INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI

video Luciano Spalletti este superstițios după victoria cu Juventus: „Așteptăm să deschidem inimi și sticle. Eu nu sărbătoresc înainte”

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 12:38 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 13:07

Luciano Spalletti (64 de ani) amână fiesta lui Napoli pentru ziua în care va fi matematic campion: „E un privilegiu să călătorim cu clasa întâi și la fereastră”, spune antrenorul lui Napoli. Căpitanul Di Lorenzo: „Visul este aproape”.

Napoli a învins în prelungiri pe terenul rivalei Juventus (1-0) prin golul lui Raspadori (90+3) și s-a desprins la 17 puncte de Lazio. Și sâmbătă ar putea celebra al treilea scudetto din istorie, după 33 de ani de „secetă". 

A început sărbătoarea! Imagini fabuloase din Napoli: zeci de mii de fani au ieșit pe străzi după victoria cu Juve. Când pot fi campioni matematic
italia
A început sărbătoarea! Imagini fabuloase din Napoli: zeci de mii de fani au ieșit pe străzi după victoria cu Juve. Când pot fi campioni matematic

Jucătorii au început fiesta de pe-acum, mai întâi în vestiar, apoi au dat frâu liber bucuriei la întoarcerea în oraș. Numai Luciano Spalletti a rămas rezervat. „Eu nu sărbătoresc înainte, este imposibil să nu mai simt încă amărăciunea eliminării din Ligă. Aveam două mii de gânduri în cap... Așteptăm să deschidem inimi și sticle".

Luciano Spalletti: „Reziduuri greu de curățat”

Antrenorul liderului autoritar din Serie A și-a explicat sentimentele și trăirile de după succesul de pe Allianz Stadium: 

„Era greu să curățăm toate reziduurile de după eșecul cu Milan, dar probabil că ne-a dat o mână de ajutor și publicul. Am primit o mulțime de mesaje de afecțiune de la suporteri și acum am făcut un meci bun și meritam victoria. Am trăit aceeași emoție ca la orice succes. Mai avem nevoie de câteva puncte și le vom obține. Bucuria ar fi dublă dacă vom deveni campioni matematic la un meci pe ten propriu cu fanii aproape".

Scudetto pentru echipa din Napoli după 30 de ani

Spalletti va câștiga la 64 de ani primul scudetto, la trei decenii după ce și-a început cariera de tehnician la Empoli.  

„Eu nu am călătorit niciodată cu clasa întîi și cu loc la fereastră, ci doar am făcut autostopul. Să ajung în situația de a deveni campion răsplătește toate sacrificiile. Simți un pic de statisfacție când pleci dintr-o poziție normală, ca mulți alții, și ajungi apoi la maximum. Am fost luat la mișto pentru că aveam ghetele de joc cu mine pe bancă. 

Pentru că eu mi le-am dorit de mic copil, dar nu aveam bani să le cumpăr, așa că uneori am vrut să le încalț. Am parcurs un drum mai dificil până în vârf, spre deosebire de alții care probabil au știut să câștige ca fotbaliști posibilitatea de a antrena o echipă importantă".

„Visul lui Napoli e aproape"

Și căpitanul Di Lorenzo și-a exprimat fericirea după meci: "Am sărbătorit în vestiar, pentru că merităm. Acest e un traseu care a pronuit de departe și acum ne găsește protagoniști. Rămânem concnetrați, chiar dacă visul e aroape și vrem să-l împlinim. Mă apucă cu tremurat și amețeli doar gândindu-mă la fiesta cu suporterii noștri. Va fi o emoție de nedescris pe stadion și sunt fericit și mândru să o pot trăi în calitate de căpitan al acestui grup".

Citește și alte articole:

Juventus - Napoli, decis în al treilea minut al prelungirilor!
JUVENTUS - NAPOLI
Juventus - Napoli, decis în al treilea minut al prelungirilor!
Patronul lui Napoli a anunțat suma uriașă cerută pentru golgheterul Osimhen » Profitul e de 75 milioane!
MERCATO
Patronul lui Napoli a anunțat suma uriașă cerută pentru golgheterul Osimhen » Profitul e de 75 milioane!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează