INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA THE BEST

Presa internațională, scandalizată după decizia FIFA: „Complet greșit” » Mondialul nu trebuia să conteze!

Lionel Messi/ foto Imago Images
Lionel Messi/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 23:04 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 00:20

Lionel Messi (36 de ani), atacantul lui Inter Miami, a câștigat trofeul pentru cel mai bun jucător al anului, în cadrul galei „FIFA The Best”. Performanțele pentru care a primit trofeul au fost cele cuprinse între 19 decembrie 2022 și 20 august 2023. Campionatul Mondial cucerit de Argentina n-ar fi trebuit să conteze! Finala cu Franța a fost pe 18 decembrie 2022.

  • Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. 
  • În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Presa internațională vuiește după decizia din cadrul galei „FIFA The Best”. Mai multe publicații de renume nu înțeleg decizia căpitanilor și selecționerilor care l-au votat pe Messi. Și jurnaliștii de la mai multe publicații mondiale au votat. Singurul jurnalist român care a votat la gală a fost Theodor Jumătate, de la Gazeta Sporturilor.

Decizie șocantă la gala FIFA The Best: Leo Messi, numit cel mai bun fotbalist al anului » Argentinianul nu s-a prezentat!
FIFA THE BEST
Decizie șocantă la gala FIFA The Best: Leo Messi, numit cel mai bun fotbalist al anului » Argentinianul nu s-a prezentat!

Messi nu s-a prezentat la gală. Henry, prezentatorul evenimentului, a ridicat trofeul în locul lui. Nici Haaland și Mbappe nu au venit la Londra.

Presa internațională vuiește după ce Lionel Messi a primit trofeul „FIFA The Best”

„De ce Messi? Această alegere i-a lăsat pe fani mască”, au scris cei de la BILD. „Surpriză mare. Messi e The Best”, a notat și Marca, din Spania.

„Decizie foarte ciudată, trebuia să câștige Haaland”, a scris The Times. „Aș spune că e o decizie scandaloasă”, a spus expertul Carl-Erik Torp, analistul postului norvegian NRK. 

Un alt site in Norvegia, Aftenposten, a notat: „N-a contat că mașina norvegiană de goluri a avut un sezon senzațional la City. A bătut recorduri încontinuu, a câștigat tripla și a luat multe premii pentru performanțele individuale. Dar a pierdut în fața lui Messi în două anchete prestigioase. S-a întâmplat la gala Balonului de Aur și acum la cea organizată de FIFA”.

„Complet greșit. În 2023, Erling ar fi meritat să câștige datorită statisticilor. A contribuit decisiv la câștigarea tuturor trofeelor de către City. Tot respectul pentru Messi, dar au fost alți jucători mai buni în 2023”, a transmis Lars Tjærnås, un analist norvegian de la VG, cel mai mare site din țara lui Erling Haaland.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Strănepoata lui Ferenc Puskas, apariție răvășitoare la gala „The Best FIFA Football Awards” » A eclipsat cel mai frumos gol al anului :D
The Best FIFA Football Awards
Strănepoata lui Ferenc Puskas, apariție răvășitoare la gala „The Best FIFA Football Awards” » A eclipsat cel mai frumos gol al anului :D
Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham
TOTTENHAM
Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
supersx
supersx  •  16 Ianuarie 2024, 09:46

Presa internațională=presa norvegiană. Doar nu ne așteptam la jurnalism de la GSP, nu?

Dino
Dino  •  16 Ianuarie 2024, 08:59

Cine crede ca aceste premii nu sunt doar pt PR....o sa-i vina si randul lui Haaland, momentan inca mai are Messi contracte cu ceva firme de echipament sportiv. Au fost multe trofee individuale pe care atat Messi cat si Ronaldo le-au obtinut si au fost controversate. Sportul a devenit entertaiment.....din pacate.

theologus9
theologus9  •  16 Ianuarie 2024, 08:43

Imcredibil cat pompeaza in marketingul lui messi, dupa al 8 lea balaon, ii da si fifa the best cand el a jucat 6 meciuri la miami si a marcat 1 sigur gol, la PSG nu a fost cel mai bun om, de departe, in UCL s.a plimbat pe teren... Penibil

Vezi toate comentariile (10)
Comentează