INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GOLGHETERI

Lazio - Brescia 2-0 » VIDEO Ciro Immobile, numărul 1 în Europa! Italianul l-a depășit pe Lewandowski în clasamentul pentru „Gheata de Aur”

Ciro Immobile a marcat 35 de goluri în acest sezon de Serie A // foto: Guliver/gettyimages
Ciro Immobile a marcat 35 de goluri în acest sezon de Serie A // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 23:06 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 13:44

Ciro Immobile (30 de ani) a marcat în victoria lui Lazio din această seară, scor 2-0 cu Brescia, și l-a întrecut pe Robert Lewandowski (31 de ani) în cursa pentru „Gheata de Aur”.

Ciro nu se poate opri din marcat. După ce etapa trecută a reușit un hat-trick, italianul a punctat și împotriva Bresciei, asigurându-i victoria lui Lazio în meciul de pe teren propriu. Servit ideal de Correa, atacantul a scăpat singur cu portarul advers și a trimis mingea pe lângă acesta, la colțul lung.

A 35-a reușită în această stagiune pentru Immobile, care a preluat solitar prima poziție în clasamentul pentru „Gheata de Aur”! Înainte de aceasta etapă, italianul împărțea prima treaptă a podiumului cu atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski. Polonezul se poate lăuda cu 34 de goluri în sezonul trecut al Bundesligii.

Joaquin Correa, autorul pasei de gol la reușita lui Immobile, a fost cel care a deschis scorul în meciul „vulturilor”. Cu o etapă înainte de finalul Serie A, Lazio ocupă a 4-a poziție în clasament, fiind la egalitate cu locul 3, Atalanta, și la o singură lungime sub Inter, a doua clasată.

Immobile, la un pas de recordul din Serie A

Golul marcat cu Brescia l-a apropiat pe Ciro de recordul Serie A de goluri marcate într-un sezon. În stagiunea 2015-2016, Gonzalo Higuain înscria de 36 de ori pentru Napoli. Cu un gol în ultima rundă, pe terenul lui Napoli, Immobile ar intra în istoria campionatului italian! Cu o „dublă”, l-ar depăși pe vârful argentinian, în prezent jucător al lui Juventus.

În schimb, vârful lazial a stabilit un record încă din această seară! Este primul fotbalist italian din istorie care înscrie de 35 de ori într-un sezon de Serie A!

Clasament Gheata de Aur - Ronaldo, singurul care îl poate depăși pe Immobile

  1. Ciro Immobile, Lazio - 35 goluri, 70 de puncte 
  2. Robert Lewandwoski, Bayern Munchen - 34 de goluri, 68 de puncte 
  3. Cristiano Ronaldo, Juventus - 31 de goluri, 62 de puncte 
  4. Timo Werner, RB Leipzig - 28 de goluri, 56 de puncte 
  5. Lionel Messi, Barcelona - 25 de goluri, 50 de puncte 
  6. Erling Haaland, Red Bull Salzburg & Borussia Dortmund - 29 de goluri, 50 de puncte 
  7. Jamie Vardy, Leicester - 23 de goluri, 46 de puncte 
  8. Romelu Lukaku, Inter - 23 de goluri, 46 de puncte 
  9. Jean-Pierre Nsame, Young Boys - 30 de goluri, 45 de puncte 
  10. Shon Weissman, Wolfsberger - 30 de goluri, 45 de puncte

Citește mai multe știri din Serie A:

Transfer de elită pentru Lazio! Italienii aduc un jucător cu peste 400 de meciuri și 14 trofee în Anglia

Parma - Atalanta 1-2. Asul secret al lui Gian Piero Gasperini » Performanță incredibilă reușită de un fotbalist al echipei din Bergamo

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
magic4ever
magic4ever  •  30 Iulie 2020, 12:41

Immobile a demolato si pe FCSB:))

losche
losche  •  30 Iulie 2020, 05:53

Vorbim de campionatul Italiei, dominat de 9 ani de Juventus. Lazio e la 1 pct de locul 2, asadar radem de performanta de a fi gheata de aur a unui jucator care posibil sa termine pe locul secund? In italia? Pai Lewandwoski la Bayern are treaba pe cat de usoara o au atacantii lui Juve. Insa daca un jucator care, poate, termina chiar pe locul 4, reuseste sa castige gheata de aur in fata unor echipe mult mai mari si unor atacanti ajutati mult mai mult de echipele superioare la care sunt....e clar ca nu putem aprecia un atacant bun. E ca si cum razi de Totti ca ce mare capitan e el...cand are un sg campionat sub centura.

magic4ever
magic4ever  •  30 Iulie 2020, 20:52

Sunt curios daca ajunge la o echipa de top sau ramane la Lazio....l-as vedea la Juventus sau la Inter...in alt campionat nu cred ca se mai transfera pentru ca nu prea se adapteaza...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează