Manchester City a adunat în tricoul „cetățenilor" aproape toate trofeele posibile (mai puțin Cupa Ligii și Supercupa Angliei). Sunt opt la număr, pe lângă titlul mondial al cluburilor trecându-și în vitrină titlul și Cupa Angliei, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Copa Libertadores (cu River Plate) plus Copa America și titlul mondial cu reprezentativa Argentinei! 

Alvarez a mai cucerit în carieră alte cinci trofee sud-amerciane cu River Plate plus "Finalissima" cu selecționata albiceleste, în partida contra Italiei, campioana Europei.

Julian Alvarez a marcat în șase competiții!

Niciun alt fotbalist din Premier League nu a putut să marcheze în atâtea finale pentru un trofeu, de când argentinianul s-a transferat în Anglia, și sunt deja 6 la număr pentru starul „cetățenilor": Premier League, Liga Campionilor, FA Cup, Cupa Ligii, Supercupa Angliei și Campionatul Mondial al Cluburilor!

Julian a primit și trofeul pentru cel mai bun fotbalist al anului 2021 în America de Sud, a fost inclus în echipa ideală a Campionatului Sud-american de Tineret (2019) și a ieșit golgheterul primei ligi a Argentinei (2021). Absolut uluitor!

40de secunde au trecut de la startul finalei Mondialului Cluburilor până a marcat Julian Alvarez. Atacantul lui Manchester City a reușit cel mai rapid gol din istoria competiției

28de selecții și 7 goluri are Julian Alvarez în tricoul echipei naționale a Argentinei, pentru care a debutat în 2021, înlocuindu-l pe Di Maria în meciul cu Chile din iunie 2021

Citește și alte știri de fotbal internațional

Ce a decis Ajax după rușinea din Cupa Olandei: „Le împărtășim durerea”
AJAX AMSTERDAM
Ce a decis Ajax după rușinea din Cupa Olandei: „Le împărtășim durerea”
Daniel Boloca a rămas fără un dinte! Ce s-a întâmplat în Sassuolo - Genoa 1-2
ITALIA
Daniel Boloca a rămas fără un dinte! Ce s-a întâmplat în Sassuolo - Genoa 1-2

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează