INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NANTES

Nu l-au uitat pe Viorel Moldovan » Fostul campion din Ligue 1, parte din sărbătoarea clubului ajuns la 80 de ani: „Nu Barcelona a inventat tiki-taka. De aici a început totul”

FC Nantes, club fondat pe 21 aprilie 1943, nu l-a uitat pe Viorel Moldovan, fost campion în Ligue 1 cu echipa „canarilor”/ foto: fcnantes.com
FC Nantes, club fondat pe 21 aprilie 1943, nu l-a uitat pe Viorel Moldovan, fost campion în Ligue 1 cu echipa „canarilor”/ foto: fcnantes.com

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 10:51 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 14:59

FC Nantes, club fondat pe 21 aprilie 1943, nu l-a uitat pe Viorel Moldovan, fost campion în Ligue 1 cu echipa „canarilor”.

Fostul atacant a jucat la Nantes în perioada 2000-2004, iar în primul sezon a contribuit la cucerirea titlului. Cu ocazia aniversării de 80 de ani a clubului, FC Nantes a realizat mai multe interviuri cu foști jucători importanți. Primul, cu Viorel Moldovan.

Au găsit vinovatul pentru dezastrul de la Sevilla: „Jalnic! Unii își joacă practic cariera la Manchester United”
SEVILLA - MAN. UNITED 3-0
Au găsit vinovatul pentru dezastrul de la Sevilla: „Jalnic! Unii își joacă practic cariera la Manchester United”

Viorel Moldovan: „Nu Barcelona a inventat tiki-taka. De la FC Nantes a început totul”

„Pentru mine, acesta este locul în care m-am simțit cel mai bine. A fost extraordinar și sunt convins că am fost făcut pentru acest club, la fel de mult cum FC Nantes a fost făcut pentru mine. Da, a fost o căsătorie perfectă (zâmbește). Cred că valorile acestui club au fost aceleași cu ale mele.

FC Nantes și-a lăsat amprenta în istoria fotbalului francez și chiar și la nivel internațional. Nantes este un club de formare care a produs mulți jucători mari pentru țara sa și chiar pentru fotbalul internațional. Este un club mitic, care a câștigat titluri și este respectat.

Jocul care s-a practicat aici în trecut și-a lăsat amprenta asupra fotbalului mondial și nu mi-e teamă să o spun: rămân ferm convins că nu FC Barcelona a inventat tiki-taka. De la FC Nantes a început totul”, a declarat Viorel Moldovan pentru site-ul clubului francez.

Viorel Moldovan: „Acea zi va rămâne întipărită în memoria mea pentru tot restul vieții”

Viorel Moldovan a fost recent în Franța, unde a văzut de pe stadion victoria lui FC Nantes cu Lyon, scor 1-0, în semifinalei Cupei Franței (5 aprilie). La finalul partidei, suporterii „canarilor” au invadat terenul de bucurie și i-au trezit amintiri fostului internațional român.

„Cea mai frumoasă amintire? Asta e ușor (râde). Mă gândesc imediat la titlul de campion al Franței din 2001. Când am revăzut invazia de pe teren în timpul semifinalei Cupei Franței câștigate recent împotriva lui Lyon, am reluat în minte ceea ce am trăit în acea seară din mai 2001 împotriva lui AS Saint-Étienne (n.r. - 1-0, pe 12 mai 2001). 

A fost un moment magnific, incredibil de trăit pentru un jucător. Acea zi din 2001 va rămâne întipărită în memoria mea pentru tot restul vieții. Trebuia să câștigăm, acasă, pentru a obține titlul de campioni ai Franței. Asta era tot ce aveam în minte, eu pe primul loc. Presiunea a fost pozitivă, chiar dacă nu a fost ușor, mai ales în acea seară. 

Finalul meciului a fost cel mai complicat lucru. Emoțiile erau puternice, înmulțite de zece ori de miză, dar când am auzit fluierul final, a fost o ușurare. Prima mea reacție? Nu mi-a venit să cred”, a mai spus Viorel Moldovan.

Citește și: 

Totul pentru Messi » FC Barcelona se gândește să vândă un titular transferat în 2022 pentru a-i face loc lui Leo

I-a pus pe jar pe catalani » Ce a postat Luis Suarez

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (13)
VardyParty
VardyParty  •  21 Aprilie 2023, 16:42
Postat de 21lva pe 21 Aprilie 2023, 14:30

Cercetătorii britanici au descoperit că de fapt nea Mircea Lucescu a inventat tiki-taka, la Hunedoara

Asta o stie si un copil dintr-a treia.

opinez
opinez  •  21 Aprilie 2023, 16:38

Jocul ‘a la nantaise’ e demult recunoscut. Nu bate campiii…

Ervinpiti
Ervinpiti  •  21 Aprilie 2023, 16:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează