INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Peste Mourinho! Barcelona lui Xavi e echipa cu cea mai bună apărare din istorie: „Și noi suntem surprinși. Nu e normal"

Barcelona, tot mai aproape de titlul cu numărul 27, foto: Imago
Barcelona, tot mai aproape de titlul cu numărul 27, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 13:58 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 14:08

Barcelona, tot mai aproape de titlul cu numărul 27, a schimbat strategia. Cu Xavi antrenor, defensiva e cea mai importantă. E prima în istoria celor mai importante șapte ligi europene care primește mai puțin de 10 goluri în 30 de meciuri! Are 23 de etape fără gol luat!

Barcelona, recunoscută în fotbalul mondial pentru atacul său extraordinar, are acum o altă abordare, cu Xavi antrenor. Fiecare joc pleacă de la o defensivă puternică și cel mai important este să mențină poarta neatinsă!

La fel s-a întâmplat duminică, la 1-0 cu Atletico. Ter Stegen și cei patru fundași, Kounde, Araujo, Marcos Alonso și Balde, protejați de Busquets, au rezistat în fața ofensivei madrilene.

Principalul vinovat pentru căderea lui Bayern NU ar fi nici Nagelsmann, nici Tuchel, nici Oliver Kahn
BAYERN
Principalul vinovat pentru căderea lui Bayern NU ar fi nici Nagelsmann, nici Tuchel, nici Oliver Kahn

Xavi îl poate întrece pe Jose Mourinho și la finalul campionatului

În acest sezon, în care se îndreaptă spre al 27-lea său titlu, primul după patru ani de așteptare, echipa blaugrana nu a primit gol în 23 din cele 30 de meciuri jucate în LaLiga. Apărarea sa a cedat doar de nouă ori, cum nu s-a mai întâmplat în istoria celor mai bine cotate șapte campionate europene (Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța, Portugalia și Olanda)

Până acum, recordul era de 10 goluri primite de o formație în 30 de etape:

  • FC Porto 1992-1993: antrenor era Carlos Alberto Silva, iar poarta era apărată de Vitor Baia.
  • Chelsea 2004-2005: pe bancă, Jose Mourinho. Goalkeeper, Petr Cech.

După 18 ani, Xavi îl întrece momentan pe Mourinho, faimos pentru defensivele sale ermetice. Catalanul îl poate depăși pe portughez și la sfârșitul ligii. În 2005, Mou a avut doar 15 goluri primite la Chelsea.

Xavi, 10 victorii cu 1-0: „Nu e rău deloc"

Nici Xavi nu înțelege cum a realizat o asemenea performanță. „Și noi suntem surprinși. Nu e normal să iei numai nouă goluri în 30 de partide", s-a amuzat tehnicianul. „Este și un semnal că ne împlinim misiunea defensivă".

Mai e ceva specific lui Xavi, neașteptat pe Camp Nou. Barcelona 2022-2023 are nu mai puțin de 10 victorii cu 1-0. Zece din totalul de 24 de succese. Cel mai des întâlnit rezultat în cazul său.

Antrenorul nu e deranjat chiar deloc. „1-0 e un scor foarte bun pentru noi. Aș semna să câștigăm toate meciurile cu 1-0. Nu e rău deloc". 

11puncte are Barcelona în fața lui Real Madrid cu doar 8 etape înainte de finalul campionatului

6echipe au marcat în LaLiga 2022-2023 împotriva Barcelonei: Real (4), Sociedad, Osasuna, Espanyol, Betis și Almeria

Problema e Robert Lewandowski. Polonezul nu mai înscrie

Dacă apărarea Barcelonei e foarte bună, în formă, nu același lucru se poate spune acum de Robert Lewandowski. Atacantul polonez nu a înscris nici la 1-0 cu Atletico și are nouă meciuri fără gol marcat în ultimele sale zece partide la club și echipa națională. A punctat doar la 4-0 cu Elche („dublă"). E cea mai rea serie a lui Lewa din 2016. 

Citește și:

El e gafeurul Ligii 1! A distrus un nou meci din campionat și a ajuns ajuns la cea de-a 13-a mare eroare de arbitraj a sezonului

Haos la Atena, în derbyul Olympiakos - AEK 1-3. Ultrașii gazdelor au intrat pe teren și au aruncat cu scaune, petarde și fumigene

Luciano Spalletti este superstițios după victoria cu Juventus: „Așteptăm să deschidem inimi și sticle. Eu nu sărbătoresc înainte”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
tyler_durden
tyler_durden  •  24 Aprilie 2023, 14:51

O poveste spusa doar pe jumatate, daca-mi permiti. 1. Da, atat de mult a scazut nivelul campionatului spaniol. 2. A dat doar 54 de goluri in 30 de meciuri. Sub 2 goluri pe meci. Cam subtire. Cate titluri din istoria 'celor mai importante 7 campionate' au fost castigate cu asa un atac? 3. Vrei sa compari defensiva lor cu alte echipe europene? Exista alte competitii, numite generic 'europene' unde chiar se intalnesc echipe din tari diferite. In UCL anul acesta Barcelona a terminat pe 3 cu 7 puncte, golaveraj 12-12(!). A urmat un 3-4 cu Manchester United in dubla mansa in Play-off-ul Europa League. 15-16 golaveraj in 8 meciuri. Media de goluri marcate ramane sub 2/meci, in schimb media de goluri primite e atat rotunda, cat si graitoare.

enigmaticul
enigmaticul  •  24 Aprilie 2023, 14:43

A primit nouă goluri dintre care două au fost autogoluri! Dar nu mai e jocul acela de altădată, înscrie mult mai puțin, deci mai puțin spectacol. Până la urmă, punctele contează.

elgabri
elgabri  •  24 Aprilie 2023, 14:30

Cand ai arbitrii in spate esti cel mai bun din istorie, se poate ca exagerez dar......

Vezi toate comentariile (4)
Comentează