INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Care e rolul lui Roman Abramovich în discuțiile pentru pace » De ce ucrainenii și rușii îl apreciază + Cum a primit porecla de „Vrăjitorul negocierilor”

Roman Abramovich // FOTO: Imago
Roman Abramovich // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 13:19 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 14:07

Omul de afaceri rus Roman Abramovich (55 de ani) este extrem de implicat în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina.

Sancționat de Guvernul din Marea Britanie pentru apropierea de președintele Vladimir Putin, patronul lui Chelsea pare a avea un rol extrem de important în discuțiile dintre Rusia și Ucraina. El face parte din delegațiile care au mers la Kiev, Istanbul și Moscova.

Președintele Zelenski a susținut o declarație în Parlamentul României » Replică dură a lui George Simion: „Nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Președintele Zelenski a susținut o declarație în Parlamentul României » Replică dură a lui George Simion: „Nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina”

Abramovich, apreciat pentru rolul avut în negocierile pentru pace

Implicarea lui Roman Abramovich în negocieri a fost apreciată de delegații ambelor țări.

„Rolul lui Abramovich este fundamental, ca şi cel al delegaţiilor. Dacă nu am fi avut un astfel de mediator, ne-ar fi fost mult mai greu să stabilim această comunicare. El se ocupă de logistica confruntărilor dintre părți, care au, inevitabil, o atitudine rece.

Abramovich moderează procesul de negociere, astfel încât să nu existe neînțelegeri de fond, având în vedere că o parte spune un lucru, iar celălalt poate a înțeles greșit”, a declarat Mihail Podoliak, şeful delegaţiei ucrainene, citat de Mediafax.

Și rușii, prin Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, apreciază ajutorul dat de Abramovich: „El este implicat în asigurarea anumitor contacte între partea rusă şi cea ucraineană”.

Care e rolul lui Roman Abramovich în discuțiile pentru pace » De ce ucrainenii și rușii îl apreciază + Cum a primit porecla de „Vrăjitorul negocierilor”
Roman Abramovich // FOTO: Imago

Roman Abramovich, supranumit „vrăjitorul negocierilor”

Implicarea lui Abramovich în discuțiile dintre Rusia și Ucraina nu este una surpinzătoare. Prieten cu Putin de 20 de ani, patronul lui Chelsea a fost cel care în 2008 a pus capăt conflictului dintre proprietarii companiei de extracții de minerale, Norilsky Nikel. Abramovich a reușit să-i aducă la un numitor comun pe Vladimir Potanin și Oleg Deripaska, iar pentru implicarea lui a putut cumpăra 5% din companie și a fost supranumit „vrăjitorul negocierilor”. 

După ce a făcut pace între cei doi oameni de afaceri, Roman Abramovich și-a vândut acțiunile pentru un profit important, potrivit sursei citate.

„Abramovich a orbit pentru câteva ore și a fost spitalizat”

Wall Street Journal a scris că rusul a avut simptome asemănătoare otrăvirii după ce a participat, la începutul lunii, la negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina.

Printre simptomele avute de Abramovich se numără ochi roșii și exfolierea pielii pe mâini și față. Daily Mail susținut că Abramovich a avut probleme mai serioase. Acesta și-ar fi pierdut vederea timp de câteva ore, fiind spitalizat de urgență în Turcia, acolo unde a fost pentru a negocia pacea între Rusia și Ucraina.

Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari

  • Oligarh apropiat de toți președinții ruși din ultimii 30 de ani, Roman Abramovich a cumpărat Rosneft cu numai 250 de milioane de dolari în 1995, după o licitație aranjată.
  • A vândut compania petrolieră în 2005, cu 13 miliarde $, fraudând statul rus cu 2,7 miliarde.
  • BBC l-a acuzat pe Abramovich și pentru privatizarea Slavneft, altă companie petrolieră. Și atunci, licitația a fost aranjată. Abramovici se asociase cu alți oligarhi, însă avea ca rival un trust chinez, ce oferea dublu. Chiar înaintea încheierii tranzacției, asiaticii s-au retras, după ce unul dintre reprezentanții lor a fost răpit cum a sosit la Moscova. Și Abramovich a cumpărat Slavneft.
  • Sancționat de Guvernul Britanic,  Roman Abramovich a anunțat la începutul lunii că dorește să vândă clubul Chelsea. Oligarhul rus a declarat ca toții banii pe care îi va obține din vânzarea clubului vor fi  donați familiilor ce au avut de suferit în urma invaziei Rusiei.
  • Rusul a cumpărat Chelsea în 2003. Cu el, echipa a câștigat, printre altele, 4 titluri în Anglia și 2 Ligi ale Campionilor. Acum, el care 3,3 miliarde de euro pentru club

 

Citește și:

Descoperire îngrozitoare în Ucraina » Fotbalist torturat, ucis și aruncat într-o groapă comună!

Oleksandr Zinchenko îl imploră pe Putin să înceteze războiul: „Oprește-te! Salvează viața copiilor!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
ucluj2011
ucluj2011  •  04 Aprilie 2022, 14:51

Respect Roman Abramovich!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  04 Aprilie 2022, 14:27

Presa!Pâna acum ne asurzea ca rușii l-au otravit!Iar acum,ne asigura ca omul„e apreciat și de ucraineni și de ruși”!Dar important e ca-i apreciat...peste ocean!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează