INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ETAPA 24

PREVIEW Chiar se teme Guardiola, egalează Spurs seria istorică, se răzbună „tunarii”? » 6 aspecte de urmărit în etapa 24 din Premier League

6 aspecte de urmărit în etapa 24 din Premier League
6 aspecte de urmărit în etapa 24 din Premier League

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 09:26 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 11:33

Etapa 23 a sezonului de Premier League s-a încheiat, runda 24 bate la ușă. Manchester City, marea câștigătoare de pe urma rezultatelor din etapa precedentă, va deschide noua rundă, sâmbătă, 10 februarie, cu Everton vizitatoare. Prilej pentru formația lui Pep Guardiola de a urca, măcar provizoriu, pe prima poziție?

  • Întoarcem campionatul Angliei pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. În fiecare duminică, ora 13:00.

Liverpool a suferit a doua înfrângere a sezonului, Manchester City a ajuns la 5 victorii consecutive grație hat-trick-ului semnat de Phil Foden, Aston Villa a simțit din nou gustul succesului și a revenit pe loc de Champions League, Chelsea a alunecat în a doua jumătate a clasamentului.

De ce Radu Drăgușin nu apare pe lista de 25 de fotbaliști trimisă de Tottenham către Premier League » Explicația oficială
Tottenham
De ce Radu Drăgușin nu apare pe lista de 25 de fotbaliști trimisă de Tottenham către Premier League » Explicația oficială

Campionatul s-a încins și nu sunt semne că spectacolul s-ar domoli în etapa 24, care programează meciuri între 10 și 12 februarie.

GSP.ro vă propune 6 aspecte de urmărit în runda 24 de Premier League.

1. Îi va da dreptate Everton lui Pep Guardiola?

De la instalarea lui Pep Guardiola pe banca lui Manchester City, în iulie 2016, „cetățenii” au primit de 7 ori vizita lui Everton.

„De când am venit, Everton a obținut mereu rezultate bune aici. Nu știu de ce... poate pentru că sunt buni, așa că trebuie să fim pregătiți”, a spus Guardiola la conferința de presă.

Sigur, el a exagerat, Everton a plecat neînvinsă de pe Etihad în numai 3 dintre precedentele 7 vizite, dar Guardiola știe că formația din Liverpool se poate dovedi a fi un adversar incomod. Va fi cazul și sâmbătă, în deschiderea etapei?

2. Egalează Tottenham seriile istorice ale lui Liverpool și Manchester United?

Sâmbătă, pe teren propriu, cu Brighton, Tottenham poate extinde seria uluitoare de 35 de meciuri de campionat cu gol înscris

Dacă va puncta și contra „pescărușilor”, Spurs va egala a treia cea mai lungă astfel de serie din istoria Premier League, 36 de meciuri consecutive cu măcar un gol înscris, la fel cum au reușit Manchester United între decembrie 2007 și noiembrie 2008 și Liverpool între martie 2019 și februarie 2020.

Recordul absolut este deținut de Arsenal, 55 de meciuri consecutive cu gol înscris între mai 2001 și decembrie 2002.

Urmărește ediția #2 din Premier GSP » Analiza luptei la titlu + situațiile lui Man. United, Tottenham și Chelsea
PREMIER GSP
Urmărește ediția #2 din Premier GSP » Analiza luptei la titlu + situațiile lui Man. United, Tottenham și Chelsea

De când a început această serie, în martie 2023, Tottenham a schimbat 4 antrenori: Antonio Conte (două meciuri), Cristian Stellini (4 meciuri), Ryan Mason (6 meciuri) și Ange Postecoglou (23 de partide).

Bilanțul în această perioadă este de 17 victorii, 8 egaluri și 10 înfrângeri.

Chiar se teme Guardiola, egalează Spurs seria istorică, se răzbună „tunarii”? » 6 aspecte de urmărit în etapa 24 din Premier League
Ange Postecoglou are 23 de meciuri în Premier League pe banca lui Spurs / Foto: Imago Images

3. Ce vine după record?

Ce s-a întâmplat în etapa trecută de Premier League, a 23-a, a fost fără precedent. Cele 10 meciuri au produs 45 de goluri, un record absolut pentru elita Angliei.

Ce urmează în etapa 24? Vom fi măcar pe aproape, ori media de goluri pe meci va reveni la un nivel firesc? Cert este că dueluri precum Manchester City - Everton, Tottenham - Brighton, Aston Villa - Manchester United și West Ham - Arsenal promit goluri multe.

4. Liverpool și Burnley... rețeta „dezastrului”?

Ziua de sâmbătă le pune față în față pe Liverpool, lider la începutul rundei, și Burnley, penultima clasată, echipă fără victorie în acest an.

La prima vedere, ne așteaptă un duel extrem de dezechilibrat. Al doilea cel mai bun atac din campionat, Liverpool având 52 de goluri, va înfrunta a doua cea mai slabă defensivă din Premier League, 47 fiind numărul de goluri pe care le-a încasat Burnley în primele 2e de etape.

5 goluria înscris Burnley în cele 7 meciuri disputate contra „Big Six” în acest sezon. Le-a pierdut pe toate

Pare să avem toate ingredientele pentru un meci cu multe goluri, un duel în care „cormoranii” să se scuture de rezultatul usturător înregistrat etapa trecută, 1-3 cu Arsenal.

5. Momentul ideal pentru răzbunarea „tunarilor”?

Duelul West Ham - Arsenal deschide ziua de duminică în Premier League. „Tunarii” nu au amintiri plăcute de la precedentele partide contra rivalei londoneze.

Pe 28 decembrie, West Ham a câștigat pe Emirates, 2-0. Trei zile mai târziu, Arsenal a continuat în aceeași notă cu Fulham, 1-2, aceste eșecuri consecutive îndepărtând-o de prima poziție.

Pe 1 noiembrie 2023, West Ham a eliminat-o pe Arsenal din Cupa Ligii Angliei, 3-1 pe London Stadium. „Ciocănarii” s-au ținut foarte bine și în ultima partidă de campionat contra lui Arsenal în propria casă, pe 16 aprilie 2023, când au revenit de la 0-2 și au încheiat partida la egalitate, 2-2.

A fost partida care a declanșat prăbușirea „tunarilor” în lupta pentru titlu. În cele din urmă, Manchester City s-a încununat campioană.

Acum, Arsenal merge pe London Stadium pentru a înfrunta o echipă rănită, fără victorie de 4 etape, cu doar 3 goluri marcate în această perioadă. Contextul perfect pentru răzbunarea „tunarilor”?

6. Construiește Chelsea pe victoria din Cupă?

Chelsea a pierdut ultimele două meciuri de campionat, 1-4 cu Liverpool, apoi 2-4 cu Wolves pe teren propriu. A urmat duelul de Cupă cu Aston Villa, în care „albaștrii” lui Pochettino au arătat foarte bine, diametral opus față de impresia pe care o lăsaseră cu numai câteva zile în urmă în campionat.

Pentru Chelsea urmează o deplasare în apropiere, pe Selhurst Park, pentru partida cu Crystal Palace. Adversarul perfect pentru o victorie de moral, care să consolideze rezultatul din Cupă?

11 goluri și 4 pase decisiveau, cumulat, Eberechi Eze și Michael Olise în acest sezon de Premier League, deși primul a jucat doar 16 partide, celălalt 11

Chelsea și Palace s-au înfruntat și în finalul anului trecut, pe Stamford Bridge. Gazdele au câștigat, 2-1, însă Roy Hodgson i-a avut atunci la dispoziție pe Olise și Eze, poate cei mai importanți jucători de atac ai „vulturilor”. De această dată, amândoi sunt indisponibili. Ce șanse are Palace fără principalele două „guri de foc”?

Tot din Premier League: 

Guardiola pregătește sezonul următor » A rezolvat deja primul transfer tare din vară
MANCHESTER CITY
Guardiola pregătește sezonul următor » A rezolvat deja primul transfer tare din vară
Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop
ANGLIA
Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop"

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează