INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Umilit pe Etihad, Arteta nu se predă: „Totul este posibil” » Guardiola și De Bruyne rămân în gardă: „Tot ei sunt lideri”

Mikel Arteta și Pep Guardiola, înainte de City - Arsenal 4-1 // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Mikel Arteta și Pep Guardiola, înainte de City - Arsenal 4-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 07:50 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 09:29

Mikel Arteta (41 de ani), antrenorul lui Arsenal, insistă că „tunarii” mai au șanse să câștige Premier League, în ciuda înfrângerii usturătoare cu Manchester City de miercuri seara, 1-4. Omologul Pep Guardiola și-a pus în gardă jucătorii: „E în mâinile noastre, nu ne permitem să ne pierdem concentrarea”.

Învinsă clar de Manchester City pe Etihad, 1-4, și fără victorie de 4 etape, Arsenal și-a pierdut postura de favorită la cucerirea titlului. Trupa lui Mikel Arteta rămâne prima în Premier League, cu două puncte peste Manchester City, dar „cetățenii” au două meciuri în minus, astfel că diferența pare facil de recuperat.

Cu toate acestea, Arteta nu a renunțat definitiv la visul titlului. După 1-4 cu City, antrenorul londonezilor a insistat că „se poate întâmpla orice”.

Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene
Sepsi - CFR 3-0
Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene

Concluziile lui Mikel Arteta după Manchester City - Arsenal 4-1

„Știam că trebuie să fim la cel mai bun nivel al nostru ca echipă. Și am fost departe de asta. Nu știu ce ne trebuie ca să câștigăm titlul. Trebuie să încurajăm jucătorii, pentru că suferă.

Este o înfrângere greu de digerat, o noapte foarte dificilă, având în vedere cum am pierdut, dar trebuie să rămânem cu capul sus și să privim imaginea de ansamblu.

Faptul că concurăm de la egal la egal cu această echipă a lui City este incredibil. Mai avem 5 meciuri și se poate întâmpla orice. Trebuie să acceptăm că am pierdut în fața unei echipe excepționale”, a precizat Arteta, citat de BBC.

Pep Guardiola: „E în mâinile noastre”

Deși se regăsește într-o poziție excelentă pentru a cuceri titlul și chiar tripla campionat-cupă-Champions League, Pep Guardiola nu s-a pierdut cu firea după succesul cu Arsenal. El și-a pus în gardă jucătorii:

„Nu ne permitem să ne pierdem concentrarea. Acum e în mâinile noastre. Următoarele 3 meciuri vor dicta dacă putem face ceea ce vrem să facem. Realitatea este că suntem în continuare sub Arsenal.

Nu ne va fi ușor, dar o vom lua de la meci la meci și vom vedea ce se va întâmpla. Când titlul este în mâinile noastre, trebuie să profităm de asta”.

În aceeași notă a vorbit la interviuri și mijlocașul Kevin De Bruyne, MVP cu Arsenal, cu două goluri și un asisst: „Mai avem 7 meciuri de jucat - suntem în continuare sub ei. Lumea spune că vom câștiga titlul, noi nu vom renunța până va fi clar matematic. Programul nostru este haotic”.

Programul lui Arsenal:

  • Chelsea (acasă) 
  • Newcastle (deplasare) 
  • Brighton (acasă) 
  • Nottingham (deplasare) 
  • Wolves (acasă)

Programul lui Manchester City:

  • Fulham (deplasare) 
  • West Ham (acasă) 
  • Leeds (acasă) 
  • Everton (deplasare) 
  • Cheslea (acasă) 
  • Brighton (deplasare) 
  • Brentford (deplasare)

Tot din Premier League: 

Cine îl oprește pe Erling Haaland? A depășit recordul lui Salah și atacă o bornă incredibilă

Povestea șocantă a unui „Terminator” în Premier League » Violent, bătăuș pe teren, a fost lăsat falit de soție, a avut grijă de câinii altora și a fost barman!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  27 Aprilie 2023, 09:55

Dupa contraperformantele in serie, observ ca Arteta nu are simtul ridicolului prin declaratiile pe care le da! Doar daca "cetatenii" vor juca cu juniorii si Arsenal va castiga toate meciurile ar fi posibil sa castige PL!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează