INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după 12 ani! Dar se adună nori negri » Metz vinde cel mai bun jucător

Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după 12 ani! Foto: Imago Images
Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după 12 ani! Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 17:02 / Actualizat luni, 28 august 2023 18:47

La 70 de ani, Ladislau Boloni a învins din nou în elita Franței, cu Metz (1-0 pe terenul lui Clermont), cum nu mai reușise din 2011, când antrena la Lens. Tehnicianul știe că Georges Mikautadze (22 de ani), golgheterul său, va fi vândut în următoarele zile, posibil la Ajax, dar speră ca maroniii să-l păstreze în acest sezon sub formă de împrumut.

Ladislau Boloni nu mai câștigase în Ligue 1 din 11 mai 2011, când era la Lens și învingea cu 1-0 acasă pe Bordeaux. Avea 58 de ani atunci. Nu reușea să salveze echipa „Sang et Or”, pe care o părăsea imediat după retrogradare.

Acum, la 70 de ani, după 12 ani și patru luni, Loți se impune din nou în prima ligă franceză. A readus-o pe Metz în elită și, în etapa a treia, a repetat victoria din 2011: 1-0, însă pe terenul lui Clermont.

Am aflat fotbalistul pe care-l vrea Mititelu! FCU Craiova negociază pentru campionul de la CFR Cluj
FCU CRAIOVA
Am aflat fotbalistul pe care-l vrea Mititelu! FCU Craiova negociază pentru campionul de la CFR Cluj

Ladislau Boloni: „În prima repriză n-am legat trei pase. Am ridicat tonul în vestiar”

Rezultatul l-a mulțumit, formația lorenă a evadat din zona retrogradării, oprindu-se pe locul 12. „E important pentru moral să spargi icebergul și să demonstrezi că poți câștiga în Ligue 1”, a declarat Boloni la conferință.

Nu i-a plăcut deloc jocul din prima repriză: „Posesia mingii a fost într-adevăr foarte săracă. Nu cred că am legat trei pase. Nici presingul avansat nu a funcționat. Eram în contratimp, constant eliminați”.

Nu a ascuns că, la pauză, în vestiar, „am ridicat tonul pentru a pune lucrurile la punct. Trebuie să știm să facem ceea ce putem, nu ceea ce vrem. Am ridicat nivelul, ne-am creat mai multe situații să ucidem meciul. Și nu am câștigat din întâmplare. Fizic, am fost mai puternici în repriza a doua”. 

Ladislau Boloni: „E extrem de dificil să găsești un mare golgheter”

Boloni își poate pierde în ultimele zile de mercato cel mai bun jucător, golgheterul. MVP-ul ligii secunde în sezonul trecut, cel mai prolific (23 de goluri) și cel mai performant pasator (8 assisturi), vârful georgian Georges Mikautadze e curtat tot mai insistent. Metz negociază cu mai multe cluburi, inclusiv cu Ajax, anunțând transferul și la Direcția Națională pentru Controlul Gestiunii (DNCG), „câinele de pază" al fotbalului francez. Cere 15-20 de milioane de euro în schimbul lui.

Ladislau Boloni, prima victorie în Ligue 1 după 12 ani! Dar se adună nori negri » Metz vinde cel mai bun jucător
Georges Mikautadze, foto: Imago

Despre jucătorul promovat chiar de el, Loți a spus: „E extrem de dificil să găsești un mare golgheter. Când e vorba de un băiat bun cu care ai construit o relație excepțională, e și mai complicat. Dacă va pleca, voi plânge cu un ochi, pentru club, și voi râde cu celălalt, pentru el. Sper ca Metz să ajungă la soluție inteligentă".

Antrenorului i-ar plăcea, și clubului, ca Mikautadze, 22 de ani, să fie vândut, dar să rămână încă un sezon în Lorena, sub formă de împrumut. Și să fie cedat definitiv în 2024. Internaționalul gruzin născut în Franța a înscris două din cele patru goluri ale lui Metz în L1, aducând patru puncte. Pe toate! 

Citește și:

Panduru îl contrazice pe Hagi: „Fiorentina are 200 de jucători mai buni decât Louis Munteanu”

FCU Craiova face două transferuri: „Sunt urgente”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (3)
francklin67
francklin67  •  29 August 2023, 18:39
Postat de ionescugeorge77 pe 28 August 2023, 18:54

...cine i domne Boloni asta ...si ce a facut el pentru Romania in afara de a rata calificarea de pe primul loc la C.M. din Coreea si Japonia

La fiecare articol despre Bölöni ai critici dure,*** ***Cultivati cunostiintele fotbalistice sí atunci vei stii cine este László Bölöni.Nu a ratat nici O calificare ,a ratat altcineva.Si el a fost cél care a ingenuncheat Italia si pe marele portar:Dino Zoff daca vrei sa aflii mai multe puneti mina pe O "Enciclopedie" a fotbalului.E minunat Edy Iordanescu -Politico.,Ín rest No comments

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 August 2023, 18:54

...cine i domne Boloni asta ...si ce a facut el pentru Romania in afara de a rata calificarea de pe primul loc la C.M. din Coreea si Japonia

VanBasten
VanBasten  •  28 August 2023, 18:43

Jumatate, ai ratat articolul hotarat de la plural..."speră ca maronii să-l păstreze în acest sezon sub formă de împrumut" ... la plural, "maroniu" este ca si "geamgiu" sau "macaragiu". Macaragiii au ridicat un bloc nou in cartierul Titan. Tot ei spera ca maroniii sa-l pastreze pe Mikautadze.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează