INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Răsturnare de situație la Buenos Aires. Ce decizie radicală a luat selecționerul campioanei mondiale

Selecționerul Scaloni l-a lăsat mască pe Lionel Messi // Foto: Imago Images
Selecționerul Scaloni l-a lăsat mască pe Lionel Messi // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 11:36 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 11:56

Lionel Scaloni (45 de ani) nu mai pleacă de la conducerea tehnică a naționalei albiceleste. Antrenorul Argentinei se plânsese, acum două luni, de lipsa susținerii din partea lui Claudio Tapia, președintele federației, cu care a avut probleme și la prelungirea contractului: „N-a fost un adio, ci doar un moment de reflexie”.

Naționala Argentinei va continua cu același selecționer pe care îl are din august 2018. Lionel Scaloni a trecut peste perioada în care era tentat să demisioneze, deși câștigase Copa America în 2021, titlul mondial în 2022 și apoi „Finalissima" în același an. 

Huliganism în toată regula! Ce a putut să facă antrenorul lui Union Berlin
BAYERN - UNION BERLIN 1-0
Huliganism în toată regula! Ce a putut să facă antrenorul lui Union Berlin

La conferința de presă de după victoria din Superclasico, 1-0 contra Braziliei în deplasare, în preliminariile CM 2026, antrenorul albicelestilor lăsase de înțeles că are de gând să renunțe (Argentina este prima în grupă), invocând că nu ar avea susținere din partea președintelui federației, Claudi Tapia. „A venit timpul să mă gândesc bine la ce vreau să fac în viitor. Nu este un adio, însă am nevoie foarte tare să-mi pun ordine în gânduri”, declara la finele lui noiembrie.

Scaloni: „Este timpul să dăm credit tinerilor”

În numai două luni, enigma s-a risipit, iar situația s-a schimbat și campioana mondială din 2022 va rămâne cu Scaloni pe bancă (are contract până pe 31 decembrie 2026). „Acum e timpul să continuăm. Viitorul meu? Întotdeauna eu am spus adevărul, n-a fost o despărțire ori altceva. Mă gândeam la cum va continua echipa națională. Este timpul să dăm spațiu pentru tineri și asta este important pentru noi. A fost un moment de reflecție”, a declarat sud-americanul pentru Sky Italia.

Romero: „Prezența lui e foarte importantă!”

LS a fost probabil convins de jucători să continue, dovadă ceea ce declarase fundașul Cristian Romero: „Sperăm ca Scaloni să continue, după părerea mea se va gândi mai bine și va rămâne. N-am discutat în vestiar despre acest subiect. În câteva luni va fi Copa America și prezența lui Mister este foarte importantă pentru grup". Copa America are loc în SUA între 16 iunie și 20 iulie.

Cred că Messi poate continua să joace pentru echipa națională, dar decizia îi aparține. Leo poate juca oriunde vrea, iar echipa se aranjează în jurul lui. A arătat că n-are sfârșit. Nu știi când va renunța. Este incredibil
Lionel Scaloni, selecționer Argentina

67de meciuri ale Argentinei l-au avut selecționer pe Lionel Scaloni, care a înregistrat 48 de succese, 12 remize și 6 eșecuri, golaveraj 143-43

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Xavi se gândește la plecarea de la Barcelona! „Știu unde sunt. Aici trebuie să câștigi trofee”
CUPA SPANIEI
Xavi se gândește la plecarea de la Barcelona! „Știu unde sunt. Aici trebuie să câștigi trofee”
Un internațional riscă 9 ani de închisoare. În ce afaceri necurate a fost prins fostul jucător de la Ajax!
ȚĂRILE DE JOS
Un internațional riscă 9 ani de închisoare. În ce afaceri necurate a fost prins fostul jucător de la Ajax!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează