INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

COPA AMERICA // Leo Messi, atacat brutal de vedetele braziliene Marquinhos și Thiago Silva: „Când Barcelona era ajutată, nu vorbea de corupție. Să respecte istoria!”

Leo Messi // foto: Guliver/Getty Images
Leo Messi // foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2019 08:58

COPA AMERICA // După ce Brazilia a cucerit al 9-lea titlu continental, Marquinhos și Thiago Silva i-au răspuns argentinianului Lionel Messi, amintindu-i de acel 6-1 al Barcelonei cu PSG și de prestația arbitrului neamț Deniz Aytekin. 

Brazilia a așteptat 12 ani un alt succes major al naționalei. A învins acasă, al 9-lea triumf auriverde în America de Sud, după un turneu în care a marcat opt goluri în două meciuri cu Peru (5-0 în grupă și 3-1 în finală) și a primit un singur gol în șase partide, dar în care a alternat jocul bun cu evoluțiile departe de așteptările fanilor Seleção.

„A pierdut. Să accepte asta”

La sfârșit, subiectul principal au fost tot declarațiile războinice ale lui Messi, căpitanul Argentinei acuzând CONMEBOL de corupție și susținând că totul a fost aranjat cu arbitrii pentru blocarea albiceleștilor și victoria gazdelor. Cuvinte care i-au înfuriat pe „cariocas”.

„E frustrant ce spune un jucător de o asemenea calitate, un geniu admirat de toți. Când Barcelona era ajutată de arbitri, și s-a întâmplat de mai multe ori, atunci nu vorbea de corupție”, i-a răspuns Marquinhos. „El a pierdut și trebuie să accepte. E la fel de important să știm să pierdem”.

„Ne-a învins după o prestația ridicolă a arbitrului”

Thiago Silva, alt fundaș brazilian de la PSG și-a amintit de acel 1-6 cu Barcelona, în Liga Campionilor, cu neamul Deniz Aytekin la centru.

„Uneori, la înfrângere, încerci să scapi de greutatea responsabilității și să dai vina pe alții. Nu a zis-o cu răutate, dar a zis-o cu gura lui”. Silva a adăugat: „Când ne-a bătut pe noi cu 6-1, a făcut-o după o prestația ridicolă a arbitrului”.

A încheiat transmițându-i lui Messi că „trebuie să respecte istoria. Brazilia are cinci stele pe tricou și niciuna nu a fost furată”. 

„Cei care au gură pot vorbi ce vor, nu e momentul să comentez eu acest subiect, e prea delicat”
Casemiro, mijlocaș Brazilia

„Messi are o voce autorizată, dar asta nu înseamnă că sunt de acord cu ce a spus. E nevoie de dovezi ca să acuzi Conmebol de corupție. Ne concentrăm prea mult pe Europa și nu vreau să legăm America de Sud de corupție”
Ricardo Gareca, selecționer Peru

„Nu accept ce a spus Messi, am muncit mult pentru a cuceri acest trofeu. Înțeleg că e supărat, dar n-am cumpărat Copa America”
Dani Alves, căpitan Brazilia

„Îl consider un extraterestru. Totuși, ar trebui să aibă mai mult respect”

Selecționerul Braziliei a reacționat și el la declarația războinică a lui Messi. „Îl consider un extraterestru. Totuși, ar trebui să aibă mai mult respect, să înțeleagă și să accepte. Și noi am fost dezavantajați în unele meciuri, și aici, și la Mondial. Mă afectează ce spune”, a declarat Tite după finală.

„Împotriva noastră, Messi a suferit trei faulturi, am jucat curat cu Argentina, ca să fie clar”. Tite a completat: „Încerc să-l înțeleg, pentru că a fost eliminat injust cu Chile, numai Medel merita trimis la vestiare, însă e nevoie de atenție când vorbim”.

Vezi și: VIDEO+FOTO Acasă e mai simplu! Brazilienii câștigă al nouălea titlu, după 12 ani de așteptare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
mixmax
mixmax  •  08 Iulie 2019, 10:48
Postat de andrei.f pe 08 Iulie 2019, 10:01

Deci, Brazilian a castigat cu arbitrii, asta e concluzia brazilienilor, e si randul lor sa fie ajutati de arbitri !

nu, concluzia este ca messi se joaca de-a "cavalerul dreptatii" cand coruptia nu-l ajuta pe el. Ca altfel nu-l deranjeaza catusi de putin cand el ii fura pe altii!!!

dumiwow
dumiwow  •  08 Iulie 2019, 10:47

Dar barcelona nu a fost ajutata de arbitri in peste 50% din meciurile grele castigate???Atunci de ce nu a vorbit nimic de arbitraj??? *** de caracter are mesi asta daca nu stie sa respecte adversarii cand castiga...probabil el crede prin fie scris in Constitutie ca mesi sa castige indiferent unde joaca. :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  08 Iulie 2019, 10:01

Deci, Brazilian a castigat cu arbitrii, asta e concluzia brazilienilor, e si randul lor sa fie ajutati de arbitri !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează