INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - WEST HAM 3-2

Secretul lui Liverpool: „Playmakerul echipei e fundașul dreapta” » Alexander-Arnold, cel mai bun pasator

Alexander-Arnold // Foto: Getty
Alexander-Arnold // Foto: Getty

Articol de - Publicat marti, 25 februarie 2020 10:34

Liverpool - West Ham 3-2. La doar 21 de ani, Alexander-Arnold, tânărul născut în Liverpool are 24 de assisturi în ultimele două sezoane de Premier League. „Parcă îl ai pe De Bruyne fundaș dreapta!”, a exclamat Jamie Carragher.

Liverpool, atac după atac, fără pauze. Roșul nu mai e copleșitor, apărarea arată și semne de slăbiciune, mai ales la la fazele fixe, West Ham a condus cu 2-1 pe „Anfield", însă ofensiva rămâne la fel de amenințătoare.

Clasamentul din Premier League: Liverpool e la o distanță ENORMĂ de locul 2

Liverpool: „O calitate ce depășește granițele acestei lumi"

Unul dintre secretele acestui asalt al „cormoranilor" e fundașul lateral. Și Andy Robertson, pe stânga, însă mai ales Trent Alexander-Arnold. Transformat în aripă dreapta, TAA centrează ca un automat.

E cel mai bun pasator la Liverpool în acest sezon, cu 14 assisturi în toate competițiile. Numai în Premier League, are 24 de mingi de gol oferite coechipierilor în ultimele două stagiuni.

Ce îl face special pe Trent e că parcă îl ai fundaș dreapta pe De Bruyne", a remarcat Jamie Carragher, fostul stoper al lui Liverpool, actual analist la Sky Sports. Iar Gary Neville, ex-Man. United, și el la Sky acum, l-a completat: „Ceva mă uimește. Liverpool nu are două vârfuri masive care să dea o mulțime de lovituri de cap, dar Mané și Salah marchează totuși cu capul datorită calității extraordinare a centrărilor. O calitate ce depășește granițele acestei lumi".

Liverpool egalează recordul lui Guardiola

Cu un asemenea pasator, Jurgen Klopp are astăzi 26 de victorii și un egal în 27 de etape. Tocmai a egalat recordul lui Man. City de 18 succese consecutive în Premier League (2017-2018) și cea mai bună performanță din istoria clubului: o serie de 21 de partide câștigate acasă. Pe care The Reds au mai realizat-o între ianuarie și decembrie 1972!

Cu 22 de puncte avans față de City, Liverpool mai are nevoie doar de 12 puncte în ultimele 11 runde pentru a fi campioană după 30 de ani. Într-un asemenea ritm, va primi trofeul pe 21 martie, pe „Anfield", cu Crystal Palace!

„Oamenii vorbesc despre jocul defensiv al lui Alexander-Arnold, dar el pare mai mult o aripă retrasă. Cam pe poziția în care îl folosea Hoddle pe Beckham. Gândiți-vă la cei mai buni pe poziția lui! La Cafu sau Dani Alves. Clasă mondială, erau ca niște bombe pe bandă. În acest moment, cel mai valoros playmaker al lui Liverpool e fundașul dreapta din West Derby" - Jamie Carragher, fost jucător Liverpool

„Nu mă gândeam că recordul lui Man. City va fi egalat sau depășit. Nu-mi vine să cred că noi am reușit. Tot ce se va întâmpla în acest sezon va fi datorită efortului tuturor" - Jürgen Klopp, manager Liverpool

30 de pase decisiveare Alexander-Arnold la Liverpool în ultimele două sezoane în toate competițiile (16+14)

20 de assisturia oferit Andy Robertson începând din vara lui 2018 în toate competițiile (13+7)

Atenție la Atlético Madrid!

Pentru prima oară după 114 zile, de la meciul cu Aston Villa la Birmingham, Liverpool a fost condusă în Premier League. La fel ca pe 2 noiembrie (2-1), echipa lui Klopp a învins și cu West Ham.

Dar managerul știe că „trebuie să luptăm până la capăt. Încă nu s-a terminat". Dacă titlul nu mai poate fi scăpat, în schimb, nimic nu e garantat în Champions League. Deținătoarea trofeului începe returul de la 0-1. Și Atlético nu este Barcelona! Pericolul eliminării e mare. Trebuie să facă un meci perfect, fără erori defensive, pentru a se califica în „sferturi".

  • Returul din „optimile” UCL, Liverpool - Atletico Madrid, se joacă pe 11 martie, de la ora 22:00. Spaniolii au câștigat în tur, scor 1-0.

VEZI ȘI:

CORONAVIRUS. Măsuri urgente luate la Inter - Ludogoreț, din cauza epidemiei!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează