INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Scandal uriaş în săptămâna antirasism din Olanda: Marco Van Basten, salut nazist în studioul Fox Sports!

Articol de - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 11:58

Marco Van Basten, fostul triplu câştigător al Balonului de Aur, a strigat ”Sieg Heil” (n.r. salut popularizat de naziști, însemnând „trăiască victoria”) pentru a ridiculiza antrenorul neamţ al lui Heracles, Frank Wormuth. Presa germană s-a revoltat, scuzele lui Marco fiind tardive.

Scandal imens pe axa Olanda - Germania, după derapajul extremist care l-a avut protagonist pe fostul mare jucător Marco Van Basten, aseară. Tocmai într-o etapă dedicată luptei împotriva rasismului în fotbalul batav, fostul mare atacant a folosit salutul nazist live în studioul Fox Sports!  

„Sieg Heil!” a strigat triplul câştigător al Balonului de Aur şi l-a ridiculizat pe Frank Wormuth, antrenorul lui Heracles, în timp ce moderatorul Hans Kraay jr tot încerca să poarte un dialog în germană înaintea jocului cu Ajax (1-4), în care Răzvan Marin a fost folosit în ultimele 9 minute. 
 

„N-am vrut să şochez”  

Degeaba Van Basten a realizat gafa comisă şi s-a scuzat: „Am zis ceva ce a jignit multă lume, am vrut doar să-i explic puţin în nemţeşte lui Hans. N-a fost intenţia mea să şochez, îmi cer iertare”. 

Marco a distrus toate eforturile de a combate incidentele de genul insultelor adresate de fani lui Ahmad Mendes Moreira, atacantul lui Excelsior, în meciul cu Den Bosch. Bild şi Die Welt s-au aprins urgent, iar televiziunea batavă la care este analist a anunţat, printr-un comunicat, că „gluma a fost de prost gust, o remarcă deplasată în orice moment, nu numai astăzi”.  

Toţi jucătorii din primele două ligi olandeze s-au oprit un minut în acest weekend pentru a protesta contra discriminării de orice fel. Nu se ştie ce repercusiuni va avea derapajul asupra lui Van Basten.

Vezi și: 

VIDEO + FOTO Finală fabuloasă: Gabriel a întors scorul în minutele 89 și 90+2! Flamengo, primul trofeu după 38 de ani

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (10)
123701992342236
Marcello Kazan  •  24 Noiembrie 2019, 15:48

A disparut Comunismul si a aparut "Corectitudinea Politica" potrivit careia daca 'ai miscat in front' sau ai zis ceva ce POATE fi interpretat Esti TERMINAT... Linsat Public de Homosexuali, Lezbiene si toti ceilalti care se considera Minoritate in Europa sau in America de Nord... Nicaieri in alta parte a lumii NU se mai intimpla asa ceva... Asta NU face altceva decit Sa Alimenteze Ura impotriva acestor Mizerii Umane...

139226857413709
Maximilian Alforno  •  24 Noiembrie 2019, 15:29

eroul meu...bravo van basten...

calicon
calicon  •  24 Noiembrie 2019, 14:59

VA dați seama ce se întâmpla dacă făcea un roman asta,nu?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează