INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Kylian Mbappe, desființat de un nume mare al lui PSG: „E vremea să plece. Nu e un lider” » Ce supertransfer pregătește Parisul

În timp ce caută soluții la criza Mbappe, PSG încearcă să-l aducă pe Parc des Princes pe Bernardo Silva, evaluat la 80 de milioane. Foto: Imago
În timp ce caută soluții la criza Mbappe, PSG încearcă să-l aducă pe Parc des Princes pe Bernardo Silva, evaluat la 80 de milioane. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 13:08 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 13:25

Brazilianul Leonardo, important și ca jucător, și ca director sportiv la Paris Saint-Germain, nu se ascunde după cuvinte: „Kylian Mbappe nu e capabil încă să conducă într-adevăr o echipă. E dificil să construiești o formație în jurul lui". În timp ce caută soluții la criza Mbappe, PSG încearcă să-l aducă pe Parc des Princes pe Bernardo Silva, evaluat la 80 de milioane.

Kylian Mbappe, 24 de ani, din 2017 la Monaco, achiziționat de PSG cu 180 de milioane de euro, mai are un an de contract la Paris și își asigură încă un sfert de miliard dacă rămâne (80 de milioane bonus de fidelitate pentru 2023-2024, 70 de milioane salariu pe sezon și 100 de milioane primă la semnătură dacă ajunge gratis la Real Madrid).

Verdict IMENS: Curtea de Apel Timișoara a decis că CS Universitatea Craiova deține palmaresul Științei! Hotărârea mai poate fi atacată cu recurs
FCU Craiova
Verdict IMENS: Curtea de Apel Timișoara a decis că CS Universitatea Craiova deține palmaresul Științei! Hotărârea mai poate fi atacată cu recurs

Totuși, acționează de parcă vrea să rupă acordul imediat pentru a fi vândut în această vară la clubul blanco. A criticat dur PSG, „o echipă divizată, un club divizat, nu mă întrebați pe mine de ce nu câștigă Liga Campionilor".

Kylian Mbappe, desființat de Leonardo

Un nume sonor pe Parc des Princes, brazilianul Leonardo, important și ca jucător, și ca director sportiv, nu l-a cruțat pe Mbappe, cerându-i președintelui Nasser Al-Khelaifi să despartă de el acum, fără să mai aștepte.

„Pentru binele lui PSG, a venit momentul ca Mbappe să plece, în orice condiții. Paris Saint-Germain exista înaintea lui Kylian Mbappe și va exista și după el", a declarat sud-americanul într-un interviu pentru L'Equipe.

„Alte echipe au câștigat Liga fără Kylian Mbappe"

Ce îi reproșează cel mai mult: „Cu un asemenea comportament, precum cel din ultimii doi ani, Mbappe a demonstrat că nu e capabil încă să conducă într-adevăr o echipă. Un jucător extraordinar, nu un lider. Un golgheter extraordinar, nu un jucător creativ. E dificil să construiești o formație în jurul lui".

Leonardo oferă exemplul Champions League: „De când a venit Mbappe la Paris, cinci echipe au cucerit fără el ultimele șase trofee ale competiției". Real, de două ori, Liverpool, Bayern, Chelsea și Manchester City.

Bernardo Silva e atras de Paris

În timp ce PSG caută o soluție pentru criza Mbappe, Al-Khelaifi se gândește să-i mai ofere antrenorului Luis Enrique un transfer-cheie pentru sezonul viitor. Bernardo Silva, 28 de ani, care vrea să părăsească Manchester City, după șase sezoane pe „Etihad", e tot mai atras de Paris.

80 de milioane de euroeste cota lui Bernardo Silva, conform transfermarkt

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Antrenorul noului copil teribil al fotbalului turc, transferat la Real Madrid: „Arda Guler seamănă cu Gică Hagi, nu cu Messi!
MERCATO
Antrenorul noului copil teribil al fotbalului turc, transferat la Real Madrid: „Arda Guler seamănă cu Gică Hagi, nu cu Messi!"
Inter, în mare criză de soluții în poartă » Ce sumă a putut să ceară Shakhtar pentru titularul naționalei Ucrainei
ITALIA
Inter, în mare criză de soluții în poartă » Ce sumă a putut să ceară Shakhtar pentru titularul naționalei Ucrainei

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  10 Iulie 2023, 17:49

Mbappe ori ramine la PSG ori pleaca tot la o echipa din Ligue 1, nu se poate altfel.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează