INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM

LIVEBLOG Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin”

Radu Drăgușin FOTO: Twitter @Tottenham Hotspur +21   FOTO
Radu Drăgușin FOTO: Twitter @Tottenham Hotspur

Articol de , , - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 21:00 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 00:09

Astăzi, 11 ianuarie, Radu Drăgușin (21 de ani) a fost prezentat oficial la Tottenham. Prima parte a prezentării a fost un teaser, a urmat un video, cu mesajul „Enter The Drăgușin”, apoi anunțul oficial pe site-ul clubului englez.

Drăgușin a semnat până în iunie 2030 cu Spurs și a costat 25 de milioane de euro, plus alte 6 sub forma unor bonusuri.

  • Reporterii GSP Theodor Jumătate și Sebastian Culea sunt la Londra, de unde relatează toate detaliile mutării de senzație a lui Radu Drăgușin la Tottenham

„Suntem încântați să anunțăm transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa, echipă din Serie A, sub rezerva autorizării internaționale și a unui permis de muncă. Internaționalul român a semnat un contract cu clubul, care va dura până în 2030, și va purta tricoul cu numărul șase. 

Născut în capitala României, București, fundașul central și-a petrecut primii ani de viață la echipele locale Sportul Studențesc și Regal Sport București, înainte de a face pasul în Italia, în 2018, pentru a juca la Juventus. 

+17 FOTO

Sosit la «Bătrâna Doamnă» la 16 ani, Radu a avansat rapid prin echipele de tineret din Torino, jucând pentru echipa Under-23 - care concurează în Serie C - la vârsta de 17 ani, înainte de a-și face debutul profesional și european la 18 ani, în decembrie 2020, cu o apariție de pe bancă în victoria lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev - un meci în care a jucat alături de Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski

Debutul său în Serie A a urmat la scurt timp, când a bifat o apariție împotriva celor de la Genoa, în aceeași lună”, a transmis Tottenham în prima parte a prezentării, pe site-ul clubului.

607 leicostă un tricou de acasă al lui Tottenham cu DRĂGUȘIN 6 pe spate, cu livrare gratuită în România

Tottenham l-a prezentat pe Radu Drăgușin

„După patru apariții în prima echipă, în acea campanie de debut, el s-a alăturat unei alte echipe din Serie A, Sampdoria, sub formă de împrumut, înainte de sezonul 2021/22, unde a jucat 15 meciuri înainte de a semna cu US Salernitana 1919 la începutul anului 2022, pe care a ajutat-o să supraviețuiască retrogradării din Serie A în primul sezon în care a revenit în prima ligă italiană din 1999.

+17 FOTO

La jumătatea sezonului, «Grifonul» a mutat pentru a face transferul lui Radu permanent, iar el a continuat să se dezvolte în Liguria, deoarece a jucat fiecare minut din actuala campanie până acum, marcând de două ori, în timp ce Genoa a avut un început încurajator de sezon în prima ligă.

Pe plan internațional, după ce a progresat în echipele de tineret ale României, jucătorul de 21 de ani a primit prima sa convocare la echipa de seniori în martie 2022 și a debutat în aceeași lună într-o confruntare amicală cu Grecia lui Gus Poyet, jucând alături de Vlad Chiricheș în centrul apărării. Până în prezent, el a bifat 13 selecții”, a mai transmis Tottenham.

UPDATE ORA 21:00 | Tottenham: „Enter the Drăgușin”

Englezii au folosit un joc de cuvinte cu numele lui Radu și cuvântul dragon, pornind de la expresia „Enter the dragon”:

VIDEO cu teaser-ul lui Tottenham

Pe pagina de Facebook a lui Spurs a apărut un video cu o siluetă „misterioasă”, a lui Radu Drăgușin. Primul mesaj al lui Tottenham va veni în curând.

Radu Drăgușin, mesaj pentru Genoa

Radu Drăgușin a repostat mesajul pentru Genoa, pe care îl pusese pe Instagram pe 10 ianuarie. L-a scos pe pe rețea de socializare atunci la cerința celor de la Spurs, care i-au indicat să îl posteze cu 15 minute înainte de anunțul oficial.

UPDATE ORA 20:40 | Transferul va fi anunțat în curând

Din informațiile GSP, anunțul oficial al transferului lui Drăgușin la Tottenham va veni la ora 21:00.

VIDEO. Corespondență GSP din Londra » Theodor Jumătate și Sebastian Culea transmit ultimele informații privind transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham

UPDATE ORA 20:00 | Când ar putea debuta Drăgușin

Drăgușin va fi în lot duminică, la meciul lui Tottenham cu Manchester United, de la ora 18:30, și ar putea debuta.

„Va fi în lotul de 20 pentru meciul cu United, voi asista și eu la partidă, vedem, poate ne face o surpriză și debutează. Primul meci ar fi la United acasă, următorul cu City acasă, în Cupă”, a declarat Florin Manea, la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

UPDATE ORA 19:40 | De ce întârzie prezentarea oficială

GSP a aflat motivul amânării prezentării oficiale. A fost o mică neînțelegere legată de o sumă de bani pe care ar fi trebuit să o mai primească Genoa. 

Situația s-a rezolvat, iar transferul urmează să fie oficializat în scurt timp.

UPDATE ORA 18:30 | Ce număr va purta Drăgușin

Radu Drăgușin ar urma să poarte numărul 6 la Tottenham, potrivit lui Fabrizio Romano. Ultimul număr 6 la Spurs a fost Davinson Sanchez, jucător cu 207 meciuri la Spurs.

Același număr l-a avut și Vlad Chiricheș la echipa londoneză.

UPDATE ora 15:30 | Fanii așteaptă prezentarea lui Radu Drăgușin

Până la ora 15:30 în România, 13:30 în Anglia, Tottenham a publicat pe rețelele de socializare doar imagini cu nou-venitul Timo Werner, precum și un program al echipelor clubului (masculin, feminin, U21 și U18) în acest weekend.

Fanii și-au pierdut răbdarea și au luat cu asalt secțiunea de comentarii. Iată câteva dintre acestea:

  • „Admin, nu pot să continui să reîncarc pagina așteptând anunțul pentru Drăgușin. Haide”
  • „Postați-l pe român!”
  • „Anunțați-l pe Drăgușin”
  • „Dezlănțuiți dragonul!”
  • „Anunțați «bestia» română!”

UPDATE ora 13:00 | De ce întârzie prezentarea lui Radu Drăgușin

Din informațiile GSP.ro, anunțul transferului întârzie pentru că Tottenham pregătește toate materialele aferente prezentării, de la fotografii la interviul video, astfel încât să le lanseze pe canalele de social media.

UPDATE ora 12:30 | Prezentarea lui Radu Drăgușin se lasă așteptată 

Tottenham nu a anunțat transferul lui Radu Drăgușin până la ora 12:30, adică 10:30 la Londra. Până în acest moment al zilei, Spurs nu a publicat nimic pe contul de Instagram, în vreme ce pe Twitter și Facebook a împărtășit un videoclip cu Timo Werner, atacantul împrumutat de la RB Leipzig. 

Ziua prezentării lui Radu Drăgușin. Anunțul lui Fabrizio Romano dis-de-dimineață

Expertul în mercato Fabrizio Romano a anunțat în această dimineață că „toate documentele au fost parafate între Genoa și Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin, iar fundașul român a trecut vizita medicală ieri. Următorul pas este prezentarea, Ange Postecoglou va avea stoperul pe care l-a dorit”.

Tottenham a convins-o pe Genoa să-l vândă pe Drăgușin oferind un pachet de aproximativ 30 de milioane de euro (25 ca sumă fixă + 5 sub formă de potențiale bonusuri), plus fundașul dreapta Djed Spence sub formă de împrumut. În vară, „Grifonul” va avea șansa de a-l transfera definitiv pe englez cu 10 milioane de euro. 

Radu Drăgușin și-a șters postarea de adio de la Genoa după 15 minute

Miercuri seara, din Anglia, Radu Drăgușin a transmis primul mesaj ca jucător al lui Tottenham. Nu a avut legătură cu noua lui echipă, ci cu fosta, Genoa.

Mesajul de rămas bun de la „Grifon” nu a rezistat mult, Drăgușin l-a șters după numai câteva minute, iar GSP a aflat motivul.

Fundașul român a fost îndemnat de Tottenham să șteargă postarea. Trecerea lui Radu de la Genoa la Tottenham va fi prezentată de ambele cluburi astăzi, ora 11:00 în România.

Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin”
Radu Drăgușin / foto: Imago Images

Radu Drăgușin: „Mulțumesc, Genoa, mulțumesc genovezilor”

„Dragi genovezi, este greu de explicat în câteva cuvinte cât de mult a însemnat această perioadă pentru mine, dar voi încerca. A fost dificil să reușim să scriem atâtea pagini emoționante de istorie împreună, dar am reușit.

Sunt greu de uitat aceste momente petrecute împreună, de la visul promovării până la aceste luni petrecute în Serie A: nu le voi uita, ba chiar le voi purta în suflet. Pentru totdeauna. Este dificil, dar există momente în viață când două drumuri se despart.

Îmi va fi dor să exult pe un stadion de vis, să sar cu voi la finalul meciului, să mă întorc spre Peluza Nord și să simt fiori. Îmi va fi dor de toată afecțiunea voastră.

Mulțumesc, Genoa, mulțumesc genovezilor: veți fi mereu în inima mea. Vreau să îmi iau rămas bun de la voi așa, cu câteva cuvinte, puține, dar sincere. Vă iubesc foarte mult”, scrisese Drăgușin.

Mai multe știri despre Radu Drăgușin:

„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”
Englezul cu 250 de meciuri la Liverpool l-a scanat pe Drăgușin și se pronunță: „Nu-l știam, așa că mi-am făcut temele”
ANGLIA
Englezul cu 250 de meciuri la Liverpool l-a scanat pe Drăgușin și se pronunță: „Nu-l știam, așa că mi-am făcut temele”
Panduru are o problemă cu salariul lui Drăgușin la Tottenham: „Nu ai cum să ceri atât! Înseamnă că ai o problemă”
DRĂGUȘIN LA TOTTENHAM
Panduru are o problemă cu salariul lui Drăgușin la Tottenham: „Nu ai cum să ceri atât! Înseamnă că ai o problemă”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (29)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  12 Ianuarie 2024, 19:12

Auzi ca Dinamo asteapta intariri .. :)))))))))) Pai si cine sa plateasca pentru ele ? Tanti Veta de vinde in piatza patrunjel ? Ca astia de la Dinamo inafara de "know-how" nu au nici 2 parale in buzunar. Sa se obisnuiasca sa joace de la ora 10 dimineata. Ce sfarsit perfect pentru cea mai oribila si urata echipa din Romania. Echipa militiei si a securitatii. Sper sa se duca in chinuri

concret
concret  •  12 Ianuarie 2024, 10:34
Postat de flick2020 pe 11 Ianuarie 2024, 23:38

*** ***, ne-ati acrit cu Dragusin. 95% din articole cu Dragusin.

Ti se facu dor de idolul tau, nea Gigi?

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  12 Ianuarie 2024, 02:23
Postat de flick2020 pe 11 Ianuarie 2024, 23:38

*** ***, ne-ati acrit cu Dragusin. 95% din articole cu Dragusin.

Si ce….vrei cu florinel coman, becali si uniti spre titlul 1?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează