INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Motivele pentru care Neymar și-a sacrificat cariera și s-a dus în Arabia Saudită

Neymar e accidentat și nu a apucat încă să debuteze în Arabia Saudită // Foto: Imago
Neymar e accidentat și nu a apucat încă să debuteze în Arabia Saudită // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 11:06 / Actualizat vineri, 25 august 2023 11:28

Un fost jucător brazilian, Gabriel, bun prieten, susține că Neymar a plecat la Al-Hilal ca să scape de presiunea din Europa și să petreacă mai mult timp cu familia: „E posibil ca în doi ani să se întoarcă în Europa, dar e tentat și de MLS. Nici o revenire în Brazilia nu-i exclusă”.

PSG a făcut tot posibilul să scape de Neymar în această vară și în cele din urmă a reușit să-l vândă lui Al-Hilal, cu 90 de milioane de euro. Arabii l-au luat chiar și accidentat și l-au „îmbrăcat” în bani, însă un prieten al internaționalului brazilian susține că principalul motiv pentru care a acceptat transferul nu este în primul rând de ordin financiar.

Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu și Nicolae Stanciu și-au aflat adversarele din Liga Campionilor Asiei + Ronaldo și Neymar merg în Tadjikistan și India
CL ASIA
Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu și Nicolae Stanciu și-au aflat adversarele din Liga Campionilor Asiei + Ronaldo și Neymar merg în Tadjikistan și India

Neymar: „Voi vedea peste doi ani ce se întâmplă”

Într-un interviu acordat ESPN, fostul fundaș dreapta Gabriel (42 de ani), amic cu Neymar, a dezvăluit ce i-a spus decarul Selecao la plecarea în Arabia Saudită: „Sunt fericit, îmi voi crește fiica aici, voi petrece mai mult timp cu familia și peste doi ani, când îmi expiră contractul voi vedea ce se întâmplă”. 

Ney ar fi „fugit” și de „presiunea din Europa, cu tot tam-tam-ul care se face în jurul vedetelor în presa de scandal și pe rețelele de socializare”.

Între 300 și 400 de milioane de euro în doi ani pentru Neymar

La Al-Hilal, el are permanent la dispoziție un avion privat, pentru mai multe deplasări pe an. Iar în Riad locuiește într-o vilă imensă, de 22 de camere, cu tot personalul în slujba lui, plătit sută la sută de club.

Pe lângă salariu, el va primi un bonus de 80.000 de euro la fiecare victorie a lui Al-Hilal și 500.000 de euro pentru fiecare postare pe rețelele de socializare în care promovează Arabia Saudită, după modelul lui Cristiano Ronaldo. Potrivit Foot Mercato, venitul său total ar ajunge între 300 și 400 de milioane de euro pentru 2 ani!

Neymar ar fi tentat de MLS sau de-o întoarcere în Brazilia

Gabriel a confirmat că, după cei doi ani petrecuți în Arabia Saudită, „Neymar va dori să revină în Europa. Dar e tentat și de MLS sau de o întoarcere în Brazilia. Încă are multe de oferit lumii fotbalului”. 

124de selecții și 77 de goluri are Neymar la naționala Braziliei. La PSG, în 6 ani, a adunat 118 goluri și 77 de assisturi în 173 de partide în toate competițiile

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Arsenal face curățenie și scoate aproape o întreagă echipă la vânzare: vrea să obțină 117 milioane de euro!

Genoa vrea să scape de George Pușcaș » Atacantul român ar putea fi vândut în Serie B

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  26 August 2023, 08:23
Postat de Shogun01 pe 25 August 2023, 12:51

Motivul este doar unul: B A N I I I

Neymar este plin de bani! ma indoiesc ca acesta ar fi motivul...

Shogun01
Shogun01  •  25 August 2023, 12:51

Motivul este doar unul: B A N I I I

Vezi toate comentariile (2)
Comentează