INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni, aproape de promovare: „Mi-e puțin frică, mai rămâne o etapă de disputat. Păcat că nu se termină astăzi”

Ladislau Boloni, aproape de promovarea în Ligue 1. Foto: Captură Twitter
Ladislau Boloni, aproape de promovarea în Ligue 1. Foto: Captură Twitter

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 12:44 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 12:48

Ladislau Boloni (70 de ani), antrenorul lui Metz, e circumspect după victoria cu Sochaux (1-0), care i-a adus locul 2, cu acces direct în Ligue 1: „Există o singură problemă. Lucrurile dificile de-abia acum încep, pentru că avem ceva în buzunar și îl putem pierde”.

Antrenorul român a ajuns la 90 de minute de promovarea directă în Ligue 1, după ce Metz a învins vineri la Sochaux (1-0) și Bordeaux a cedat la Annecy (0-1). Ambele sunt la egalitate de puncte (69), dar Metz are și avantajul meciurilor directe (3-0, 0-2), și al golaverajului (+27 față de +24). 

Boloni nu sărbătorește, pentru că mai are un meci acasă cu Bastia, ce se află pe locul 4 și a scos remiza cu liderul Le Havre (1-1), în timp ce Bordeaux, echipa lui Alexi Pitu, primește vizita lui Rodez, angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Rapid îl aduce pe Oaidă + Negocieri avansate și cu un alt ex-jucător de la FCSB
RAPID
Rapid îl aduce pe Oaidă + Negocieri avansate și cu un alt ex-jucător de la FCSB

Ladislau Boloni, serie de 24 de meciuri fără eșec în Ligue 2: 14 victorii și 10 egaluri

Mi-e puțin frică, pentru că nu s-a terminat campionatul. Suntem într-o lungă serie pozitivă, în care am încercat să corectăm greșelile, omisiunile pe care le-am comis. 

Ce realizează jucătorii... Într-adevăr, merită felicitați. Există o singură problemă, mai rămâne o etapă de disputat. Păcat că nu se termină astăzi (râde)”, a declarat antrenorul român, citat de ziarul Republicain Lorrain.

Ladislau Boloni: „Trebuie să lași bucuria să izbucnească”

El recunoaște că este nevoie să calmeze euforia vestiarului: „Trebuie să lași bucuria să izbucnească, pentru că de 10 zile am pregătit aceste meciuri cu multă seriozitate, dar și cu multe temeri. A trebuit să facem o serie «anormală» (24 de partide fără eșec) și trebuie să o continuăm”. 

„E dificil, așa că trebuie să o savurăm pe scurt. Ne vom întoarce repede cu picioarele pe pământ. Lucrurile dificile încep acum, pentru că avem ceva în buzunar și îl putem pierde chiar la final”, a spus antrenorul român.

VIDEO. Golul lui Sabaly i-a adus victoria lui Metz

Ladislau Boloni: „A fost un succes meritat, după ocazii”

Boloni crede că Metz a luat pe drept cele trei puncte: „În mare măsură, ținând cont de oportunități, de situațiile pe care le-am avut, e un succes meritat”. 

Cred că am fi putut înscrie și mai mult. Ulterior, am suportat presiunea unui adversar care dorea să șteargă seria negativă de șase eșecuri. Oricum, așteptarea finalului meciului Annecy - Bordeaux a fost greu de trăit”, a încheiat antrenorul lui Metz.

Citește și:

Nicolae Dică despre o revenire la echipa din Superliga: „Ar fi culmea să spun că nu mă interesează”

Sold out în PCH la Dinamo - FC Argeș! Azi se va deschide și inelul 3

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
Hcm27
Hcm27  •  27 Mai 2023, 17:03

Antrenor de top, care nu a avut "loc" la nici o echipa din fotbalul romanesc.Nici măcar la echipa națională, chiar dacă a mai fost

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  27 Mai 2023, 14:30

...de ce ti e frica ...nu scapi ...

boribgue
boribgue  •  27 Mai 2023, 14:07

Edi n-a mai pierdut din noiembrie, si ala a fost amical. Deci, mai bine cu Edi. Anul asta avem numai victorii pana acum...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close