INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VALENCIA - REAL MADRID 2-2

Expertul s-a pronunțat după accidentarea horror din Valencia - Real: „Când revine? Mai întâi să meargă din nou!”

Jucătorii ambelor formații au fost îngroziți de accidentarea lui Diakhaby +5   FOTO
Jucătorii ambelor formații au fost îngroziți de accidentarea lui Diakhaby

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 21:37 / Actualizat luni, 04 martie 2024 22:29

Mouctar Diakhaby (27 de ani), fundașul central al Valenciei, s-a accidentat grav în Valencia - Real Madrid 2-2, după ce Aurelien Tchouameni i-a căzut pe picior. Un doctor expert în traumatologie sportivă spune despre diagnosticul primit de fotbalist, dislocarea genunchiului drept, că „este cea mai gravă accidentare pe care o poți suferi la genunchi”.

În ultimul sfert de oră al meciului dintre Valencia și Real Madrid de sâmbătă seara, scene înfiorătoare au avut loc pe gazon. Aurelien Tchouameni, „închizătorul” Realului, a lovit mingea, apoi și-a pierdut echilibrul. Fără să-și poată controla corpul, francezul a căzut pe piciorul drept al lui Mouctar Diakhaby, care era întins și înfipt în gazon.

Fotbaliștii ambelor echipe și-au pus mâinile pe cap, îngroziți de felul în care arăta genunchiul lui Diakhaby. Fundașul urla de durere și au trecut minute bune până a fost scos de pe teren și dus la spital.

+1 FOTO

Expertul s-a pronunțat după accidentarea horror din Valencia - Real Madrid

Ulterior a venit diagnosticul: genunchi dislocat. Despre această accidentare, un expert în traumatologie sportivă, Dr. Enrique Gastaldi, a spus că „este cea mai gravă problemă a genunchiului pe care o poți suferi”.

Specialistul nu s-a avântat să estimeze în cât timp ar putea reveni Mouctar pe teren, dar este puțin probabil ca recuperarea să dureze sub 1 an. „Revenirea pe teren? Mai întâi ar trebui să căutăm ca el să meargă. Trebuie să vezi ce ligamente mai are și că nu vor mai exista complicații ulterioare”.

În ce constă dislocarea genunchiului? „Când se întâmplă asta, osul se mută din loc. Asta înseamnă ruperea ligamentelor. În momentul în care se întâmplă asta, trebuie să ne asigurăm că nu apare o leziune vasculară, pentru că atunci când iese osul există riscul de a rupe artera poplitee”, a mai spus doctorul la SER Deportivos Valencia, conform Diario AS.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Tot din fotbalul internațional:

Atac fără menajamente al lui Gerard Pique: „Nu poți vinde fum la nesfârșit. Adevărul trebuie spus!”
SPANIA
Atac fără menajamente al lui Gerard Pique: „Nu poți vinde fum la nesfârșit. Adevărul trebuie spus!”
Leverkusen, pe urmele „invincibililor” lui Arsenal și ai Stelei! Ce scriu nemții
GERMANIA
Leverkusen, pe urmele „invincibililor” lui Arsenal și ai Stelei! Ce scriu nemții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
outlawz19
outlawz19  •  07 Martie 2024, 23:15

Cata drama ptr o dizlocare a rotulei...am avut genuchiul dizlocat de 3 ori...si am inceput sa merg normal dupa maxim 3 luni fara terapie si alte chestii gen fizioterapie ... vrajeala ieftina...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează