INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FIFA îl vrea pe Luis Rubiales afară din fotbal timp de 15 ani » Amenință Spania cu excluderea!

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal. 
Foto: Imago
Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 10:36 / Actualizat marti, 29 august 2023 11:09

Forul mondial face presiuni pentru ca președintele Federației spaniole (RFEF), Luis Rubiales (46 de ani), să fie interzis în fotbal vreme de 15 ani. La început de partea lui, RFEF îi cere acum demisia, sub amenințarea FIFA cu excluderea echipelor spaniole din competițiile internaționale.

FIFA nu pare deloc impresionată de greva foamei în care a intrat mama lui Luis Rubiales, pentru a-și apăra fiul. Potrivit tabloidului Daily Mail, după ce l-a suspendat temporar, forul mondial ar face mai nou presiuni pentru ca președintele Federației spaniole (RFEF) să fie interzis în fotbal vreme de 15 ani!

Clovnul Șumudică
EDITORIAL
Clovnul Șumudică

Luis Rubiales a cauzat „un prejudiciu grav imaginii fotbalului spaniol”

Inițial de partea sa, RFEF și-a schimbat între timp poziția. Amenințată de FIFA cu excluderea Spaniei din toate competițiile internaționale, i-a cerut mai nou demisia lui Rubiales, pe motiv că comportamentul său „inacceptabil” a cauzat „un prejudiciu grav imaginii fotbalului spaniol”.

Luis Rubiales a declanșat întregul scandal la ceremonia de premiere a noii campioane a lumii, Spania, după finala CM Feminin 2023, cu Anglia (1-0). Pe podium, el a îmbrățișat-o și apoi a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso, fără a avea consimțământul jucătoarei!

FIFA l-a suspendat deja pe Luis Rubiales, temporar

Săptămâna trecută, Comisia de disciplină a FIFA a strâns declarații de la martori oculari înainte de a anunța suspendarea lui Rubiales, pe termen de 90 de zile, „din toate activitățile legate de fotbal la nivel național și internațional”. Și are puterea de a-i interzice orice implicare în sport timp de 15 ani.

Conform statutelor organismului de la Zurich, orice interdicție poate fi extinsă la toate echipele spaniole din competițiile afiliate FIFA dacă nu este acceptată de Federația de la Madrid.

O asemenea măsură ar fi o lovitură uriașă pentru UEFA, întrucât Spania are cinci cluburi în Liga Campionilor 2023/2024, două în Europa League și unul în Conference League. De asemenea, FC Barcelona este deținătoarea Ligii Campionilor la feminin.

UEFA nu s-a implicat deocamdată în „cazul Rubiales”

Dacă FIFA a luat deja măsuri, forul continental nu s-a implicat, deocamdată. Luis Rubiales nu este doar președintele Federației de la Madrid, ci și vicepreședinte UEFA

El a refuzat până acum să-și dea demisia, în pofida presiunilor politice și a suspendării temporare dictate de FIFA. Procurorii s-au sesizat și ei și luni i-au deschis oficialului iberic un dosar pentru agresiune sexuală. 

Este o vânătoare inumană și sângeroasă, iar băiatul meu nu merită așa ceva. Nu există o agresiune sexuală, ci a fost consimțământ de ambele părți, se vede pe imagini. Jennifer Hermoso trebuie să spună adevărul și să păstreze versiunea pe care a prezentat-o inițial.

-Angeles Bejar, mama președintelui RFEF, Luis Rubiales

Citește și: 

Bătaie în centrul orașului » Fotbalistul lui Newcastle și fratele lui au fost amenințați: „Vă omorâm!”. Atenție, imagini dure!

Al Nassr e obligată să renunțe la una dintre vedete » S-a înțeles deja cu un club din Qatar

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (9)
_iosif_
_iosif_  •  30 August 2023, 12:25

În autocar fetele erau fericite și glumeau după marea victorie, așa cum era și normal. Nimeni nu se supărase după un gest în cel mai rău caz nepotrivit, dar în nici un caz nu era motiv de atâta scandal. Evident că atitudinea s-a schimbat după diversele intervenții politice (partide, grupări feministe etc.) Cum e posibil ca un bărbat să sărute o femeie? Dacă săruta o femeie o altă femeie sau un bărbat un alt bărbat, făceau postere, promovau totul, bravo, tot așa.. Dacă însă nu e conform agendei lor, se întâmplă ce vedem acum. Rubiales executat pentru nimic, ca ultimul criminal.

VardyParty
VardyParty  •  29 August 2023, 21:19
Postat de cpt.ahab pe 29 August 2023, 17:22

Noaptea minții...

... asa e in 2023, Capitane... fata nu se supara, dar se supara Primaria/FIFA si restul cozonacilor de la Etajul XXVII

Gabitzu73
Gabitzu73  •  29 August 2023, 17:41
Postat de metalchrist pe 29 August 2023, 16:05

Daca erau doi barbati care se sarutau pe gura mai se sesiza FIFA CU ATATA VEHEMENTA ?CEED CA NU ,pt ca acum normalitatea (vezi sarutul celor doi barbat si femeie) a devenit anormala si anormalitatea(de exemplu sarutul intre doua femei sau intre doi barbati) a devenit normalitate.Cine pe cine discrimineaza ?De cand a ajuns minoritatea sa dicteze majoritatii?

Ai citit articolul? Sau doar dai din gură. Dacă era fica-ta sau nevastă-ta aia pe care a luat-o *** tot așa reacționai?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează