INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu despre eșecul din finala Cupei cu AEK: „Sunt rănit profund”

Răzvan Lucescu, după înfrângerea din Cupă cu PAOK: „Sunt rănit profund”. Foto: Captură YouTube @PAOK
Răzvan Lucescu, după înfrângerea din Cupă cu PAOK: „Sunt rănit profund”. Foto: Captură YouTube @PAOK

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 13:35 / Actualizat joi, 25 mai 2023 14:52

Al doilea sezon fără trofeu al lui Răzvan Lucescu (54 de ani) la PAOK, al doilea an cu finală pierdută în Cupa Greciei. După 0-1 cu Panathinaikos, în 2022, 0-2 acum, cu AEK Atena.

În primul mandat la PAOK, 2017-2019, Răzvan Lucescu a intrat în istoria clubului. Trei trofee, primul titlu după 34 de ani și primul event al alb-negrilor, chiar înaintea despărțirii de Grecia.

Întors la Salonic, în 2021, nu a mai câștigat nimic. Două finale de Cupă pierdute la rând, 0-1 cu Panathinaikos (2022) și 0-2 acum, cu AEK (2023).

„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1
FCSB
„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1

Răzvan Lucescu: „Primul responsabil sunt eu. Sunt singurul vinovat”

Când a venit înapoi, știa că echipa trebuie reconstruită, dar înfrângerile îl dor. Mai ales cea de miercuri, la Volos. PAOK a jucat din minutul 6 cu un om în plus și nu a profitat de această superioritate, ratând în atac și greșind în apărare. Cadouri pentru victoria lui AEK.

„Primul responsabil pentru ce se întâmplă pe teren cu echipa sunt eu. Jucătorii și-au depășit limitele și nu pot da vina pe ei. Eu sunt vinovat. E o seară dificilă pentru mine. Sunt rănit profund”, a declarat antrenorul în vârstă de 54 de ani, repetând în timpul conferinței: „Sunt atât de rănit”.

Răzvan Lucescu: „Titlul din 2018 ni s-a furat. Acum, AEK a fost cea mai bună”

Din perspectiva lui, „în sezoane de tranziție, te aștepți la ce e mai bun și la ce e mai rău. Am plătit pentru erorile individuale, normale când ai jucători fără experiență. Ne-au costat. Echipele care câștigă sunt puternice mental, iar noi nu suntem. În momente de presiune, noi ne-am prăbușit”.

Nu a mai atacat marea lui rivală, AEK. „Titlul din 2018 ni s-a furat, i s-a dat lui AEK la comisii, dar în acest an AEK a fost cea mai bună. Chiar și în ultimele meciuri, când am pierdut, nu am mai zis nimic. Nu o fac nici acum. Noi nu am meritat să cucerim Cupa. AEK a meritat”. 

A pierdut de patru ori în acest sezon în fața lui AEK, golaveraj total 2-9. A câștigat o singură dată, 2-0.

Răzvan Lucescu așteaptă susținere și transferuri: „Jucători cu personalitate”

Răzvan le-a cerut fanilor sprijin. „E normal să se simtă frustrați, nu toți înțeleg conceptul «sezon de tranziție». E nevoie de susținere însă. Doar cu energie pozitivă lucrurile se vor îmbunătăți. Echipa trebuie încurajată, cum s-a întâmplat la PAOK de atâția ani”.

Tehnicianul a cerut și șefilor clubului ceva. Transferuri. „PAOK a câștigat în acest an experiență, pe care tinerii jucătorii nu o aveau. Trebuie adăugate personalitate, calitate. Personalitatea e probabil cel mai important atribut al unei echipe învingătoare. Personalitatea și calitatea se leagă. Băieții tineri trebuie sprijiniți de jucători de calitate, cu personalitate”.

Răzvan Lucescu dezminte acordul cu Al-Ahli

Nu se gândește, totuși, să plece. Neagă speculațiile apărute în Arabia Saudită, că ar avea un acord cu Al-Ahli Jeddah: „Prostii!”.

VIDEO. Răzvan Lucescu: „Fotbalul grec ar fi mult mai bun dacă nu ar exista ipocrizie”

Citește și:

Cu Răzvan Lucescu sau Reghecampf? Ce urmează pentru Sepsi OSK după calificarea în Conference League

4 vedete din Europa pentru Jurgen Klopp » Lista de transferuri i-o face un neamț

Citește și:

Șocul verii la Dinamo: a plecat cel mai valoros jucător din lot!
Superliga
Șocul verii la Dinamo: a plecat cel mai valoros jucător din lot!
Dan Petrescu dă pronosticul la România - Ucraina: „O să vedeți că așa va fi
Nationala
Dan Petrescu dă pronosticul la România - Ucraina: „O să vedeți că așa va fi"
Transfer exotic la Craiova! Rotaru îi aduce lui Gâlcă un „Ștefănescu 2”
Superliga
Transfer exotic la Craiova! Rotaru îi aduce lui Gâlcă un „Ștefănescu 2”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!

Ignorat de Ceferin, Răzvan Burleanu a avut o companie stelară la „oficială” » Cum a fost surprins șeful FRF la Germania - Scoția


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  25 Mai 2023, 14:12

in campionat te-a batut AEK, care a iesit ulterior campioana; acum in finala cupei iar te-a batut, aceeasi AEK ... Acum, serios, Razvane, ce scuze sa mai gasesti?

leu.mr
leu.mr  •  25 Mai 2023, 14:11

"A pierdut de patru ori în acest sezon în fața lui AEK, golaveraj total 0-9. A câștigat o singură dată, 2-0" ??? Pai atunci nu-i golaveraj 2-9 ????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează