INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

L-a jignit pe Zidane, iar acum scandalizează din nou Franța! » E acuzat de hărțuire sexuală: „Pentru el, eram doi sâni și un fund”

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 11:30 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 12:04

O țară întreagă e împotriva lui Noël Le Graët. După ce l-a insultat pe Zinedine Zidane, președintele Federației Franceze de Fotbal e pus la zid de Sonia Souid, cunoscut agent de jucători în fotbalul feminin: „M-a făcut să înțeleg că i-ar plăcea să ajung în patul lui”. Toată lumea îi cere demisia!

Situația e gravă în Franța, iar Noël Le Graët pare să nu mai aibă altă cale. După atacul asupra lui Zinedine Zidane, președintele federației, 81 de ani, din 2011 în funcție, e constrâns să plece, deși mandatul lui expiră în 2024. O țară întreagă se ridică împotriva lui NLG.

Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”
PREMIER
Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”

Emmanuel Macron l-a contactat pe Michel Platini. Pe el îl vrea președinte FFF!

Christophe Dugarry, campion mondial în 1998, spune că „sunteți toți șocați, e o rușine", Jérôme Rothen, fost internațional, le cere lui Kylian Mbappé și celorlalți albaștri să facă grevă dacă Le Graët nu demisionează, fotbalul amator nu mai vrea să audă de Le Graët, ministrul sportului, Amélie Oudéa-Castéra, îi presează pe membri Comitetului Executiv să ia măsuri împotriva șefului FFF și mulți dintre aceștia chiar vor să-l debarce.

Potrivit jurnalistului Daniel Riolo, de la RMC Sport, Emmanuel Macron e furios și caută soluții post-Le Graët. Președintele Franței încearcă să-l atragă pe Michel Platini, unul dintre cei mai faimoși „Les Bleus", fost lider UEFA. Platini ar putea fi noul boss FFF.

Noel Le Graet, spre Sonia Souid: „Dacă suntem apropiați, pot să-ți împlinesc ideile"

În mijlocul taifunului, ultima picătură. Sonia Souid, 36 de ani, un cunoscut agent în fotbalul feminin, cu Amandine Henry și Kheira Hamraoui printre jucătoare, îl acuză pe Le Graët de hărțuire sexuală, cum s-a mai întâmplat în trecut. Dar dezvăluirea Soniei arde.

Au apărut simultan două interviuri ale Soniei contra NLG, și în L'Équipe, și la BFMTV. Concluzia ei: „Le Graët m-a făcut să înțeleg că i-ar plăcea să ajung în patul lui. Pentru el, eram doar o bomboană. Vorbind vulgar, eram doar doi sâni și un fund".

Souid a afirmat că "el m-a sunat în septembrie 2014. Mi-a zis că sunt strălucitoare, că am făcut lucruri extraordinare și că vrea să o cunosc pe Brigitte Henriques, înalt oficial FFF. Voia să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. Mi-a spus că folosește des locuința sa. Aveam 28 de ani, un tânăr impresar, iar el era președintele federației. Trebuia să aibă respect".

Doar că Brigitte Henriques nu a mai apărut. „Mă aștepta cu două pahare pline de șampanie. «Nici nu avem nevoie de Brigitte. Dacă noi doi suntem suficient de apropiați, pot să-ți împlinesc ideile». Nici n-am atins șampania, mi s-a făcut frică".

Pentru Sonia, „a fost ca o palmă peste față. Președintele m-a dezamăgit. Trebuia să fie exemplar și nu a fost".

Noel Le Graet: „Sonia, sunt la a treia sticlă, o aștept pe a patra"

De atunci, i-a trimis mai multe mesaje vocale și SMS-uri. De genul acesta: "Îți simt lipsa". Sau "Ești disponibilă mâine seară? Insist". Sau altul, primit în 2017: "Sonia, sunt la a treia sticlă, o aștept pe a patra". Ea afirmă acum: „Ultimul mesaj m-a înfuriat. Voia să îl însoțesc după a treia sticlă. Pentru o femeie care își construiește singură cariera, care încearcă să-și facă un drum în viață, e îngrozitor".

Ministrul sportului, Amélie Oudéa-Castéra, a comentat pe Twitter: „Bravo, Sonia Souid, pentru curajul acestei mărturii. Auditul nostru va fi unul demn. Pe curând". 

Noël Le Graët e tipul de bărbat care încearcă să seducă. O persoană care crede că totul i se permite. Când îl auzi vorbind, ai impresia că el este regele și că federația e regatul său. Dar unde se crede?
- Sonia Souid, agent francez

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Antrenorul secund ex-CFR Cluj a fost numit „principal” la surpriza anului trecut din grupele Ligii Campionilor

Ciprian Tătărușanu, conflict pe teren cu un coleg » Imaginile remarcate de Gazzetta dello Sport

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (8)
leu.mr
leu.mr  •  10 Ianuarie 2023, 18:00
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 10 Ianuarie 2023, 13:24

e treaba lui, personal nu fac si nu as face astfel de lucruri....DAR UNDE E ABUZUL SEXUAL? A fost o invitatie destul de politicoasa, nu scarboasa, daca era unul de 30-40 de ani era ok poate, inteleg. Dar nu e abuz, omu a incercat ca un barbat in calduri sa o invite la un "pahar" de sampanie. Aceste femei trebuie sa fie putin mai atente cand fac asemenea afirmatii...nu orice este abuz sexual. era abuz daca o constrangea, daca o santaja cumva..omu doar a incercat, ea a refuzat si el si-a vazut de drum. Adevaratele victime ale abuzurilor sexuale nu ajung in presa aproape deloc, in schimb ajung aceste domnite care mai degraba cauta publicitatea...asta e, #meToo cum se zice

Se foloseste expresia "abuz sexual" fiindca este la moda

mishu_74
mishu_74  •  10 Ianuarie 2023, 17:22

„Ultimul mesaj m-a înfuriat. Voia să îl însoțesc după a treia sticlă. Pentru o femeie care își construiește singură cariera, care încearcă să-și facă un drum în viață, e îngrozitor"....daca stam si analizam pe text, cum se face in ziua de azi, cu alte cuvinte, daca-i dadea telefon inca de la prima sticla, mai ca accepta, nu? sau cum? si in spusele dumneaei, e ingrozitor doar pentru o femeie care isi construieste cariera. adica pentru una cu cariera gata construita, sau care nu are o cariera nu e ingrozitor, nu? cam ipocrita carierista...zic si eu.

gicab
gicab  •  10 Ianuarie 2023, 16:43

Eu as vedea și gura

Vezi toate comentariile (8)
Comentează