INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid cere Balonul de Aur pentru Karim Benzema: „Jucătorul nostru spectaculos”

Karim Benzema // foto: Imago Images
Karim Benzema // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 09:22 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 09:42

Karim Benzema (33 de ani) a cucerit Liga Națiunilor alături de echipa națională a Franței, reușind să înscrie atât în semifinale, la 3-2 cu Belgia, cât și în finala cu Spania, scor 2-1. După finală, clubul de care aparține, Real Madrid, a sugerat că atacantul merită să fie desemnat Balon de Aur.

A înscris golul revenirii atât cu Belgia, cât și cu Spania. De când s-a întors la naționala Franței are 6 goluri în 9 meciuri oficiale, iar sezonul la echipa de club l-a început cu 10 goluri și 7 pase decisive în doar 10 meciuri.

În aceste condiții, Real Madrid, clubul de care Benzema aparține, îl consideră pe atacant Balonul de Aur al anului 2021.

Real Madrid: „Karim Benzema, Balonul de Aur”

După finala Ligii Națiunilor, în care Benzema a înscris un gol superb - șut plasat, cu efect, la colțul lung - Real Madrid a publicat pe conturile oficiale de Twitter un mesaj în care felicită echipa națională a Franței și pe „Balonul de Aur Karim Benzema”.

„Felicitări echipei naționale a Franței și tuturor fanilor fotbalului din Franța pentru titlul extraordinar obținut, Nations League. Felicitări jucătorului nostru spectaculos, Balonul de Aur Karim Benzema”, se arată în postările a două dintre conturile oficiale de Twitter ale clubului, cele în limba spaniolă și în limba engleză.

Clubul blanco a felicitat și „La Roja”: „Felicitări echipei naționale a Spaniei pentru turneul extraordinar făcut și pentru că a ajuns în finală. Felicitări antrenorului și tuturor membrilor din echipa națională. Suntem mândri”.

Karim Benzema, nominalizat la Balonul de Aur 

Karim Benzema se numără printre cei 30 de jucători nominalizați la prestigioasa distincție acordată de France Football. El și Luka Modric sunt singurii jucători de la Real Madrid în cursă pentru marele trofeu individual.

Totuși, Benzema nu se numără printre favoriți. Casele de pariuri nu îl dau printre primii 5 ca număr de voturi, favoritul clar la trofeu fiind Lionel Messi, cel care a mai cucerit distincția în 6 rânduri.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri înscrise de Karim Benzema pentru Real Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Spaniolii dezvăluie ce le-a spus arbitrul după Franța - Spania » Explicații pentru faza controversată din finala Ligii Națiunilor

Italia câștigă finala mică din Nations League cu Belgia » Squadra Azzurra a tremurat pe final

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
realcf
realcf  •  11 Octombrie 2021, 13:30
Postat de magic4ever pe 11 Octombrie 2021, 11:28

Daca tinem cont de trofeele castigate,Jorginho merita balonul de aur anul asta pentru ca a castigat UCL cu Chelsea,supercupa Europei si campionatul European cu Italia!

Degeaba! Nu se pune nimic, tot la Messi va fi balonul si anul asta!

magic4ever
magic4ever  •  11 Octombrie 2021, 11:28

Daca tinem cont de trofeele castigate,Jorginho merita balonul de aur anul asta pentru ca a castigat UCL cu Chelsea,supercupa Europei si campionatul European cu Italia!

polistul68
polistul68  •  11 Octombrie 2021, 11:27
Postat de Razvan Campean pe 11 Octombrie 2021, 11:12

Hhahaha,buna asta!!! Pai si atunci Kante ce e,balonul de platina???

Un jucator ca si kante iti tine echipa in spate...corect ce spui. Dar Balonul de Aur, nu-l va primi niciodata o furnica...il va primi un jucator exponential, un jucator care iti castiga meciuri, un jucator talentat, spectaculos...in ultimi 20 de ani, cred ca doar Cannavaro a primit titlul, ca fundas....in rest doar atacanti sau mijlocasi ofensivi . Ei sunt cei mai vizibili, cei mai scumpi, cei mai cautati....si cel mai greu de gasit.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează