INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Ronaldinho a răspuns la întrebarea secolului: „Messi nu e cel mai bun din istorie!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 11:24

Ronaldinho, 39 de ani, a vorbit despre eterna dezbatere în privința celui mai bun fotbalist din toate timpurile. Răspunsul fostului fotbalist al Barcelonei a surprins. 

„Mă bucur pentru Messi că a câștigat din nou Balonul de Aur. Leo e prietenul meu și este un simbol al Barcelonei. Nu-mi plac însă comparațiile pentru că e dificil să numești cel mai bun fotbalist din istorie.  

În lupta asta sunt Diego Maradona, Pele, Ronaldo... Nu pot să spun că Messi e cel mai bun din istorie. Este însă cel mai bun din perioada lui”. 

Ronaldinho este cel care l-a remarcat printre primii pe argentinian și l-a ajutat să se integreze în vestiarul Barcelonei, cînd venea să se antreneze cu prima echipă, de la Barça B. Tot Ronaldinho a fost și cel care i-a pasat lui Messi pentru primul gol al argentinianului în blaugrana.

În 2005, când a câștigat Balonul de Aur, Ronaldinho a spus în discursul de mulțumire:

 „Premiul ăsta înseamnă că sunt cel mai bun fotbalist din lume, dar eu nu sunt nici măcar cel mai bun fotbalist de la Barcelona. Într-o bună zi, voi povesti că am fost acolo la debutul unuia dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii: Leo Messi.
Messi îmi amintește de Maradona, ambii sunt stângaci și mici de înălțime. Messi e cel mai bun fotbalist din lume, alături de Kaka și Cristiano Ronaldo. Pentru mine nu a fost o surpriză să văd cât de bun este. De când a început să se antreneze alături de noi, la prima echipă, am știut unde va ajunge”.

Citește și:

BALONUL DE AUR 2019 // VIDEO+FOTO Leo Messi, de șase ori FABULOS! A câștigat din nou „Balonul de aur” și e liderul ABSOLUT 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  13 Decembrie 2019, 12:16

Ai dreptate cand spui ca Messi e cel mai bun. Eu spre deosebire de altii am facut o comparatie intre Messi si Maradona,sezon cu sezon(adica ce a facut unul la sezonul de debut si ce a facut celalaltul si tot asa sezon cu sezon).Nu exista comparatie,Messi e peste Maradona deja si asta tinand cont ca Messi mai joaca 3-4 ani lejer.

296839007513707
Cris Juganaru  •  13 Decembrie 2019, 13:17

Daca luam in considerarea strict cariera si performantele de club, da, Messi e cel mai mare din istorie. In schimb, daca luam in considerare si cariera de la nationala si rezultatele cu diverse cluburi, Maradona este cel mai mare, incluzand si talentul strict nativ al acestuia (exceptand tehnica si medicamentatia moderna, care a jucat un rol decisiv in dezvoltarea calitatilor fizice ale lui Messi, prin comparatie cu Maradona, care nu doar ca nu a beneficiat de o astfel de dezvoltare semiartificiala, dar viciile din viata sa extrasportiva l-au impiedicat chiar sa se exprime la maxim, desi chiar si in condititiile astea a desavarsit jocul de fotbal pana in zilele sale). Dar asta este doar opinia mea. Oricum, nu are relevanta realizarea unui clasament, mereu existand mult subiectivism in astfel de topuri, in functie de preferintele personale. Important este doar ca toti acesti mari jucatori (Pele, Maradona, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Messi) au fost si raman cei mai mari din istorie, unii la anumite capitole (Ronaldo si Cristiano Ronaldo, cel din urma fiind si cel mai eficient dintre toti, demonstrand eficienta la mai multe cluburi, plus nationala), iar altii cei mai buni per ansamblu, fiecare la vremea sa (Pele, Maradona, Messi). In rest, fiecare are dreptul sa-si faca propriul clasament personal. Cei mai fericiti dintre noi sunt cei care le-au fost contemporani si au putut sa-i vada pe cat mai multi dintre acestia in activitate, evoluand magistral.

noname999
noname999  •  13 Decembrie 2019, 16:35
Postat de madalin_eivissa pe 13 Decembrie 2019, 15:59

PUSKAS~PELE~CRUIFF~MARADONA~DI STEFANO~PLATINI~BECKENBAUER~GARRINCHA~KOPA~HIDEGUTI~MULLER~GENTO~KOCSIK~VAN BASTEN~ADEMIR~LEONIDAS DA SILVA~JUST FONTAINE*****ĂSTIA SUNT GREII/ZEII/LEGENDELE*****

Du-te ma cu zeii tai cu tot. Au fost niste fotbalisti foarte buni, atat!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează