INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandalul din Spania ia proporții! Suma plătită de Barcelona șefului arbitrilor ar fi fost de aproape 7 milioane!

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 11:25 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 12:08

José María Enríquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, ar fi primit 6,7 milioane de euro în perioada 2001-2018 de la patru lideri ai clubului catalan.

Cazul „Negreira” devine tot mai alarmant de la o zi la alta, uneori de la o oră la alta, atât de repede apar noi informații.

Drept la replică » Nadine Vlădescu, după interviul acordat de Olaianos în Gazetă: „M-a lovit în mod repetat, cu sânge rece și sadism” + „A recurs la șantaj emoțional: «Mă arunc din Turnul televiziunii»”
SCANDAL LA TVR
Drept la replică » Nadine Vlădescu, după interviul acordat de Olaianos în Gazetă: „M-a lovit în mod repetat, cu sânge rece și sadism” + „A recurs la șantaj emoțional: «Mă arunc din Turnul televiziunii»”

Javier Tebas: „Barcelona nu poate fi pedepsită sportiv”

Chiar dacă președintele Ligii spaniole, Javier Tebas, susține că „Barcelona nu poate fi pedepsită sportiv, pentru că dosarul a fost prescris", liderii clubului catalan tot riscă să fie pedepsiți penal. Ancheta Parchetului continuă.

Suma totală primită prin firma Dasnil 95 de José María Enríquez Negreira, ex-vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA) în federația iberică, tot crește. Primele dezvăluiri vorbeau de 1,4 milioane de euro, apoi de 1,7 milioane, 4,7 milioane și acum aproape 7 milioane. Exact 6.659.488 €. Și perioada nu era 2003-2018, ci 2001-2018. 

Enriquez Negreira i-a amenințat că dezvăluie totul dacă nu-l mai plătesc

Potrivit El Mundo, ultimii patru lideri ai grupării blaugrana i-au oferit diferite sume: Joan Gaspart (2000-2003), Joan Laporta (2003-2010), Sandro Rosell (2010-2014) și Josep Maria Bartomeu (2014-2020). Doar Bartomeu i-a achitat 1,7 milioane în 33 de plăți între 2016 și 2018.

Același cotidian susține că, în 2018, când Barcelona a decis să oprească valul de bani spre Negreira, care își pierduse funcția la CTA, fostul vicepreședinte i-a amenințat pe catalani, printr-un burofax, că va scoate neregulile clubului la lumină dacă nu-l mai plătesc. Dar totul s-a blocat atunci și Negreira nu s-a mai răzbunat, așa cum avertizase.

Cine intermedia plățile Barcelonei pentru Enriquez Negreira

Într-o discuție cu reporterii La Vanguardia, Bartomeu neagă faptul că a încercat să influențeze arbitrajul prin acele plăți. „E absolut fals și absurd să te gândești că noi cumpăram arbitrii, nu am ascuns nimic”, a declarat acesta. „Erau pur și simpu informări obișnuite în lumea fotbalului și cerute de stafful tehnic. Și pentru prima echipă, și pentru Barça B”.

El Confidencial vine cu încă o informație. Parchetul ar fi descoperit o altă companie, Tresep 2014, deținută de Josep Contreras Arjona, fost oficial al Barcelonei (decedat în decembrie 2022) care a făcut parte din conducere în mandatele Núñez, Gaspart și Bartomeu. 

Procurorii suspectează faptul că Negreira ar fi primit bani nu doar direct de la Barcelona, ci și prin intermediul firmei lui Contreras Arjona.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE ACEST SCANDAL:

Noi detalii explozive despre scandalul momentului din Spania » „Portița” prin care Barcelona poate scăpa de sancțiuni

Posibile sancțiuni de impact » Barcelona riscă retrogradarea

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
istet10
istet10  •  18 Februarie 2023, 16:40

CFR sa fi dat? Daca a dat, sigur a dat mai putin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează