INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Președintele huligan de la echipa lui Moruțan și-a aflat pedeapsa. Măsurile radicale anunțate de federația turcă

Faruk Koca a lovit arbitrul cu pumnul în față // foto: Imago Images
Faruk Koca a lovit arbitrul cu pumnul în față // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 09:10 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 09:49

Faruk Koca, președintele lui Ankaragucu, a fost suspendat pe viață de Federația Turcă, după ce, la finalul meciului cu Rizespor (1-1), l-a lovit pe arbitru cu pumnul. Clubul, la care e sub contract și Olimpiu Moruțan, a primit 5 meciuri cu porțile închise acasă și o amendă de 60.000 de euro.

„Notă de plată” încărcată pentru președintele lui Ankaragucu, Faruk Koca, dar și pentru club. După ce, luni, la finalul meciului cu Rizespor (1-1), a coborât pe teren și l-a lovit pe „centralul” partidei, Halil Umut Meler, Koca a fost suspendat pe viaţă din fotbal de Consiliul Disciplinar al Federaţiei turce de fotbal (TFF).

Din arest, bașkanul din Turcia care a lovit arbitrul a anunțat o măsură radicală: „Nimic nu legitimează violența pe care am comis-o”
TURCIA
Din arest, bașkanul din Turcia care a lovit arbitrul a anunțat o măsură radicală: „Nimic nu legitimează violența pe care am comis-o”

Ankaragucu, la care evoluează și ex-FCSB-istul Olimpiu Moruțan, va trebui să dispute cinci meciuri cu porţile închise pe teren propriu şi să plătească o amendă de 60.000 de euro!

Arbitrul Halil Umut Meler a ajuns în spital

Toate meciurile din Super Liga Turciei au fost suspendate până pe 19 decembrie, în urma incidentului de luni, condamnat inclusiv de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

După ce a fost lovit de Faruk Koca, arbitrul Halil Umut Meler s-a prăbuşit pe gazon şi s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit mai multe lovituri la faţă în busculada creată.

Aplicate, se pare, de cel puțin doi indivizi, foarte probabil susținători ai echipei locale. Cu ochiul stâng tumefiat, Meler a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la un spital din Ankara.

Faruk Koca ar putea sta 9 ani după gratii

El a fost externat în cursul zilei de miercuri şi a anunţat că va depune plângere împotriva lui Faruk Koca. Conform presei turce, Koca şi-a prezentat demisia din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

De două ori deputat din partea AKP, în 2002 şi 2007, potențial candidat din partea partidului prezidenţial la primăria capitalei Ankara, în alegerile locale prevăzute la finele lunii martie 2024, el a fost plasat începând de marți în arest provizoriu. Koca ar putea fi condamnat la 9 ani de închisoare!

Mai puteți citi:

Gigi Becali l-a făcut praf pe Burleanu, apoi și-a dat seama că greșește: „Ah, eu n-am știut asta!”

„Încrederea îmi este zdruncinată!” » Pentru prima dată, Halep a vorbit public despre implicarea lui Mouratoglou în cazul de dopaj: „Asta îmi doream de la el”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
maradona79
maradona79  •  19 Decembrie 2023, 05:13
Postat de hmmmm pe 15 Decembrie 2023, 10:52

Prea puțin pentru ce a făcut, echipa trebuia desființată

Si Meme a lovit un suporter in tribuna.

hmmmm
hmmmm  •  15 Decembrie 2023, 10:52

Prea puțin pentru ce a făcut, echipa trebuia desființată

Vezi toate comentariile (2)
Comentează