INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA UEFA

Robin van Persie și frumoasa poveste a tricoului brazilianului Ronaldo

Articol de - Publicat sambata, 13 iunie 2020 21:27

La 18 ani, olandezul Robin van Persie a eliminat Interul lui Ronaldo cu Feyenoord în Cupa UEFA. Seedorf a crezut că vrea tricoul său, i l-a întins, dar Van Persie i-a zis: „Clarence, sunt un mare fan al tău, dar poți să mă ajuți cu tricoul lui Ronaldo?”.

Robin van Persie avea doar 18 ani când a cucerit primul său trofeu în fotbal. Unul important. La sezonul de debut, 2001-2002, a triumfat cu Feyenoord în Cupa UEFA, după 3-2 în finală în fața Borussiei Dortmund. Înainte, Feyenoord o eliminase surprinzător pe Inter în semifinale (1-0 și 2-2). Atunci, pe 4 aprilie 2002, după victoria în turul de la Milano, a obținut un alt "trofeu": tricoul lui Ronaldo, brazilianul pe care îl adora. 

Van Persie, fanul lui Ronaldo

Încă mai are acel tricou acasă, înrămat. 18 ani mai târziu, Van Persie a spus la BT Sport povestea tricoului lui Ronaldo. „După meci, m-am dus direct la Seedorf, care era și el atunci la Inter. A crezut că vreau tricoul lui și s-a dezbrăcat să mi-l ofere. I-am zis: «Clarence, sunt un mare fan al tău, dar poți să mă ajuți cu tricoul lui Ronaldo?». A vorbit cu Ronaldo și mi l-a dat”. 

Când era la Arsenal, a ieșit într-o seară în oraș cu André Santos, coechipierul său brazilian. „Ronaldo e la Londra", l-a anunțat Santos. Van Persie a profitat imediat de ocazie. „Tricoul de la Inter era deja înrămat, dar nu avem autograf. Așa că ne-am întâlnit cu Ronaldo la restaurant și mi-a semnat tricoul. O poveste perfectă, iar el un tip foarte simpatic".

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gest impresionant al unui star de la Manchester United: 22 de milioane de euro pentru a oferi oamenilor de mâncare

Pleacă de la Bayern Munchen după 40 ani! A decis să se retragă: „Toate succesele noastre din ultimele patru decenii poartă și numele său”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează