INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  METZ

Ladislau Boloni a transformat un atacant care va fi cel mai bine vândut jucător din istoria clubului!

Georges Mikautadze, foto: Imago
Georges Mikautadze, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 13:12 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 13:20

La 70 de ani, Ladislau Boloni nu i-a oferit lui FC Metz doar promovarea în Ligue 1, ci și o echipă, și jucători. Cel ce l-a promovat pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona l-a valorificat la maximum pe Georges Mikautadze, care va fi cedat cu peste 20 de milioane de euro. Nimeni n-a mai fost vândut la un asemenea preț în istoria lui Metz.

În vara trecută, când a venit la Metz, Ladislau Boloni l-a găsit în cantonament și pe Georges Mikautadze, un atacant mic de statură, 1,76 m, folosit mai mult ca extremă înainte. Sau în spatele vârfului. Internaționalul georgian născut la Lyon fusese doi ani împrumutat la Seraing, în Belgia. Dar Loți nu l-a mai lăsat să plece după perioada de pregătire de vară.

Grupul Ion Țiriac a cumpărat 5% din afacerea anului în România: „Randamentul este uriaș”
LISTARE
Grupul Ion Țiriac a cumpărat 5% din afacerea anului în România: „Randamentul este uriaș”

Descoperirea lui Ladislau Boloni: golgheterul și cel mai bun pasator, Georges Mikautadze

Antrenorul în vârstă de 70 de ani, recunoscut în Europa pentru promovarea unor nume mari ale fotbalului, Cristiano Ronaldo și Raphael Varane fiind cele mai importante, l-a transformat și pe Mikautadze. L-a fixat ca număr 9 și l-a titularizat imediat, iar Georges a devenit nu doar cel mai valoros jucător al lui Metz, ci MVP al ligii secunde, care l-a ajutat pe Boloni să promoveze în Ligue 1.

  • Golgheterul L2, cu 23 de reușite în 37 de meciuri.
  • Pasatorul campionatului, cu 8 assisturi.

Georges Mikautadze, curtat de Juventus, Milan și Lazio

Loți nu i-a oferit clubului loren doar o promovare, ci și o echipă și jucători care ar putea genera o mulțime de bani. Mikautadze, 22 de ani, este intens curtat în această perioadă, căutat și din Italia, de grupări faimoase, ca Milan, Juventus sau Lazio, și din Premier League (Burnley).

Președintele lui Metz, Bernard Serin, a refuzat o propunere de 15 milioane de euro (fără bonusuri), anunță cotidianul local Le Republicain Lorrain. Dar îl va vinde foarte probabil pe atacantul georgian pentru 20 de milioane (plus bonusuri). Ceea ce îl va transforma în cel mai scump fotbalist vândut vreodată de Metz. Peste Pape Matar Sarr, cumpărat de Tottenham cu 20 de milioane, incluzând bonusurile, și Ismaila Sarr, ajuns la Rennes în schimbul a 17 milioane.

Ladislau Boloni, viitor asigurat la Metz. Și-a luat alt vârf

Întrebat despre situația lui Mikautadze, Boloni a răspuns cu umor: „Eu îmi spun că Georges va înscrie contra lui Rennes, în prima etapă". A adăugat: „Serios, nu te poți opune vântului. Dacă va exista un pachet pe care Metz nu-l va putea refuza, atunci nu-l va refuza. Știu asta. Îi înțeleg pe conducătorii clubului și am încredere în ei. Eu trebuie să pregătesc sezonul ținând cont și de mișcările de mercato, care pot avea loc până în ultimele clipe".

Pentru a se proteja după vânzarea lui Mikautadze, Metz a achiziționat deja un vârf. Pe francezul Simon Elisor, 23 de ani, cumpărat cu numai 400.000 de euro tot de la Seraing. Și Elisor are 1,86 m, cu zece centimetri în plus față de georgian. Cum l-a prezentat Loți? „Are mult entuziasm, prea mult. Aproape că trebuie să-i punem frână ca să n-o ia prea repede". 

Știm toți la club că trebuie să ne întărim pentru rezista în Ligue 1. Ce aș vrea eu? Un jucător pentru fiecare linie
- Ladislau Boloni, antrenor Metz

Citește și: 

Răzvan Lucescu la PAOK: „Când câștig, sunt normal. Când pierd, sunt un idiot" + Tatăl l-a ajutat cu un transfer

Pus pe liber de PSG, Sergio Ramos are o ofertă neașteptată din America de Sud

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
chepandy777
chepandy777  •  14 Iulie 2023, 16:29
Postat de parachioara5 pe 14 Iulie 2023, 13:52

...si uite asa cu boloni antrenor Metz va retrograda ...ca asa vine randul ...

retrogradeaza mai degraba stoichita cu sefusu. Boloni un om decent.

parachioara5
parachioara5  •  14 Iulie 2023, 13:52

...si uite asa cu boloni antrenor Metz va retrograda ...ca asa vine randul ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează