INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMERUN

Președintele federației a suspendat nu mai puțin de 62 de jucători! » Care este motivul deciziei fără precedent

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 19:46 / Actualizat marti, 12 martie 2024 19:56

Samuel Eto'o (43 de ani), fost mare atacant camerunez și actual președinte al federației de la Yaounde, a decis să sancționeze 62 de jucători, provenind de la 15 din cele 19 echipe din campionatul Elite One, care și-ar fi falsificat vârsta. Pentru că n-au putut sancționa toate echipele calificate în play-off, federația s-a oprit doar la 62

O legendă a fotbalului palestinian a fost ucisă într-un raid al armatei israeliene în Gaza
PALESTINA
O legendă a fotbalului palestinian a fost ucisă într-un raid al armatei israeliene în Gaza

Un nou scandal zguduie fotbalul din Camerun, cu Samuel Eto'o din nou protagonist. Președintele federației de la Yaounde, confruntat deja cu problema cu meciurile trucate pentru pariuri ilegale, a trebuit să rezolve o altă situație care scăpase de sub control. La Gazzetta dello Sport a dezvăluit că fostul mare atacant a decis să suspende nu mai puțin de 62 de jucători din prima divizie!

Toate echipele au măcar un jucător pe fals în lot

Motivul? Vechea practică folosită de mai multe țări africane de falsificare a vârstei, jucătorii creându-și astfel o dublă identitate, cu nume „fabricate", și fraudând competițiile în care participă. Inclusiv Cupa Africii pe Națiuni 2024, încheiată în urmă cu o lună în Coasta de Fildeș!

Măsurile ar fi putut merge și până la oprirea Elite One, prima ligă din Camerun. De ce? S-a dovedit că toate cluburile calificate în play-off în actualul sezon au în componență cel puțin un fotbalist „întinerit" și existau destule probe pentru suspendarea vinovaților.

Un jucător pe fals, convocat și la CAN 2024!

Același cotidian roz a scris că cei 62 de jucători prinși cu falsul provin de la 15 din cele 19 formații participante în campionat, singurele curate fiind Canon Yaoundé, Stade Renard, Coton Sport Garoua și Aigle Royale de la Menoua! Între cei pedepsiți se află șapte de la Victoria, între care Nathan Doualla, convocat de selecționerul Rigobert Song la CAN 2024.

Hoțul i-a denunțat pe ceilalți complici la fraudă!

Tot scandalul a pornit de la președintele Victoriei, Valentine Nkwain. Acesta i-a reclamat pe adversarii de la Young Sports Academy Bamenda că au trimis pe teren șase fotbaliști cu vârste ajustate! De-aici au fost luați la bani mărunți toți cei înregistrați la federație.

„Fotbalul este pentru tineri, și nu pentru bătrâni. Văd oameni care au 36 de ani înregistrați ca având 22. Am un asistent administrativ ce scoate numele tuturor jucătorilor care joacă împotriva noastră și au identități duble sau triple. Oricine poate face acest lucru, însă mulți refuză", a declarat Nkwain.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Portarul care a marcat un gol în Liga Campionilor s-a accidentat încercând să înscrie și cu Udinese
ITALIA
Portarul care a marcat un gol în Liga Campionilor s-a accidentat încercând să înscrie și cu Udinese
Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului
ANTRENORI
Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează