INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

S-a decis! Ce se întâmplă cu Sergio Aguero, după incidentul cu arbitra din Manchester City - Arsenal

Sergio Aguero și Sian Massey-Ellis în Manchester City - Arsenal // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Sergio Aguero și Sian Massey-Ellis în Manchester City - Arsenal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 22 octombrie 2020 07:45 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 09:45

Sergio Aguero (32 de ani) nu va fi pedepsit pentru gestul făcut în meciul dintre Manchester City și Arsenal (1-0), când i-a pus mâna în zona gâtului arbitrei Sian Massey-Ellis.

Atacantul argentinian Sergio Aguero nu va primi nicio sancțiune retroactivă, din moment ce oficialii care au analizat speța au considerat că gestul nu a fost amenințător sau agresiv, informează The Guardian.

Incidentul a avut parte în minutul 42 al partidei de pe Etihad. Vizibil nemulțumit de o decizie a arbitrei de tușă Sian Massey-Ellis, care a acordat o aruncare de la margine pentru „tunari”, Sergio Aguero i-a pus mâna în zona gâtului arbitrei. Gestul a fost lipsit de intensitate, însă suficient pentru a o stânjeni pe Sian.

Aguero, apărat de Guardiola, criticat în rest

S-a decis! Ce se întâmplă cu Sergio Aguero, după incidentul cu arbitra din Manchester City - Arsenal


Dacă antrenorul Pep Guardiola i-a sărit în apărare, spunând că „Sergio e una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am cunoscut în viața mea. Căutați probleme în altă parte, nu aici”, atacantul nu a mai fost tratat cu aceeași unitate de măsură de alte nume din lumea fotbalului, precum și de fani.

„Aguero a făcut o greșeală. A fost greșit să pună mâna pe o femeie arbitru, nu ar fi trebuit să o facă. Cred că cel mai bine ar fi să își ceară scuze, decât să se apere, spunând că probabil a fost o reacție din instinct”, a declarat fostul mare fotbalist englez Gary Neville.

În schimb, Sarai Bareman, ofițerul șef al fotbalului feminin din cadrul FIFA, a declarat pentru CNN că „este clar că gestul a avut menirea de a fi intimidant, acest comportament este inacceptabil. Ar trebui măcar să existe o recunoaștere a gestului. Că vor exista pedepse sau sancțiuni, asta nu depinde de mine”.

Din mediul virtual, a venit o serie de reacții vehemente: „Groaznic”, „Ar trebui să primească cartonaș roșu și trei etape de suspendare pentru că a pus mâna pe un arbitru”, „Ar fi trebuit să ia cartonașul roșu, nu atingi niciodată arbitrii”, „Ar trebui să fie interzis”, „Cât de greșit! Cu siguranță nu i-ar fi făcut asta unui arbitru”, sunt doar câteva dintre opiniile exprimate.

VIDEO. Golurile lui Sergio Aguero pe „Stamford Bridge”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Bayern, devastatoare și în noua ediție! Real Madrid și Inter, probleme în grupa B

Două faze antologice în Manchester City - Porto: cursă de 50 de metri soldată cu gol și eroare flagrantă din camera VAR

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
amicu
amicu  •  22 Octombrie 2020, 09:41

care incident? nu mai ai voi sa faci sau sa zici nimic ca se interpreteaza. Daca era barbat arbitrul, nici nu vedeati ca Aguero a pus pana pe el. Da asa va plac voua *** cu sexism, rasism ...nimic nu mai poti face sa nu fii catalogat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  22 Octombrie 2020, 11:18

Serios ? Ma mir ca nu l-au crucificat ! In lumea asta nenorocita ajungi sa-ti fie frica si de umbra ta (fiindca-i de genul feminin)

radumatei
radumatei  •  22 Octombrie 2020, 10:03

La rugby nu i s-ar fi permis niciodată să facă asta, și în primul rând nu și-ar fi permis el, dar la fotbal e un gest care se mai practică. Faptul că arbitrul e femeie n-are nicio relevanță, dacă acceptăm arbitri femei trebuie să acceptăm că au același statut ca arbitrii-bărbați.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează