INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Jucătorul care a plasat un pariu de pe bancă, din spatele lui Mourinho » ZECE fotbaliști din Serie A ar fi implicați în scandalul momentului

Nicolo Zaniolo și Jose Mourinho/ foto Imago Images
Nicolo Zaniolo și Jose Mourinho/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 12:32 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 13:47

În afara celor trei jucători, deja anchetați de Procuratura din Torino, Nicolo Fagioli, Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo, ar mai fi alți zece fotbaliști din Serie A implicați în rețeaua de pariuri ilegale, descoperiți după convorbirile avute de Fagioli. Anchetatorii se tem că ar fi vorba despre o rețea mafiotă, cu ramificații multiple.

Scandalul „Scomessopoli" începe să se extindă în Italia și nu ar fi deloc o surpriză ca Procuratura din Torino să descopere o întreagă rețea mafiotă, aflată în spatele fotbaliștilor care au mizat sume importante de bani la case de pariuri neautorizate. 

ȘOC la naționala Italiei: procurorii i-au SĂLTAT pe Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali din mijlocul antrenamentului!
ITALIA
ȘOC la naționala Italiei: procurorii i-au SĂLTAT pe Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali din mijlocul antrenamentului!

Deocamdată au fost divulgate doar trei nume de către Fabrizio Corona, un cunoscut paparazzo din Italia.

Dar surse bine informate din Peninsulă susțin că ar fi vorba despre cel puțin zece fotbaliști implicați care ar fi folosit platforme ilegale pentru a paria mii de euro pe partide de fotbal, uneori chiar ale echipelor la care evoluau. 

Cum e cazul lui Zaniolo, elevul lui Mourinho, ce a mizat online de pe banca de rezerve, la un meci al Romei din Coppa Italia, potrivit mărturiei lui Corona.

Fagioli ar avea datorii de un milion de euro!

Dacă Fagioli s-a autodenunțat, Tonali și Zaniolo au fost săltați de poliție din cantonamentul campioanei Europei și duși la interogatoriu, imediat ce Corona le-a făcut publice numele. Le-au fost confiscate tabletele, telefoanele și computerele, unde speră să găsească informații prețioase. 

De genul celor descoperite la Fagioli (ajuns dependent de pariuri și cu datorii de un milion de euro la capii rețelei), în urma cărora s-a aflat că și un coleg de la Juventus, dar din linia a doua ca importanță, a folosit platforme ilegale. 

La Repubblica a scris că pe chatul lui Fagioli există discuții care dovedesc clar implicarea fotbaliștilor în pariuri ilegale, identitatea acestora urmând a fi făcută publică de Fabrizio Corona pe site-ul la care colaborează, Dillinger News.

Poliția fila o agenție legală din Torino

Cum au descoperit însă procurorii că există fotbaliști din Serfie A sau internaționali plecați în străinătate? Au descins la o agenție legală din Torino și au aflat despre o "evidență a pariurilor puse în afara Uniunii Europene sau pe site-uri ale agenților neautorizate. 

„Infractorii foloseau aceste agenții legale ca paravan pentru a spăla banii câștigați ilegal. Acolo putea să parieze și persoanele cărora le era interzis să o facă. În Italia, potrivit legii, fotbaliștii au voie să mizeze, însă nu pe meciurile echipelor lor sau pe orice partidă din fotbal.”

Ce pedepse riscă cei găsiți vinovați

Din punct de vedere penal, jucătorii anchetați ar putea primi maximum o amendă, Dar sportiv pedepsele pot fi importante. Conform articolului 24 din Codul Justiției sportive, la al treilea paragraf, sunt prevăzute suspendări de până la trei ani. Dar sancțiunile se pot micșora dacă vinovatul își recunoaște fapta și oferă inforrmații prețioase în derularea anchetei. 

Suspendarea îi va afecta chiar dacă aceștia joacă în afara Italiei și se aplică la toate meciurile organizate sub egida FIFA și UEFA.

Corona va publica și identitatea jucătorilor homosexuali din Serie A

În următoarele săptămâni, acuzațiile lui Corona vor fi susținute cu probe audio și video, care îi incriminează pe fotbaliști. 

Fostul paparazzo, care a făcut și închisoare pentru că șantaja vedete din Italia cu poze și filmulețe compromițătoare, a anunțat că va divulga și identitatea unor jucători homosexuali, care nu au curajul să recunoască orientarea lor sexuală.

Citește și:

Presa din Italia anunță: Mourinho vrea un internațional român la AS Roma!
AS ROMA
Presa din Italia anunță: Mourinho vrea un internațional român la AS Roma!
Lionel Messi, scuipat de un fost jucător al Barcelonei! „Nici măcar nu știu cine este. Nu-i dau importanță, ar deveni cunoscut”
ARGENTINA - PARAGUAY 1-0
Lionel Messi, scuipat de un fost jucător al Barcelonei! „Nici măcar nu știu cine este. Nu-i dau importanță, ar deveni cunoscut”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
maradona79
maradona79  •  13 Octombrie 2023, 13:53

La meciul cu Silkeborg, multi au pariat pe total goluri marcate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează