INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Anunț bombă în presa spaniolă: Radu Drăgușin, aproape de un acord cu Barcelona!

Radu Drăgușin
Radu Drăgușin

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 11:29 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 11:54

Sport.es, unul dintre ziarele de casă ale Barcelonei, anunță: Radu Drăgușin (21 de ani), fundașul lui Genoa, a intrat în vizorul Barcelonei, care este pregătită să-i achite clauza de reziliere, în valoare de 30 de milioane de euro.

După ce mai multe echipe din Serie A și Premier League și-au confirmat interesul pentru internaționalul român, Barcelona a intrat acum pe fir și este pregătită să facă demersurile necesare pentru transferul lui Radu Drăgușin.

Dan Șucu îi „suflă” una dintre țintele rivalei FCSB » Oferă 1 milion de euro pentru jucătorul dorit cu insistență de Gigi Becali
TRANSFER
Dan Șucu îi „suflă” una dintre țintele rivalei FCSB » Oferă 1 milion de euro pentru jucătorul dorit cu insistență de Gigi Becali

Radu Drăgușin, aproape să semneze cu Barcelona

Potrivit presei spaniole, Radu Drăgușin este principala țintă a Barcelonei pentru fereastra de transferuri din această iarnă. Internaționalul român i-a atras atenția lui Xavi cu evoluțiile din acest sezon, iar Barcelona este pregătită să îi achite clauza.

„În dorința de a găsi un partener tânăr pentru Ronald Araujo în centrul defensivei, Barcelona îl monitorizează pe fundașul central român de la Genoa, Radu Drăgușin. Acesta are doar 21 de ani și are o înălțime impresionantă, 1.91 metri.

Drăgușin este un fost fotbalist al lui Juventus, iar evoluțiile sale din acest sezon nu pot fi trecute cu vedere. Nu doar jocul defensiv este impresionant la el, ci și faptul că a marcat 5 goluri într-un sezon și jumătate. 

Este un jucător de bază pentru echipa națională a României și a stârnit interes major în Europa, în special în Premier League. Multe cluburi îl urmăresc, iar clauza sa de reziliere este de 30 de milioane de euro”, notează sport.es.

Radu Drăgușin ar urma să se bată pentru postul de titular la Barcelona cu Ronald Araujo (24 de ani), Inigo Martinez (32 de ani), Jules Kounde (25 de ani) și Andreas Christensen (27 de ani).

Transferul lui Radu Drăgușin ar putea fi istoric pentru fotbalul românesc

Drăgușin ar deveni cel mai scump fotbalist român din istorie în cazul în care mutarea s-ar înfăptui pe o sumă apropiată de cea menționată, de 30 de milioane de euro. Iată clasamentul celor mai scumpi jucători români din istorie:

JucătorSezonTransferat de la...la...Sumă (€)
1. Adrian Mutu03/04ParmaChelsea19 mil.
2. Cristi Chivu03/04AjaxAS Roma18 mil.
3. Cristi Chivu07/08AS RomaInter Milano16 mil.
4. Dennis Man20/21FCSBParma13 mil.
5. Răzvan Marin19/20Standard LiegeAjax12,5 mil.

Emil Săndoi, fost selecționer al naționalei U21, a vorbit despre posibilitatea unui transfer al lui Radu Drăgușin la Tottenham, Spurs arătându-se interesată de titularul din defensiva naționalei. Tehnicianul a lucrat cu stoperul de 21 de ani la „tineret” și e convins că fotbalistul lui Genoa „poate evolua în orice campionat din lume”.

Radu e profesionist, e un băiat isteț, precupat numai și numai de fotbal, chiar îl apreciez! Mă bucur pentru evoluțiile pe care le-a avut și pentru progresul înregistrat. În momentul în care joci titular în Serie A, aș putea spune acum că e pregătit să joace în orice campionat din lume. Poate că în Italia au început să se înscrie mai multe goluri, dar rămâne un campionat tacticizat, e foarte greu să joci împotriva unor echipe italiene, ați văzut și ce a fost în cupele europene, cu Inter ajungând în finala Ligii Campionilor
- Emil Săndoi pentru GSP.RO

VIDEO. Radu Drăgușin: „Știu că presa scrie că semăn cu Van Dijk, dar nu am idoli”

Vezi și alte știri:

Revenire de senzație după 7 ani: „Vreau să mă întorc aici. Am fost la câteva meciuri ale FCSB-ului, am o relație bună cu MM Stoica”
TRANSFER
Revenire de senzație după 7 ani: „Vreau să mă întorc aici. Am fost la câteva meciuri ale FCSB-ului, am o relație bună cu MM Stoica”
Viorel Moldovan, șocat de decizia jucătorului achiziționat recent de FCSB: „Nu ştii ce te aşteaptă!”
TRANSFER
Viorel Moldovan, șocat de decizia jucătorului achiziționat recent de FCSB: „Nu ştii ce te aşteaptă!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (41)
MaxiP
MaxiP  •  18 Decembrie 2023, 18:36
Postat de mario_rdfe_ pe 17 Decembrie 2023, 15:35

Bai, voi aveti probleme grave de incredere. Inainte sa critici, sau sa faci glume aiurea...poti foarte simplu sa dai un search pe google. Da, presa spaniola scris ca Barcelona este interesata de Radu Dragusin ! Si nu imi pare deloc ceva incredibil...am mai zis, Dragusin are potential sa joace oriunde in lume...nu este cu nimic mai prejos decat Gvardiol,pe care City a dat 90 de milioane !

Ok, una e interesul, alta e tranzactia. Asa am vazut in presa la un moment dat si interesul lui Real Madrid pentru Razvan Rat, adica stii ce inseamna acest interes: ca isi fac o lista de vreo 5-6 variante pentru un anumit post si la final au o lista de vreo 20-25 de oameni din care vor contacta vreo 5. Ok, atentia o fi, intrebarea e daca e o prioritate pe lista lor. Iar comparatica cu Gvardiol, acum, Gvardiol a fost transferat dupa un Mondial absolut fabulos intr-o echipa ce a prins semi-finalele, desi nu era cotata pentru asa ceva si care a avut o defensiva de top la cel mai inalt nivel. E putin mai greu sa te remarci dupa meciuri cu Belarus si maxim Elvetia, in preliminariile Euro si jucand la Genoa. Nu zic, am vazut transferuri surprinzatoare, e posibil orice, dar nici eu nu cred ca e chiar pe bune acest interes. Iar apoi, nu stiu cat de bine i-ar fi: decat de umplutura in lot la Barcelona, mai bine sa mai joace titular in Serie A. Sigur, daca da lovitura si prinde un transfer si primul 11 la Barcelona, deja intra intr-o lista selecta a jucatorilor romani din toata istoria.

MaxiP
MaxiP  •  18 Decembrie 2023, 18:30

Avand in vedere cat de mult au crescut sumele de transfer in ultimii ani, acel transfer al lui Mutu la Chelsea cred ca ar fi valorat cel putin triplu in ziua de azi. La fel si cele ale lui Chivu. Si cat de contestati au fost la vremea lor... asta vizavi si de reactiile de dupa retragerea Cristinei Neagu, sa nu ajungem sa ne amintim cu jind de ea.

camcam
camcam  •  18 Decembrie 2023, 09:53

nea ziaristu ... puteai sa gasesti un club cu bani ! barca nu are bani de transferuri nici macar pt femei de servici ,ei se milogesc la cluburi pt imprumuturi.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează