INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Leo Messi, sincer la gala de la Paris: „Să câștig Balonul de Aur nu a fost niciodată o prioritate pentru mine!”

Lionel Messi // FOTO: Imago
Lionel Messi // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 16:36 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 10:38

Leo Messi (36 de ani) a declarat la festivitatea de luni seară, în care a primit al optulea „Balon de Aur”, că „acesta a fost ultimul meu trofeu mondial. Sunt fericit pentru tot ceea ce am realizat și de-acum nu mă mai gândesc la Balon”. Argentinianul a luat 38 de trofee cu echipele de club și cinci cu echipele naționale.

2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021, 2023. Și seria nemaipomenită se va opri aici. Al optulea „Balon de Aur" este, dincolo de un record incredibil, o performanță care cu greu va putea fi atinsă. La 36 de ani, Leo Messi a mărturisit în gala de la Paris că trofeul primit de la David Beckham, proprietar la Inter Miami, echipa la care joacă argentinianul, va fi și ultimul din cariera lui inegalabilă. 

„Nu va mai fi probabil un alt Balon de Aur. Să îl câștig nu a fost însă niciodată o prioritate pentru mine. Eu sunt fericit că am realizat tot ceea ce am realizat și sunt unicul fotbalist cu opt Baloane de Aur cucerite", a declarat campionul mondial pentru cotidianul L'Equipe, în a cărui prestigioasă anchetă a terminat iar pe primul loc.

Laude pentru învinși săi

Messi a făcut referire în discursul său și la tinerii săi adversari care s-au clasat pe podium în spatele său: „Nu vreau să uit de Haaland și de Mbappe, care au avut un an foarte bun, spectaculos. În următorii ani vor câștiga acest trofeu. Sunt două bestii și vor duce o luptă frumoasă în următorii ani. Haaland a câștigat toate trofeele în acest sezon și sunt sigur că va obține acest premiu. 

Văd aici mulți tineri și am încredere că în viitor mă voi bucura de fotbal când îi voi urmări. Eu am avut norocul să fiu aici mulți ani. Jucătorii vin și pleacă, dar nivelul nu scade niciodată".

Am avut mult ghinion cu Argentina. Am pierdut multe trofee. Dar mereu am luptat pentru a câștiga Copa America și Campionatul Mondial, trofee care îmi lipseau. Sunt fericit că nu am renunțat și că am reușit să câștig - Leo Messi, căpitan Argentina

Messi a trebuit să împartă această eră cu Cristiano Ronaldo. Altfel, Leo ar fi câștigat Balonul de Aur de 15 ori - Lautaro Martinez, atacant argentinian

Messi va câştiga 5, 6, 7 Baloane de Aur, poate chiar 8. El va fi incomparabil - Johan Cruyff, fostă glorie olandeză, în 2012

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează