INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Patronul lui PSG a vândut 12,5% din acțiunile clubului francez pentru o sumă astronomică! Ce superprofit a făcut

Nasser Al Khelaifi
Nasser Al Khelaifi

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 18:29 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 19:07

Qatar Sports Investments, proprietarul campioanei Franței, a cedat o „optime” din PSG pentru 4,25 miliarde de euro. E a doua cea mai scumpă vânzare a unei părți a clubului, după ce Todd Boehly a achiziționat Chelsea cu 5 miliarde de euro în mai 2022. Banii pentru PSG au fost plătiți de Arctos Sport Partners.

PSG nu mai este deținută în proporție de 100% de Qatar Sports Investments, ce cumpărase clubul parizian de la Colony Capital în 2011. Presa franceză anunță că Arctos Partners a achiziționat 12,5% din acțiunile grupării de pe „Parc des Princes" pentru o sumă uriașă. 

Un fost dublu campion mondial, înglodat în datorii. Are 45 de zile să elibereze supervila scoasă la licitație!
BRAZILIA
Un fost dublu campion mondial, înglodat în datorii. Are 45 de zile să elibereze supervila scoasă la licitație!

Asta în condițiile în care valoarea totală a lui PSG este estimată la 4,25 miliarde de euro, după cum scrie postul de radio RMC Sport. Care punctează faptul că este a doua cea mai mare tranzacție din fotbal, după trecerea lui Chelsea de la Roman Abramovich la Todd Boehly.

O creștere de 60 de ori în 12 ani!

QSI a reușit o afacere extraordinară, ridicând cota grupării din capitala Franței de 60 de ori comparativ cu anul 2011, când Colony Capital primeau 70 de milioane de euro pentru a ceda inițial 70 la sută din acțiuni și apoi în anul următor și restul de 30 de procente! 

„O excelentă tranzacție făcută de QSI, ce va avea acum fonduri disponibile pentru investiții noi", a precizat RMC Sport. QSI căuta de mai mult timp să se asocieze cu un partener minoritar și abia acum a găsit fondul american de investiții controlat de Charles și David O'Connor.

Implicată la Liverpool și Atalanta

Arctos Partners nu este o necunoscută, ci are deja o reputație solidă în domeniul sportului. La fotbal, deține acțiuni la Atalanta și Liverpool, ca o parte din Fenway Sports Group, dar și în sporturile americane: în baschet, Golden State Warriors și Sacramento Kings în NBA, în soccer la Portland în MLS, Dodgers în baseball (MLB) și în Formula 1, cu o participare la scuderia Aston Martin. 

„Investiția noastră se înscrie perfect în strategia de parteneriat cu cele mai bune echipe din Europa și din America de Nord", a declarat David O'Connor.

Suntem încântați că am primit în familia PSG un nou membru și onorați să colaborăm cu președintele Nasser Al-Khelaïfi pentru a maximiza potențialul clubului. Vom aduce din expertiza noastră strategică și investițiile noastre pentru a favoriza următoarea fază de dezvoltare și de succes a acestei mari instituții 
- comunicatul Arctos Partners

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Dennis Man și Valentin Mihăilă, lăudați și după eliminare! Ce note au primit românii de la Parma după „optimea” Cupei Italiei cu Fiorentina
ITALIA
Dennis Man și Valentin Mihăilă, lăudați și după eliminare! Ce note au primit românii de la Parma după „optimea” Cupei Italiei cu Fiorentina
Gest impresionant făcut de un club ieșit din criză. Și-a despăgubit suporterii pentru o deplasare de doar șase minute!
ȚĂRILE DE JOS
Gest impresionant făcut de un club ieșit din criză. Și-a despăgubit suporterii pentru o deplasare de doar șase minute!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (3)
Cst65.
Cst65.  •  08 Decembrie 2023, 02:10

Noroc ca prostia nu doare. Daca cumparau Dinamo cu maruntis si bagau in 3 ani 4,5 miliarde aveau sanse sa castige liga campionilor. Asa esti un *** *** Qatarezilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Singe_Violet
Singe_Violet  •  07 Decembrie 2023, 22:25

Hai sa fim seriosi.La PSG totul pute urat.Tot clubul Chelsea a costat 5 miliarde.

adybumbescu
adybumbescu  •  07 Decembrie 2023, 19:41

mi se pare mai mult spalare de bani si specula

Vezi toate comentariile (3)
Comentează