INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Povestea incredibilă a noului copil minune din fotbalul mondial! S-a născut într-un lagăr de refugiați!

Foto: liberiasportsonline.com
Foto: liberiasportsonline.com

Articol de - Publicat vineri, 27 iulie 2018 16:02

Alphonso Davies, 17 ani, cumpărat de Bayern cu 14 milioane de euro, a văzut lumina zilei lângă capitala ghaneză Accra. Acolo se refugiaseră părinții lui care fugeau de războiul liberian.

Alphonso Davies e unul dintre copiii teribili. În vârstă de 17 ani, canadianul a debutat deja la naționala sa și, din ianuarie 2019, va juca pentru Bayern, care a plătit 14 milioane de euro. E considerat cel mai mare talent al Americii de Nord. Dar atacantul lui Vancouver Whitecaps are un trecut dificil. Și el, și părinții lui. Mai ales ei.

"Nu aveam nici mâncare, nici haine"

Într-un documentar despre adolescentul cu origini liberiene și ghaneze, mama lui, Victoria, privește înapoi: "Sunt foarte mândră de el. În lagărul de refugiați, nu aveam nici mâncare, nici haine... Și uite unde suntem azi! El are tot ce își dorește".

Lagăr de refugiați? Da! Acolo ajunseseră Victoria și Debeah, părinții săi, în anul 2000. Undeva la marginea capitala Ghanei, Accra, unde trăiau 42.000 de oameni veniți din toate colțurile Africii.

"Trebuia să călcăm peste cadavre!"

Ei fugiseră de război, de războiul civil din Liberia. "Dacă voiam să ieșim să luăm mâncare, trebuia să călcăm peste cadavre!", spune Victoria, în timp ce tatăl lui își amintește: "Era foarte greu. Era extrem de periculos. Ca să supraviețuiești, aveai nevoie de o armă. Dar nu voiam să mai trăim în acest masacru. Voiam să scăpăm din acest coșmar. Și am fugit".

Au ajuns la 1.500 de kilometri distanță, în acel lagăr. Acolo s-a născut Alphonso, pe 2 noiembrie 2000. Mai târziu, în 2006, au plecat mai departe. În Canada. Față de ce trăiseră până atunci în fiecare zi, noua viață era minunată. 

"Nu cu mult timp în urmă, Alphonso mi-a promis că, indiferent unde va ajunge, va rămâne întotdeauna la fel. Nimic nu-l va schimba"
Victoria, mama lui Alphonso Davies
 

 

 

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează